NoU, VG ja UJK BSM-sarjan tuplavoittajat viikonlopun kierroksilla

05.11.2012 00:00

Lehdistötiedote 5.11.2012
Julkaisuvapaa heti

Tiedotteet koostetaan joukkueiden pelaajien ja toimihenkilöiden lähettämistä tiedotteista.

Ringeten B-nuorten SM-sarja

UJK – Ilves

Taas iskee kohdalle tuplaviikonloppu ja lauantaina aloitetaan Ilves -peli puolenpäivän jälkeen.  Peli on haasteellista, vaikkei sitä jälkeenpäin numeroista olekaan nähtävissä.  Luistin ei kulkenut totutulla tavalla ja varsinkin ykköskentän hyökkäyksissä oli väkisin puurtamisen makua. Peliä pyöritettiin kahdella ketjulla ja maalivahdilla, kaikki pysyivät lämpiminä eikä ykkössarjan pelaajia ollut mukana. Ensimmäisen erän jälkeen peli oli 4 – 1, toisen erän jälkeen 7 – 2 , kolmannen erän jälkeen 10 – 2 ja ottelun lopputulos oli 12 – 4.

Kakkosketju oli suorastaan liekeissä ja maalinteossa parhaiten siitä ketjusta onnistui Noora Peltovirta. Julia Routi ja Hanna Karhula olivat vahvalla pelipäällä. Ilveksen joukkue sortui jäähyihin, heille 24 min jäähyjä ja kotijoukkueelle jäähyjä tuli 12 min. Joista yksi oli joukkuerangaistus. Valmentaja lämmitti ja joukkueenjohtaja kuumensi tuomareita ja osa toimitsijoistakin oli kesäterässä. Parannettavaa on siis läpi linjan.

Lukko - EKS

Rauman Lukko kohtasi lauantaina Äijänsuon harjoitushallissa Espoon Kiekkoseuran. EKS aloitti pelin vahvasti Rauman Lukon vielä uneksiessa ja iski maalin kun vain 16 sekuntia oli pelattu ottelua. Ottelu oli nopeatempoista alusta loppuun asti. Lukko meni toisessa erässä 4-2 johtoon. Kolmannessa erässä Lukon ote peliin katosi ja EKS puristi etumatkan kiinni ja meni kahden maalin johtoon.

Kolmannessa erässä Lukko ei antanut periksi vaan kokosi rivinsä ja teki viimeisessä erässä kolme maalia ja näistä viimeisen maalin minuuttia ennen päätösvihellystä. Rauman Lukko taisteli pisteen hyvävauhtisesta ja tasaisesta pelistä, jossa EKS oli kuitenkin paremmin hereillä. Ottelu päättyi numeroin 8-8.

Haukat – VG-62

Vauhdikasta peliä saatiin katsomossa seurata läpi ottelun. Vauhti oli silminnähden nopeaa ja huoltajat olivatkin tehneet tärkeätä työtä kulisseissa, sillä luistimet olivat terässä. VG pääsi yllättämään heti ottelun alussa pariin otteeseen. Haukkojen puolustajat eivät voineet mitään, kun VG:n hyökkäys ohitti puolustuskolmion ja laukoi maalit. Siinä oli Haukkojen maalivahtikin voimaton. Haukkojen puolustus takkuili muutenkin tänään. Potkun verran jäljessä oltiin koko ajan.

Hyökkäyspäässä kokoonpanot erosivat hieman totutusta loukkaantumisten takia, joka hieman näkyi ottelun aikana. Syötöt eivät aina napsahtaneet kohdilleen, josta vastustaja "rankaisi" heti. Rengas kiinni ja vastahyökkäykseen. Mutta kaikenkaikkiaan onnistunut ottelu kummaltakin joukkueelta. VG oli ripeämpi ja pelasi tarkemmin. Voitto meni siis ansaitusti heille numeroin 6-8.

Sunnuntaina Haukat matkaavat Hyvinkäälle. Odotettavissa onkin tiivistunnelmainen ottelu. Siirtyihän Hyvinkäältä useampi pelaaja Haukka-riveihin kauden alkaessa.

NoU - Helsinki

Peli säilyi melko tasaisena kahden ensimmäisen erän ajan, erätauolle mentiin Nokian 4-2 johdossa. Toinen erä pelattiin tasan 1-1 Helsingin tiukan karvauksen ja hyvän maalivahtipelin ansiosta. Tauon jälkeen Nokia sai toisen vaihteen päälle ja meni menojaan 14-3 voittoon. Ottelu oli varsin siisti, vaikka rangaistuksia jaettiinkin kohtuullinen määrä, joista Nokialle 12 minuuttia ja Helsingille 16 minuuttia.

Lukko - Tikka

Rauman Lukko kohtasi viikonlopun toisessa pelissä Tikkakosken Tikan. Lukko aloitti ottelun pirteästi ja meni neljän minuutin kohdalla 2-0 johtoon. Toisen erän alussa Tikka kiri Lukon johdon kiinni ja tasoitti pelin. Kolmannessa erässä Tikka rankaisi Lukon virheistä ja meni kahden maalin johtoon. Lukko vielä kiri eroa kiinni ja kavensi vajaa minuutti ennen päätösvihellystä maalin päähän. Kiri ei kuitenkaan riittänyt vaan Tikkakoski vei pisteet kotiin tuloksella 5-6.

Kokonaisuudessaan peli oli Lukon hallintaa ja aiheutti painetta Tikan maalivahdille.  Pelissä Lukko sortui ottamaan jäähyjä, joka kostautui pelin rakentamisessa. Myös Tikkakosken maalivahti pelasi hienon ottelun torjumalla 64 kertaa. Lukon peli kariutui maalin tekemisen vaikeuteen.

UJK – Helsinki

Sunnuntaina jäälle luisteli Jää-Kotkatar joukkue, jonka ensimmäisistä potkuista jo näki, että tänään mennään lujaa. Eilinen ottelu ei tuntunut painavan jaloissa vaan näyttää olleen lähinnä alkulämpöä ja verryttelyä. Helsingin joukkue oli myös kovaa luisteleva ja erittäin siistiä ringetteä pelaava joukkue. Tänään syötöt ja kiinniotot onnistuivat paremmin, kuin ehkä yhdessäkään pelissä tällä kaudella. Tunne oli että tänään kaikki onnistuu ja se lisäsi ennestään hyvää tsemppiä peliin.

Pelaajat pelasivat vähintään omalla tasollaan tai vielä huomattavasti yli odotusten. Nyt näytettiin valmentajalle mitä on harjoiteltu ja kuinka se viedään käytäntöön. Jos eilisessä pelissä jäähyiltiin niin nyt siitä ei ollut tietoakaan. Jää-Kotkille tuli 3 jäähyä ja Helsingille vain yksi. Maalivahti Miia Ketoniemi pelasi loistavasti ja torjui 44 laukausta pelin aikana, ajassa 54:30 Helsinki onnistui rikkomaan kuparisen ja Miiaa se todella harmitti kun vain viiden ja puolen minuutin päässä oli nolla peli. Pelin lopputulos oli 11 – 2,  Jää-Kotkien joukkueesta kuusi eri pelaajaa onnistui maalinteossa. Tämä kertoo siitä että, vastuu maalien tekemisestä ei leppää yhden tai kahden pelaajan hartioilla, vaan sitä on jaettu. Näin emme ole niin haavoittuvaisia.

VG-62 –  Ilves

Otteluun lähdettiin kotijoukkueen osalta hieman raskain jaloin.  Edellisen päivän tiukka ottelu Järvenpään Haukkoja vastaan tuntui hieman vielä lihaksissa.

Ilves-otteluun lähdettiin aivan normaalein rutiinein valmennuksen painottaessa joukkuepelaamista ja virheiden välttämistä. Itse ottelu oli käytännössä koko ajan kotijoukkueen hallinnassa. Mitään erityisen hienoa peliä ei tällä kertaa nähty ja hätkähdyttävät yksilösuorituksetkin jäivät muutamaan näyttävään maaliin.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin aivan ensimmäisen erän lopussa kotijoukkueen tekemänä. Toisessa erässä VG käytännössä ratkaisi ottelun itselleen vieden erän lukemin 5-1. Kolmas ja neljäs erä pelattiin maalien suhteen tasaisissa merkeissä. Ilveksen vahvuutena oli hyvällä prosentilla hyödynnetyt maalipaikat. Vastaiskuihin he lähtivät nopeasti ja VG:n unohtaessa puolustuspelaamisen oli varsinkin Susanna Lällä tehokas neljällä maalillaan. Ottelu päättyi numeroin 14 - 8.

VG:n valmentaja Janne Virtanen oli luonnollisesti tyytyväinen kahdesta pisteestä, mutta ei ollut täysin tyytyväinen joukkueen puolustuspelaamiseen.

Viikonloppu oli kokonaisuutena hieno. Kaksi peliä, kaksi voittoa.

NoU - Blue Rings

Nokian 11. peli ja joukkueiden kauden toinen kohtaaminen oli odotettu tapahtuma. Aiemmat pelit olivat päättyneet pienimmillä mahdollisilla marginaaleilla ja odotukset tästä pelistä olivat samankaltaiset.

Ottelu alkoi Nokian pienellä irtiotolla, tilanne oli ensimmäisen erä jälkeen 3-0. Toiseen erään Blue Rings tuli taistelutahtoisempana ja rankaisi pienestäkin virheestä. Toinen erä meni yhtä selvästi 2-4 Blue Ringsille. Kolmas ja neljäs erä väännettiin molemmat 1-1 tasatahtia ja alun maalit pelastivat otteluvoiton 7-6 Nokialle. Varsin viihdyttävä ja tasainen kamppailu ja vaikka jäähyjäkin jaettiin (14 ja 20 min), siisti ja kilpailuhenkinen tapahtuma. Tehot jakautuivat  joukkueissa tasaisesti, molemmissa maalinteon makuun pääsi viisi eri pelaajaa ja tässä ehkä yksi syy keskinäisten otteluiden jännittävyyteen. Kummastakin joukkueesta kaikki kentälliset kykenevät maalintekoon, pitää pysyä hereillä koko pelin ajan.


B-nuorten SM-sarja jatkuu 17.11., sillä tulevana viikonloppuna on Ringetteliiton syyskokous Kisakallion Urheiluopistolla, jossa päätetään Suomen Kaukalopalloliiton ja Suomen Ringetteliiton yhdistymisestä 1.1.2013 lähtien.

Tulevat ottelut

17.11. 12.00 Nokian jäähalli   Nou – Jää-Kotkat
17.11. 13.00 Äijänsuon harjoitusjäähalli  Lukko – Lahti
17.11. 13.00 Tuusulan jäähalli  Blue Rings – Haukat
17.11. 13.30 Leppävaaran jäähalli  EKS - Ilves
18.11. 12.15 Pirkkolan jäähalli  Helsinki – Lukko
18.11. 12.30 Tuusulan jäähalli  Blue Rings – VG-62
18.11. 15.30 Leppävaaran jäähalli  EKS – Tikka

Suomen Ringetteliitto ry Viestintä
GSM 040 586 4585
EMAIL viestinta()ringette.fi