LL-89 1,5 vuoden pisteputki jatkuu - NoU B-nuorten tuplavoittaja

22.10.2012 00:00

Lehdistötiedote 22.10.2012
Julkaisuvapaa heti

 
Tiedotteet koostetaan joukkueiden pelaajien ja toimihenkilöiden lähettämistä tiedotteista.
 
Ringeten SM-sarja
 
EKS PUTOSI LUKIN KYYDISTÄ
LuKi-82 – EKS 11-2
 
Luvian Kiekon ringettenaiset saivat lauantaina vieraita Espoosta. Ottelu kuului sarjaan leppoista iltapäiväringetteä ilman suurempaa dramatiikkaa. Vierasjoukkue EKS oli liikkeellä sinänsä hyvällä jalalla ja asenteella, mutta tehottomuus hyökkäyspäässä söi yllätysmahdollisuuden. Niinpä luvialaiset rymistelivät selkeään 11-2 -kotivoittoon ratkaisten ottelun käytännössä jo 5-0 -lukemiin päättyneessä avauserässä. Muut erät olivat ainakin numerollisesti huomattavasti tasaisempia.
 
Kotijoukkueen puolustus pelasi jälleen hyvällä tasolla avaten peliä nopeasti ylöspäin ja varmaotteinen maalivahti Maria Perkkola hoiti oman osuutensa tyylikkäästi 26 torjunnalla. Kaikki hyökkääjät pääsivät tehopisteille, kentän hahmo oli Kirsi Pukkila kuudella maalillaan. Muut maalintekijät olivat Elina Raesola (2), Riikka Häyrinen (1), Jenni Viinamäki (1) ja Krista Vuorinen (1). EKS:n maaleista vastasivat Paula Lönngren ja Emma Wood, maalivahti Elisa Kemppaiselle merkittiin 58 torjuntaa.
 
BLUE RINGS VEI PISTEET
EKS – Blue Rings 1-11
 
Unihiekkaa taisi olla silmissä, kun Espoo ei ollut hereillä ensimmäisessä erässä. Taitavat Blue Ringsin pelaajat saivat monta maalia alkuun ja Espoolla lopahti selvästi sitä myöten voitontahto. Onnistumisia pelistä löytyi myös EKS:ltä, mutta tahtoa ei tekemiseen ollut tarpeeksi. Tämä peli oli hyvä herätys, nyt ei enää voi nöyristellä!
 
LL-89:n 1,5 VUODEN PISTEPUTKI OLI KATKETA
LL-89 – LuKi-82 8-7
 
Sunnuntain ringetteottelu Lapinlahden jäähallissa oli vähällä tarjota suuryllätyksen. LL-89:n vieraaksi saapunut LuKi-82 Luvialta näytti jo vievän kamppailussa voiton, kunnes emännät punnersivat takaa rinnalle ja ohi. 8-7 voiton myötä lapinlahtelaisten puolitoista vuotta kestänyt pisteputki ei siis katkennut vieläkään. Luvut 8-7 kertovat kuitenkin, että nyt teki tiukkaa. Juha Pohjola kommentoi Iisalmen Sanomissa: “LL-89 oli kaatua omaan tehottomuuteensa. Harva ottelutahti saattoi myös vaikuttaa asiaan, sillä ei ollut pelituntumaa. Luvia on varmasti yksi mestarisuosikeista, ilman muuta.”
 
HYVINKÄÄ VEI PISTEET KOTIIN
VG-62 – Hyvinkää 3-10
 
Ottelu noudatti samaa tuttua kaavaa VG:n viimeviikonvaihteen kotiottelusta.
Peli oli tasaisempi kuin miltä numerot näyttivät. Hyvinkää tuli paremmin valmistautuneena peliin ja karkasi avauserässä jo 0-3 johtoon Miina Mantilan ja Ira Merivaaran maaleilla. Kotijoukkueen Anni Hyvärinen pääsi kaventamaan vielä kahdeksan sekuntia ennen erän loppua tilanteeksi 1-3. Toisessa erässä Jatta Tomminen nosti kotijoukkueen jo maalin päähän ja näytti hetken siltä kuin VG ottaisi ohjat ottelun kulussa. Ohjat lähti kuitenkin nopeasti toisiin käsiin, sillä ottelun tuomarikaksikko vihelsi tästä eteenpäin varsin siistissä ottelussa kotijoukkueelle 11 kpl ja Hyvinkäälle 7 kpl kahden minuutin jäähyjä. Kun Hyvinkää repi eroa hyvällä erikoistilanne pelaamisellaan ja VG ei paikoistaan onnistunut niin ottelu päättyi 3 – 10 Hyvinkäälle. Kotijoukkueen valmentaja Arja Oksanen käytti melkoisesti äänijänteitään ottelun aikana ja loi hyvän tsemppihengen joukkueeseen. Kunhan VG alkaa käyttämään maalipaikkoja paremmin niin eiköhän tulostakin tule.
 
RNK PELASI TERÄVÄSTI
Blue Rings – RNK 9-12
 
Blue Rings - RNK peli alkoi kotijoukkueen kannalta katastrofaalisesti. Pari kolme minuuttia oli pelattuja ja peli oli vieraille 0-3. Siinä vaiheessa koitti Blue Ringsin aikalisä, joka tuottikin tulosta. Nopeasti tuli kavennukset ja peli oli 2-3. Peli jatkui tasaisena ja molemmat joukkueet tekivät vuorotahtiin maaleja. RNK oli kuitenkin koko ajan hienoisessa karussa. Lopussa Blue Ringsille vihellettiin vielä kolme rangaistusta ja RNK pääsi pyörittämään 5-3 ylivoimaa. Se tuotti tulosta ja peli oli selvä. Lopputulos 9-12 RNK:lle, joka ansaitsi voittonsa terävämmän alun ansiosta. Peli oli varmasti yleisön mieleen, vauhtia oli sekä vaarallisia tilanteita. Puolustaminen tosin oli aika hataraa puolin ja toisin, siitä varmasti kertovat osaksi loppunumerot.
 
Pelatut ottelut
 
20.10. Blue Rings – RNK 9-12
20.10. LuKi-82 – EKS 11-2
21.10. LL-89 – LuKi-82 8-7
21.10. VG-62 – Hyvinkää 3-10
21.10. EKS – Blue Rings 1-11
 
Tulevat ottelut
 
27.10. VG-62 – Blue Rings              klo 13.30 Kuparivuoren Aurinkoareena
27.10. LL-89 – RNK                        klo 16.00 Lapinlahden jäähalli
27.10. Hyvinkää – EKS                   klo 16.30 Hyvinkään jäähalli
28.10. LL-89 – VG-62                    klo 14.00 Lapinlahden jäähalli
28.10. Hyvinkää – Blue Rings         klo 18.00 Hyvinkään jäähalli
 
Ringeten Ykkössarja

NoU – Tikka 12-4

Nokian ja Tikan pelit ovat olleet tiukkoja, tasaisia vääntöjä parina viime vuotena. Ensimmäinen erä oli tasainen ja peli aaltoili päästä päähän. Nokia oli kuitenkin viimeistelyssä terävämpi ja johti parilla maalilla ensimmäisellä erätauolle lähdettäessä. Ottelun edetessä Nokia alkoi hallita pelitapahtumia. Toinen erä oli pelillisesti Nokian paras. Raju luistelu ja paine Tikan alakertaan alkoi purra ja puolivälin tauolle siirryttiin tilanteessa 6-0. Loppupuolella pelin tempo putosi ja Nokian pelihuolellisuus ei ollut alkupuoliskon tasolla. NoU:n maalivahdille Camilla Kortesniemelle peli ei ollut helppo ensimmäisen erän jälkeen johtuen harvaan tulleista Tikan tilanteista. Tikan maalivahdille Maare Hänniselle torjuntoja kertyi 60, Kortesniemelle 28. Ennen ykkössarjan peliä pelattu B:n peli alkoi väkisinkin painaa toista ottelua pelanneiden nokialaisten jaloissa.

Maalintekotilastoon Nokian osalta tuli jälleen seitsemän eri tekijää. Parhailla tehoilla olivat Anniina Ahvenjärvi (3+4) ja Milla Pihlajamäki (3+1). Tikasta Mia Taavitsainen saalisti tehot 2+1. Ottelun parhaina palkittiin Tikkakoskelta Miitta Riekki ja Nokialta puolustuksen lukko Milja Kivinen. Pelin jälkeen Tikan valmentaja Elisa Hyökyvaara totesi Nokian vahvuuksia olleen parempi viimeistely tilanteissa ja yhtenä ratkaisevana tekijänä Nokian vieneen miltei kaikki taistelutilanteet voitokkaasti.

Pelatut ottelut
 
20.10. NoU – Tikka 12-4
20.10. Turku – Helsinki 2-9
 
Tulevat ottelut
 
27.10. Tikka – Jää-Kotkat     klo 14.45 Tikkakosken jäähalli
27.10. NoU – Turku              klo 15.00 Nokian jäähalli
27.10. Walapais – Helsinki    klo 18.30 Myyrmäen harjoitusjäähalli
28.10. Walapais – Tikka        klo 18.00 Myyrmäen jäähalli
 
Ringeten B-nuorten SM-sarja
 
MAALEJA ERIKOISTILANTEISTA
NoU – Lukko 15-7
 
Lukko aloitti vahvasti siirtymällä ajassa 2:55 jo 0-2 johtoon. Nokia sai myös maalihanat auki ja puoliajalla oltiin tilanteessa 5-5. Molemmat joukkueet näyttivät vahvan osaamisensa. Ottelun edetessä tuomareilta katosi punainen lanka ja tuomarilinja oli hyvinkin erikoinen. Jäähyjä jaettiin paljon, Lukon tytöille jäähyminuutteja kertyi 28, kun Nokian vastaava määrä oli 12 min. Nokia pääsi pelaamaan useasti viidellä kolmea vastaan, kuvio oli hyvin harjoiteltu ja aina 'soi'. Eriskummallisesta pelistä kertoo NoU Ringeten 15 maalia, joista 10 tehtiin erikoistilanteessa.
 
LUKOLLE SELKEÄ VOITTO
Lukko – Hyvinkää 20-3
 
Lukolle jäi nälkä lauantain Nokian vierailulta ja ottelu saikin räväkän alun ja Hyvinkää kylmää kyytiä, kun Elina Penttilä pysäytti kellon aikaan 00:18 ja taululle lukemat 1-0. 27 sekuntia myöhemmin tulostaululla oli lukemat 2-0. Puoliajalla tilanne oli jo 8-1. Hyvinkään maalivahti Sani Leinonen ehti kuitenkin otteluna aikana rinkulan eteen kaikkiaan 53 kertaa, kun vastaavasti Lukon Sini Kylä-Kailalle torjuntoja kertyi 20.
 
MAALIVAHTI HEIKKINEN LIEKEISSÄ
Haukat – Jää-Kotkat 2-0
 
Peli käynnistyi hieman uneliaissa merkeissä, ainakin katsomosta katsoen. Vauhti näytti verkkaiselta ja ajoittain väkinäiseltä. Edelleenkin hyökkäyspäässä on yksin puskemisen meininki ja hyvät laukaisupaikat menetetään siihen. Siitä huolimatta Haukkojen kakkosketjulla Järvinen-Lappalainen-Lounasranta oli hyviä paikkoja ja kuvioita ottelun aikana. Tarkkuutta, ja ääntä kentälle, niin tämä kentällinen saa kohta enemmänkin verkot tötterölle. Vanhat "konkarit" Susanna Lappalainen ja Moona Majuri olivat pakkeina pelissä vahvoja. Tämän kaksikon läpi ei vastustaja päässyt maalille laukomaan. Samoin pakit Pauliina Pirttinen ja Kristiina Poikela pelasivat hyvin. Vastustaja ei voinut mitään hyökkäysalueella, kun nämä neidot olivat kentällä. Haukkojen puolustuspeli on vahvistunut huomattavasti ja siitä saatiin kiitosta myös katsomosta. Haukkojen maalivahti Roosa-Mari Heikkinen oli liekeissä, sillä torjuntoja tuli yli viisikymmentä. Hyvä Roosis! Tärkeät pisteet ottelusta Haukoille ja huomenna kohdataan kotihallilla EKS. Hatunnosto Jää-Kotkille, jotka pienen levon jälkeen kohtasivat saman päivän aikana Hyvinkää Ringeten.
 
EKS VEI PISTEET
Haukat – EKS 9-10
 
Ottelussa vauhtia riitti, mutta lauantainen tarkkuus oli tiessään Haukoilla. Siitä huolimatta peli oli vauhdikasta ja koko kenttä oli tehokkaassa käytössä läpi ottelun. Kummassakin hyökkäyspäässä sattui ja tapahtui. Puolustuspelaaminen ei ollut ihan eilisen ottelun tasolla, joten vastustaja pääsi helposti maalintekoon. EKS pelaaja Emma-Julia Wood pääsi helposti liukumaan Haukka-maalille ja verkot heiluivat. Haukoilla oli hyviä hyökkäystilanteita, mutta yksin ei tulosta kovinkaan tehokkaasti tehdä. Rinkula pitää saada nopeammin liikkeelle. Haukkojen peli tosin hioutuu ja paranee koko ajan, mutta turhat rangaistukset ja yksin pelaaminen vie tehoja joukkueelta. Toivottavasti näistä "virheistä" otetaan opiksi ja saadaan pakka kuntoon.
 
HELSINKI HALLITSI PELIÄ
Helsinki – Ilves 13-8
 
Helsinki Ringette kohtasi sunnuntaina, Pirkkolan jäähallissa Tampereen Ilveksen. Ottelu alkoi molemmin puolin hieman tunnustellen. Pian hyvällä yhteishengellä pelannut Helsinki kuitenkin otti otteen pelistä iskien avausmaalinsa Ilveksen verkkoon. Tämän jälkeen Helsinki hallitsi peliä ja vastustajan verkko heilui – varsinkin toisessa erässä, jossa Helsinki tykitti renkaan vastustajan maaliin peräti seitsemän kertaa.
 
Pelistä ei vauhtia puuttunut. Isossa kaukalossa oli tilaa luistella ja sitä myös hyödynnettiin. Ottelun edetessä ja tunteiden kuumetessa jäähyjä tuli kohtalaisen paljon ja yksi loukkaantuminenkin sattui.  Ilves vaihtoi maalivahtia kaksi kertaa, mutta silti Helsinki hallitsi ottelua kolmen ensimmäisen erän ajan, maalieron kasvaessa.
 
Viimeisessä erässä Helsinki alkoi hyytyä. Tehokkailla vastahyökkäyksillä vastustaja pääsi rokottamaan Helsingin päässä, kaventaen peliä. Kova luistelu painoi kuitenkin myös Ilveksen jalkoja, eikä vastustaja onnistunut kuromaan kotijoukkueen maalieroa umpeen, vaan loppulukemat olivat 13-8.
 
NOKIA VEI PISTEET
NoU – Lukko 15-7
 
Lukko aloitti ottelun hyvällä liikkeellä ja otti ohjat käsiinsä heti alusta alkaen. Jo kolmen minuutin pelin jälkeen Nokia oli kahden maalin takaa-ajoasemassa. Nokian peli piristyi hieman ja ottelun kaksi ensimmäistä erää pelattiin tasatahtia. Toisen erän jälkeiselle tauolle mennessä tilanne oli tasan 5-5.
 
Kolmanteen erään Nokian voittohalut heräsivät ja alle neljään minuuttiin kolme maalia ratkaisivat käytännössä ottelun. Nokia vei viimeisen erän vielä 6-1 ja koko ottelun 15-7. Ottelua leimasi joukkueiden varsin erilainen pelityyli. Lukko oli fyysisempi ja hakeutui vartalokontaktiin selvästi Nokiaa enemmän. Tämä näkyi myös jäähytilastossa, Nokia hankki 6 kpl 2 min jäähyjä Lukon 14 jäähyä vastaan. Lukon turhautuminen näkyi isona jäähymääränä, samoin joukkueen yksi pelaaja poistettiin ottelusta sopimattoman käytöksen vuoksi. Erikoinen tapahtuma nähtiin neljännessä erässä tuomariston kyllästyttyä katsojien huuteluun.
 
NOKIA VOITTI KUMMIJOUKKUEEN KANNUSTAESSA
NoU – VG-62 9-3
 
Hyvin onnistunut iltapäivä kaikilta osapuolilta. Aloitimme ”lämppäjäät” yhdessä Nokian B:n kummijoukkueen, seuran F-juniorien kanssa. Pikkupelurit tulivat jäälle yhdessä B-tyttöjen kanssa parijonossa ja lämmittely aloitettiin yhteisellä syöttöharjoittelulla. Valokuvauksen ja yhteisen tsemppi-huudon jälkeen F-tytöt seurasivat lopun luistelun aitiosta.
 
Itse peli oli varsin vauhdikasta ringetteä. Molemmat joukkueet jaksoivat luistella koko pelin, taso säilyi hyvänä. Nokialle pelin alku oli oikein positiivinen, emme aloittaneet ottelua normaalilla kahden maalin takaa-ajolla. Koko joukkueen yhtenäinen ilme ja taistelutahto toi 9-3 voiton.
 
Molemmat joukkueet kärsivät hieman myös pelaajien puutteesta. Jokasyksyinen flunssa oli kaatanut muutaman sängyn pohjalle, taisi mennä näiltä osin aika tasan joukkueiden välillä.
 
Parasta antia oli ehkä nähdä ja kuulla F-tyttöjen huumaava kannustus koko ottelun ajan. Jos into ringetteen säilyy edes puolikkaana tämänpäiväisestä, tästä natiaislaumasta kuullaan vielä.
 
JÄÄ-KOTKAT VEI PISTEET
Hyvinkää – Jää-Kotkat 3-10
 
Jää-Kotkat olivat jo aiemmin aamupäivällä pelanneet yhden ottelun Järvenpään Haukkoja vastaan, tässä pelissä vierasjoukkue hävisi Haukoille numeroin 2-0. Olisi jopa luullut, että Hyvinkäälle tulee väsynyt joukkue, mutta Jää-Kotkien luisteluvauhti ja tarkka pelin rakentaminen oli aivan omaa luokkaansa. Kotijoukkue jaksoi hyvin kaksi ensimmäistä erää ja toisessa erässä Vera Ketonen onnistui maalinteossa kaksi kertaa. Ensimmäisen maalin syötti Sara Ravantti ja toisen Sofia Rönnholm. Kolmas erä menikin täysin vierasjoukkueen tahdittamana. Rinkula menetettiin omilta pelaajilta liian helposti vastustajalle. Hyvinkäälle tarjoutui kaventamismahdollisuus pelattaessa viisi kolmea vastaan, mutta ylivoimaa ei saatu hyödynnettyä.
Neljännessä erässä kotijoukkueen pelaajat piristyivät ja kumpikin joukkue pääsi yhden maalin tekoon. Hyvinkääläisten maalin teki Sofia Rönnholm, Henna Järvenpään syötöstä.
 
Jää-Kotkien tehopelaajia olivat Sara Tissari 3+4 ja Fanny Elo 3+3. Hyvinkään maalivahti Sani Leinonen venyi pelin aikana 50 torjuntaan ja Jää-Kotkien maalivahdit 34 torjuntaan. Kolmen vierasottelun jälkeen seuraava kotipeli pelataan Järvenpään Haukkoja vastaan sunnuntaina 4.11.12.
 
Pelatut ottelut
 
20.10. Haukat – Jää-Kotkat 2-0
20.10. Nou – Lukko 15-7
20.10. Hyvinkää – Jää-Kotkat 3-10
21.10. Helsinki – Ilves 13-8
21.10. NoU – VG-62 9-3
21.10. Lukko – Hyvinkää 20-3
21.10. Haukat – EKS 9-10
21.10. Lahti – Tikka 14-8
 
Tulevat ottelut
 
27.10. Tikka – Ilves               klo 10.45 Tikkakosken jäähalli
27.10. Lukko – VG-62           klo 13.00 Äijänsuon harjoitusjäähalli
28.10. Helsinki – Haukat       klo 12.15 Pirkkolan jäähalli
28.10. Jää-Kotkat – Lahti      klo 17.00 Uudenkaupungin jäähalli
28.10. Ilves – Hyvinkää        klo 17.15 Tesoman jäähalli
 
 
Suomen Ringetteliitto ry Viestintä
GSM 040 586 4585
EMAIL viestinta()ringette.fi