Viikonloppuna pelattiin viisi B-nuorten SM-sarjan peliä

15.10.2012 00:00

Lehdistötiedote 15.10.2012
Julkaisuvapaa heti
 
Ringeten B-nuorten SM-sarja
 
Haukat – NoU Ringette 5-9 (1-2, 0-1, 3-2, 1-4)
Toistamiseen kohdattiin Nou Ringette Nokialta. Vaikka ensimmäinen kohtaaminen koitui Haukkojen tappioon, peliin lähdettiin kovalla tahdolla, ja tunteella. Haukkojen peli paranee koko ajan, ja kuviot alkaa pikku hiljaa toimimaan. 
 
Nou Ringette on aikaisempien vuosien lailla vahva joukkue. Peli kulkee, ja pelaajat todellakin tietävät, mistä se kaveri kentältä löytyy. Syötöt saadaan kiinni, ja rinkula liikkuu nopeasti pelaajalta pelaajalle. Tässä on Haukoilla parantamisen varaa. Hyökkäysalueella etenkin, rinkulaa ei syötetä, vaan yritetään yksin "puskea" puolustuksen läpi. Siitä vastustajan on helppo napata rinkula, ja laittaa se eteenpäin nopeasti. Pari syöttöä, ja sitten ollaankin jo maalin teossa. Tällaista pelaamista on mukava katsella.
 
Nou Ringette kyllä voittonsa ansaitsi, ja koko joukkue pelasi hyvin yhteen. Haukka joukkueessa on paljon loukkaantuneita pelaajia, mutta onneksi kaikki ovat piakkoin pelikunnossa. Kehuja Haukoille tuli vastustajan valmentajiltakin. Peli on parantunut viime kohtaamisesta. 
 
UJK - Lukko 10-5 (2-2, 2-0, 2-3, 4-0)
UJK ja Lukko ottivat mittaa toistaan lauantaina Uuden kaupungin jäähallilla. Kyseessä oli naapuriseurojen tiukka ottelu. UJK aloitti ottelun vahvasti Lukon tyttöjen seuratessa peliä jäältä käsin. Jää-Kotkat tekivät kaksi maalia ensimmäisen kuuden minuutin aikana. Lukon syötöt oli osoitteettomia ja syötön vastaanotot heikkoja. Erätaulolle kuitenkin siirryttiin tasatilanteessa 2-2, kun Lukon kolmosketju onnistui pariin otteeseen maalinteossa. Toinen erä oli UJK:n hallintaa ja puoliajalla tilanne oli 4-2. Kolmanteen erään Lukko heräsi taistelemaan, UJK:n Miia Ketoniemi torjui rinkulan 16 kertaa kun taas vastaavasti Lukon Sini Kylä-Kaila torjui 7 kertaa. Erätaukolukemat oli kuitenkin UJK:n hvyäksi 6-5. Neljäs erä ja UJK:n tehotytöt Fanni Elo (6+1) ja Heidi Konttori (3+4) olivat Lukolle liikaa. UJK vei voiton lukemin 10-5.
 
Hyvinkää - EKS 2-10 (1-2, 0-0, 0-1, 1-7)
Hyvinkää Ringeten B-tytöt kärsivät toistamiseen tappion kotihallissaan, nyt Espoon joukkueelle numeroin 2-10. Hyvinkääläiset saivat peliin aivan unelma-alun, sillä vain ajassa 0.26 Rosa Kuronen pääsi yllättämään Sofia Rönnholmin syötöstä Espoon puolustuksen ja maalivahdin. Hyvinkään tytöt pääsivätkin  pelaamaan lähes koko erän 1-0 johtolukemissa, Espoon joukkue pystyi tasoitusmaaliin vasta erän loppupuolella. Mutta jo reilun minuutin pelaamisen jälkeen Espoolaiset siirtyivät johtoon 1-2.
 
Toisessa erässä kumpikaan joukkue ei päässyt nauttimaan maalienteosta, tosin kotijoukkueella ensimmäisessä ja toisessa erässä oli lukuisia hyviä maalitekopaikkoja, mutta rinkulaa ei saatu ohi maalivahti Ida-Maria Lajoman. Lajoma pelasikin tarkasti läpi koko ottelun. Kolmas erä pelattiinkin pääasiassa Hyvinkään joukkueen puolutuspäässä viersajoukkueen painostaessa, mutta maalivahti Sani Leinonen teki maalilla tarkkaa työtä ja Espoo pystyi tekemään vain yhden maalin erän viimeisellä minuutilla.
 
Neljäs erä sitten olikin vierasjoukkueen tahdittamaa peliä. Sillä rinkula löytyi Hyvinkään maalista seitsemän kertaa. Hyvinkääläiset pääsivät vielä kaventamaan maalieroa Vera Ketosen tehdessä maalin Henna Järvenpään syötöstä noin viisi minuuttia ennen pelin päättymistä. Neljännessä erässä kotijoukkueen luistin oli huomattavasti painavampi, kuin vierasjoukkueella. Espoolaisten puolutuspeli piti hyvin ja syöttöpeli onnistui   paremmin kuin kotijoukkueen tytöillä.
 
Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 20.10. klo 16.30. Tuolloin vastustajaksi luistelee Jää-Kotkat Uudestakaupungista ja sunnuntaina hyvinkääläiset matkaavat Rauman Lukon vieraaksi.
 
Helsinki Ringette - VG-62, Naantali 1-9 (0-2, 0-3, 1-0, 0-4)
Helsinki Ringette ja Naantalin VG-62 ottivat lauantaina toisistaan mittaa Vuosaaressa. Ottelua ei ollut pelattu montaakaan minuuttia kun Naantali oli jo saanut renkaan Helsingin maaliin. Helsingillä oli haastetta saada otetta peliin. Vastustaja heilutti maaliverkkoa kotijoukkueen päässä, mutta Helsingin laukaukset menivät lähinnä Naantalin maalivahtia päin tai puolustajien jalkoihin. Kolmannessa erässä Helsinki sai hieman parannettua peliään. Rengasta karvattiin ahkerasti, mutta pelin viimeistelyssä oli edelleen ongelmia, ja huolimattomat syötöt ja hätiköidyt ratkaisut johtivat pelivälineen menetykseen. Pelin loppupuolella Helsinki ryhtyi pelaamaan enemmän riskillä, mikä johti useisiin vetopaikkoihin, ja palkittiin viimein maalilla. Kuitenkin vastaavasti myös vastustaja pääsi muutamaan otteeseen läpiajoon ja rokotti iskemällä renkaan Helsingin verkkoon. Helsinki haki toista maaliaan, toivoen, että se olisi kääntänyt pelin henkisesti kotijoukkueen eduksi, muttei yltänyt parhaimpaansa, ja lopulta loppulukemiksi taululle jäivät 1-9 Naantalin hyväksi.
 
Pelatut ottelut 13.10.
Ilves – Blue Rings 7-16
Helsinki – VG-62 1-9
Haukat – NoU 5-9
Jää-Kotkat – Lukko 10–5
Hyvinkää – EKS 2-10
 
Tulevat ottelut
20.10. klo 12.00 Järvenpään jäähalli Haukat – Jää-Kotkat
20.10. klo 12.00 Nokian jäähalli Nou – Lukko
20.10. klo 16.30 Hyvinkään jäähalli Hyvinkää – Jää-Kotkat
21.10. klo 12.15 Pirkkolan jäähalli Helsinki – Ilves
21.10. klo 14.15 Nokian jäähallia NoU – VG-62
21.10. klo 16.15 Äijänsuon harjoitusjäähalli Lukko – Hyvinkää
21.10. klo 16.30 Järvenpään jäähalli Haukat – EKS
21.10. klo 16.30 SOL Areena Lahti - Tikka
 
Suomen Ringetteliitto ry
Viestintä

GSM 040 586 4585

EMAIL viestinta()ringette.fi