SM- ja Ykkössarjan Tähtipelaaja osa6

19.10.2012 00:00

Ringetteliitto esittelee SM- ja Ykkössarjan Tähtipelaajat -sivustollaan seuraavan parin kuukauden aikana. Valmennustiimit ovat valinneet omista joukkueistaan 3 pelaajaa, joista on tehty nimmarikortit sekä tämä juttusarja. Tähtipelaajien kuudes luukku aukeaa ja esittelyssä ovat Hanna Lepistö, Heidi Ahlberg, Heidi Saarnio ja Minna OjapaloOnko joku heistä sinun suosikkisi? Muistathan, että yleisöllä on mahdollisuus äänestää Ringetteliiton 30-vuotisjuhlassa 20.4. suosikkipelaajaansa.

Nimi: Hanna Lepistö

Ikä: 21v

Syntymäpaikka: Turku

Joukkue: Turun Ringette

Pelipaikka: Puolustaja

Viimeisen viiden kauden aikana edustamasi seurat ja joukkueet: Turun Ringette

Miksi valitsit ringeten? Kaverit kertoivat lajista, ja se kuulosti mukavalta.

Kuka on pelaajaidolisi? Anne Pohjola

Suuri haave urallasi? Kehittyä pelaajana aina enemmän ja enemmän.

Kerro jokin hauska muisto ringetestä: Ensimmäiset pelini, jännitin niin paljon, etten pysynyt kunnolla pystyssä kentällä.

Mikä on lempipelipaikkasi: Puolustaja

Mitä muita harrastuksia sinulla on? Tällä hetkellä ei ole muita harrastuksia.

Miten luonnehtisit ringetteä pelinä? Hauska, mielenkiintoinen ja liikunnallinen peli

Lempiherkkusi? Fetajuusto

Nimi: Heidi Ahlberg

Ikä: 28v

Syntymäpaikka: Itä-Helsinki

Joukkue: Hyvinkää Ringette

Pelipaikka: Maalivahti

Viimeisen viiden kauden aikana edustamasi seurat ja joukkueet: 2011-2012 välivuosi. Pelasin muutaman ottelun Espoon kiekkoseuran SM-joukkueessa sekä osallistuin WCC-turnaukseen Ulriksdahl SK (Ruotsi) joukkueessa.
2010-2011 Hyvinkää Ringette
2007-2010 Espoon Kiekkoseura

Miksi valitsit ringeten? Tykkäsin pelata talvisin paljon jääkiekkoa ulkojäillä. Luokkakaverini houkutteli mukaan ringetteharjoituksiin ja sille tielle jäin.

Kuka on pelaajaidolisi? Ari Sulander

Suuri haave urallasi? Pelata nollapeli nykyistä Lapinlahden joukkuetta vastaan

Kerro jokin hauska muisto ringetestä: Pelimatkalla Kanadassa kohtalaisella englanninkielen taidolla kollegani yritti pyytää jotakuta seuraksi vessaan tokaisten kovaan ääneen "everybody WC now!"

Mikä on lempipelipaikkasi: oikea laitahyökkääjä

Mitä muita harrastuksia sinulla on? Sähly, kaukalopallo

Miten luonnehtisit ringetteä pelinä? Vauhdikas palloilulaji, jossa nopeudella, taidokkuudella ja viekkaudella kilpaillaan voiman sijaan.

Lempiherkkusi? Tiikerikakku - etenkin itse leivottuna

Nimi: Heidi Saarnio

Ikä: 20v

Syntymäpaikka: Rauma

Joukkue: Tikkakosken Tikka

Pelipaikka: Sentteri, hyökkääjä

Viimeisen viiden kauden aikana edustamasi seurat ja joukkueet: Rauman Lukko (kasvattajaseura, viimeinen kausi 2007-2008), Uudenkaupungin Jää-Kotkat (2009-2011), Tikkakosken Tikka (2011-)

Miksi valitsit ringeten? Luistelukoulun kautta päädyin 7-vuotiaana ringeten pariin. Ensimmäinen kosketus lajiin oli suoraan F-junnujen peli, johon menin ilman että tiesin kunnolla edes sääntöjä. Laji vaikutti mielenkiintoiselta ja vei mukanaan. Se fiilis, jonka pelatessa saa on mieletön!

Kuka on pelaajaidolisi? Nuorempana moniakin esim. Raesolan siskokset (Elina ja Anna-Kaisa), tällä hetkellä ei ketään tiettyä.

Suuri haave urallasi? Päästä niin pitkälle kuin taidot ja halut riittävät, pelata mahdollisimman korkealla tasolla. Lisäksi kokea paljon onnistumisia ja voittamisen hetkiä.

Kerro jokin hauska muisto ringetestä: Yksittäistä muistoa on vaikea valita, hauskoja hetkiä tulee viikoittain treeneissä ja on pelimatkoilla vuosien varrella sattunut kaikenlaista. Pukukoppi-jekut ovat ehkä sieltä hauskimmasta päästä.

Mikä on lempipelipaikkasi: Sentteri, koska silloin pystyy olemaan koko ajan pelissä mukana.

Mitä muita harrastuksia sinulla on? Urheilutaustani on melko monipuolinen, olen harrastanut ringeten ohella mm. jalkapalloa, hiihtoa, balettia, suunnistusta ja ratsastusta. Tällä hetkellä pelaan ringeten lisäksi jalkapalloa 1-divisioonassa ja lisäksi tulee esim. hiihdettyä ja yleensäkin paljon liikuttua.

Miten luonnehtisit ringetteä pelinä? Ringette on vauhdikas taito/älypeli, jossa myös fyysiset ominaisuudet ratkaisevat. Maalintekopeli, jossa jokaisen joukkueen pelaajan panos on tärkeä.

Lempiherkkusi? Mikään ei voita porkkanakakkua.


Nimi:  Minna Ojapalo

Ikä: 22v

Syntymäpaikka: Helsinki

Joukkue: Espoon Kiekkoseura

Pelipaikka: Laitahyökkääjä

Viimeisen viiden kauden aikana edustamasi seurat ja joukkueet: Tuusula Ringette, Ringette Walapais, EKS

Miksi valitsit ringeten? Kävin pienenä taitoluistelukoulua, mutta se ei ollut minun juttuni. Myös vanhempani huomasivat tämän ja veivätkin minut seuraavaksi ringettekouluun ja edelleen sillä tiellä ollaan.

Kuka on pelaajaidolisi? Tia Haanpää

Suuri haave urallasi? Päästä edustamaan Suomea MM-kisoihin.

Kerro jokin hauska muisto ringetestä: Se kun joskus junnuna voitimme jonkun ison turnauksen ja valmentajamme meni sen jälkeen suihkuun vaatteet päällä. Tuo on yksi hauska muisto, joka näin äkkiseltään tuli mieleen niistä monista, joita olen ringetteurani aikana kokenut.

Mikä on lempipelipaikkasi: Hyökkääjä, jossa olenkin viihtynyt aina.

Mitä muita harrastuksia sinulla on? Ratsastus

Miten luonnehtisit ringetteä pelinä? Vauhdikas joukkuepeli, joka vaatii taitoa ja tietenkin loppuunasti tekemistä.

Lempiherkkusi? Suklaa ja jäätelö