SM- ja Ykkössarjan tunnelmia viikonlopulta

05.11.2012 00:00

Lehdistötiedote 5.11.2012
Julkaisuvapaa heti

Tiedotteet koostetaan joukkueiden pelaajien ja toimihenkilöiden lähettämistä tiedotteista.

Ringeten SM-sarja

Hyvinkää taipui erätauon jälkeen

Kotijoukkue sai peliin hyvän alun. Hyvinkään pelaajat lähtivät rohkealla pelillä viemään ottelua, eivätkä tyytyneet vain haastajan rooliin. Ottelun ensimmäinen puolikas olikin todella hyvää ja tasaista vääntöä kahden kovakuntoisen joukkueen välillä. Toisella puolikkaalla Luvian rutiini ja kokemus olivat kotijoukkueelle liikaa. Hyvinkäälle tuli lunta tupaan 2 - 8. Luvian tehokkaina olivat tällä kaudella hurjassa vireessä olleet Häyrinen - Pukkila - Raesola. Kolmikko viimeisteli kahdeksan maalia Heidi Ahlbergin taakse. Kaiken kaikkiaan ottelu mentiin hyvällä fiiliksellä ja peli oli Hyvinkäälle melkoinen kasvojenpesu edellisestä Luvia-pelistä, joka hävittiin 21 - 2.

Omat koirat purivat Naantalissa

Naantalissa kohtasivat lauantaina VG-62 ja RNK. Ottelu päättyi Raision selvänumeroiseen 1-14 voittoon. Kotijoukkueen puolustukseksi on todettava että ihan näin suuri tasoero ei joukkueiden välillä ollut. VG ei vaan pysty pelaamaan keskittyneesti koko ottelua millään.

Ensimmäisessä erässä Raisio pääsi luvattoman helpoilla maaleilla jo 0-4 johtoon. VG:tä rankaisi jo tässä kohtaa vanhat omat juniorit Nea Fagerlund sekä Sanni Isaksson tehden maalit naiseen. Toiseen erään kotijoukkue tuli jo paljon valmiimpana ja peli tasoittui huomattavasti kenttätapahtumiin nähden. Ainoastaan sillä erolla että maalinteko tuottaa suurta tuskaa VG:lle ja Raisio laittoi rengasta pömpeliin kun paikka tuli.

Kolmas erä mentiin vielä hyvin tasaisissa merkeissä. VG ei saanut taaskaan millään rengasta maaliin ja neljänteen lähdettiin Raision 1-8 johdossa. Sekin alkoi tasaisissa merkeissä kunnes Raision Fagerlund ilmeisesti kyllästyi katselemaan touhua ja laittoi 53 sekunnissa renkaan kolmesti VG:n maaliin. Naantalilaisille taas niin tyypillinen ”black out” hetki peliin. Siitä selkä suoraksi ja viimeinen neljännes Raisiolle 0-6.

EKS – LL-89

Kotijoukkueen sairastuvalla alkaa olla ruuhkaa. Edellisen viikonlopun loukkaantuminen kasvatti listaa vielä yhdellä. Kokoonpanosta on sivussa jo viisi pelaajaa! Hupenevia pelaajaresursseja ihmetellessä saapui vieraileva joukkue pelipaikalle ojentaen pelaajalistan, jossa oli pelaajia yliviivattu vähintään yhtä reippaasti. Espoon saadessa otteluun 12 kenttäpelaajaa, joutui Lapinlahti tyytymään kahdeksaan kenttäpelaajaan.

Kaksi ensimmäistä erää tahtipuikkoa heilutti Lapinlahti. Ottelun puolivälissä jääkoneen kaarrellessa kentällä, oli taululla selvät numerot 3-11. Ottelun jälkimmäinen puolisko oli Espoolta hieman parempaa peliä ja päätöserän kotijoukkue veikin numeroin 4-0.

Parhaimmat tehot keräsi jälleen joukkueen kanadalaisvahvistus Victoria Gunning (4+4) sekä Katariina Kurikko (2+4). Vastustajalla maaliteosta vastasi totutusti Anne Pohjola (7+6) ja Kati Koskelin (4+4)

Blue Rings taisteli kolmannen erän loppuun asti

Peli alkoi Lapinlahden joukkueelta tehokkaasti, sillä muutamassa minuutissa oli peli 0-2. Blue Rings pääsi vauhtiin mukaan ja kenttätilanteet alkoivat tasaantua. Kaksi ensimmäistä erää Blue Rings jopa hienokseltaan hallitsi peliä. Tauolle mentiin 3-3 tasalukemissa. Kolmanteen erään tuli kiukkuinen Lapinlahti ja peli oli hetkessä 3-4. Blue Rings tasoitti lähes välittömästi 4-4. Sen jälkeen Blue Ringsin hyvä peliote herpaantui ja Lapinlahti karkasi 4-8 johtoon. Loppu oli melko tasaista, mutta virheet kostautuivat Blue Ringsin ryhmälle ja Lapinlahti voitti lopulta 6-12.

Vierailta kunnostautui Anne Pohjola ja kotijoukkueelta varsinkin puolustajat, Noora Köningin johdolla. Tuomari saivat myös kiitosta hyvästä pelistä.

EKS - RNK

Sunnuntain ottelu oli kotijoukkueelta pitkästä aikaa hyvää peliä. Hyvän pelin mittarina tässä kohtaa voi käyttää tulostaulun lukemia. Kolme ensimmäistä erää pelattiin jokaisen päättyessä tasan. Vasta viimeisessä erässä vei vierailija pidemmän korren.

Toki on myönnettävä, että tilannetta hieman helpotti Raision ykköspistenikkarin puuttuminen kokoonpanosta. Tämä ei kuitenkaan vähennä puolustuspään viimeisenä lukkona seisovan maalivahdin (Meini Kärnä) erinomaisia suorituksia, josta hänet palkittiinkin joukkueen parhaana pelaajana.

Espoon onnistumisista vastasivat Victoria Gunning (4+1) ja Paula Lönngren (1+3). Raision tehokkaimmat pelaajat olivat Tanja Eloranta (4+1) sekä Ninni Räty (1+4), joka edesottamuksillaan vakuutti palkintoraadin saaden Raision parhaan pelaajan palkinnon.

LuKi oli tyly emäntä VG:lle

Voimasuhteet eivät olleet kuukaudessa muuttuneet miksikään, kun Luvian Kiekon ringettenaiset kohtasivat sunnuntaina kotihallissaan VG-62:n Naantalista. Vierasjoukkue katosi kuvasta heti ensimmäisessä erässä, jonka jälkeen tilanne oli 7-0 LuKille. Lopullinen romahdus tuli viimeisessä erässä, jossa kotijoukkue tuplasi siihenastisen maalimääränsä. Tulostaululle jäivät tylyt 22-3 -numerot.

”Peli oli kyllä aikalailla yhtä maalia”, kiteytti LuKin toinen varakapteeni Miia Railio. Kotijoukkueen kovimmat tehot iskivät Kirsi Pukkila (7+6), Riikka Häyrinen (4+6), Jenni Viinamäki (1+8) ja Elina Raesola (5+3). Lisäksi Kaisa Hurske ampui kolme maalia ja Lotta Halttunen kaksi. Maalivahti Maria Perkkola torjui 33 kertaa ja sai jopa yhden syöttöpisteen. Naantalilaisten maalilla Tiia Hurskainen torjui peräti 83 laukausta; maalinteossa onnistuivat Reetta Sahla, Nea Nieminen ja Miia Manner.

 

SM-sarja jatkuu 17.11., sillä tulevana viikonloppuna on Ringetteliiton syyskokous, jossa päätetään Suomen Kaukalopalloliiton ja Suomen Ringetteliiton yhdistymisestä 1.1.2013 lähtien.

Pelatut ottelut:

EKS - LL-89 9-15 (1-4, 2-7, 2-4, 4-0)
VG-62 - RNK 1-14 (0-4, 1-3, 0-1, 0-6)
Hyvinkää - LuKi-82 5-11 (2-0, 1-3, 1-3, 1-5)
Blue Rings - LL-89 6-12 (1-2, 2-1, 2-6, 1-3)
LuKi-82 - VG-62 22-3 (7-0, 3-1, 1-0, 11-2)
EKS - RNK 5-7 (1-1, 2-2, 1-1, 1-3)

Tulevat ottelut:

17.11. 14.30  Luvian jäähalli LuKi-82 – Blue Rings
17.11. 16.30 Hyvinkään jäähalli Hyvinkää – RNK
18.11. 14.30  DNA-halli1 Raisio RNK – Blue Rings
18.11. 15.00 Hyvinkään jäähalli Hyvinkää – LL-89
18.11. 18.00 Laaksolahti Areena EKS – LuKi-82 

 

Ringeten Ykkössarja

NoU – Walapais  20 - 4 (10-1, 4-2, 2-0, 4-1)

Ykkössarjan peli Nokian ja Walapaisin välillä ei tuottanut yllätyksiä. Nokia hallitsi peliä suvereenisti niinkuin ennakkoon odotettiinkin. Nokia lähti peliin heti täydellä vauhdilla ja ensimmäisessä erässä kyyti oli kylmää vantaalaisille. Erän päätyttyä taululla oli tylyt lukemat 10-1. Maalivahti Sini Vikstenille kertyi lisäksi 20 torjuntaa.

Toiseen erään mentäessä odotettiin murskatahdin jatkuvan, mutta Walapais sai ryhtiä peliinsä muutamilla onnistumisilla ja Nokia vastaavasti löysäsi pelitempoa ja erityisesti oman pään pelaaminen oli huolimatonta. Jäänajon jälkeen Vantaan maalille luisteli Kaisa Juntunen. Hän joutui heti kovaan testiin ja torjuntoja kertyi kolmannessa erässä peräti 28, taakse meni pari maalia. Viimeisessä erässä Nokia kaunisteli vielä lukemia niin että lopputulokseksi saatiin 20-4.

Maalivahtien torjunnat kuvaavat pelin luonnetta: Nokian torjuntavuorossa olleelle Emmi Laineelle kertyi 17 torjuntaa ja Walapaisin maalivahdeille yhteensä muhkeat 80 torjuntaa.

Ottelun parhaina palkittiin vierasjoukkueesta maaalivahti Kaisa Juntunen ja kotijoukkueesta Jonna Satama. Nokian pelaajista maalintekijöitä löytyi peräti 11, mikä ei liene ihan jokapäiväistä. Parhailla tehoilla olivat Jonna Satama (4+4) ja Hanna Ovaska (3+3). Walapaisista hyvässä vireessä oli Pia Tähtinen tehoin 2+1.

Jää-Kotkat Uusikaupunki - Helsinki Ringette 5-8 (2-1, 3-2, 0-1, 0-4)

Jää-Kotkat kohtasi jo toistamiseen Helsinki Ringeten. Viimeksi peli päättyi helsinkiläisten voittoon ja myös tällä kerralla pisteet matkasivat joukkueen mukana Helsinkiin. Kolme ensimmäistä erää olivat suhteellisen tasaisia ja viimeiseen erään lähdettiin Jää-Kotkien johtaessa 5-4. Neljäs erä oli kotijoukkueelta melko passiivista pelaamista eikä maalinteko onnistunut useista yrityksistä huolimatta. Hyökkäyspeli oli melko tehotonta eikä puolustuskaan ollut enää parhaimmillaan. Helsinki teki viimeisessä erässä 4 maalia ja voitti ottelun 5-8.

Jää-Kotkien maalintekijöitä olivat Henna Vång 2, Jonna Nieminen, Sara Tissari ja Heidi Konttori. Helsingin maaleista vastasivat Mia Huvinen neljä maalia, Marianna Hietamäki ja Heidi Kotiranta tekivät Aino Ahtiaisen selän taakse kaksi maalia. Rangaistuksia saivat uusikaupunkilaiset 8 min ja pääkaupunkilaiset istuivat jäähyllä 14 min.

Parhaana pelaajana palkittiin kotijoukkueesta Henna Vång ja Helsinki Ringetestä Laura Salminen.

Muut ottelut

Turku – Tikka 3-10 (0-4, 1-1, 1-2, 1-3-)

 

Ykkössarja jatkuu 17.11., sillä tulevana viikonloppuna on Ringetteliiton syyskokous Kisakallion Urheiluopistolla, jossa päätetään Suomen Kaukalopalloliiton ja Suomen Ringetteliiton yhdistymisestä 1.1.2013 lähtien.

Tulevat ottelut:

17.11.  Tikkakosken jäähalli   Tikka – Helsinki
17.11. 14.30 Nokian Jäähalli  NoU - Jää-Kotkat
17.11. 18.30 Myyrmäen harjoitusjäähalli Walapais – Turku
18.11. 14.30 Uudenkaupungin jäähalli Jää-Kotkat - Walapais

Suomen Ringetteliitto ry Viestintä
GSM 040 586 4585
EMAIL viestinta()ringette.fi