RNK jatkoi kotivoittojen sarjaa

15.10.2012 00:00

Lehdistötiedote 15.10.2012

Julkaisuvapaa heti

 
Ringeten SM-sarja
 
RNK jatkoi kotivoittojen sarjaa 10-5 (2-1, 3-2, 3-1, 2-1)
Ringeten SM-sarjan ohjelmaa on välistä kritisoitu kovalla kädellä liian löysästä pelitahdista tai pitkistä koti- tai vieraspeli putkista. RNK:lla olikin menossa 4 kotipelin putken viimeinen koitos ja vastaan asettui Hyvinkää Ringette. Hyvinkään aviopari valmennuskaksikko Bernard ja Bianca höystettynä todellisena herrasmiehenä tunnetulla Reijo Wileniuksella olivatkin saaneet vierasjoukkueen mainioon iskuun. Hyvinkään voimakas karvauspeli laittoi Raisiolaisten pelinavaukset koetukselle. Tasaisissa merkeissä edennyt kaksi ensimmäistä jaksoa meni kuitenkin maalintekovahvalle kotijoukkueelle 5-3.
 
Tauon jälkeen raisiolaisten jalat jäivät koppiin ja Hyvinkää hallitsi peliä selkeästi, mutta Saara Viljasen hyvän maalivahtipelin ja Raision tiiviin puolustuksen ansiosta kolmas erä meni emännille 3-1.  Neljäs jakso oli täysin
Raision ja Heidi Ahlbergin hyvä torjuntavire piti lukemat siedettävinä. RNK jatkoi siis kotivoittojen putkea maalein 10-5. Parhaina pisterohmuina Susanna Tapani 3+5 ja Fanny Impilä 2+2. Vierasjoukkueen tehot jakaantuivat tasaisemmin, mutta Elina Alanko merkautti tehot 1+2. Palkintoraati arvosti Raision Saara Viljasen otteita ja Hyvinkäältä palkittiin Elina Tahvanainen.
 
VG-62, Naantali – EKS, Espoo 3-8 (1-1, 1-4, 0-2, 1-1)
Ottelu alku oli melkoista meininkiä. Espoo siirtyi nopeasti 0-1 johtoon. Tämän jälkeen mentiin hurjaa vauhtia päästä päähän niinkuin olettaa sopiikin kahden melko nuoren joukkueen välillä. Ja kun on hurja vauhti päällä niin silloin myös sattuu ja tapahtuu. Tuomareiden kädet alkoivat nousta jäähyjen merkiksi kiihtyvällä vauhdilla. VG pääsikin tasoittamaan ottelun kahden pelaajan ylivoimalla. Verkkoa pöllytti paluun SM-sarjaan tehnyt Tiia Palletvuori. Ottelu jatkui varsin tasaisena ja vaudikkaana. Jäähyaitioiden ovet kävivät kuin kauppakeskuksessa joulun alla. Saattaa olla että tuomaripari Kantola&Saarisella tuntui käsien nostelu ojentajissa ottelun jälkeen. Espoo osasi kuitenkin hyödyntää maalipaikkansa tehokkaammin ja pystyi taistellen eliminoimaan kotijoukkueen viimeisen erän vyörytyksen maalivahti Kemppaisen johdolla. VG esitti kuitenkin jo varsin kelvollista ringetteä kauden aikaisempiin peleihin verrattuna joten tästä on hyvä kotijoukkueen jatkaa.
Espoo tulee hyvin liikkuvana joukkueena varmasti sanomaan sanansa tässä sarjassa.
 
Vierasjoukkue Espoosta pelaajapalkinnon niiasi maalivahti Elisa Kemppainen. Kotijoukkueesta palkittiin niinikään maalivahti Erika Lampi sekä puolustaja Susanna Myllymäki.
 
Tulevat ottelut
20.10. klo 13.00 Tuusulan jäähalli BlueRings - RNK
20.10. klo 14.30 Luvian jäähalli Luki-82 – EKS
21.10. klo 14.00 Lapinlahden jäähalli LL-89 – LuKi-82
21.10. klo 15.00 Kuparivuoren Aurinkoareena VG-62 – Hyvinkää
21.10. klo 18.00 Laaksolahti Areena EKS – Blue Rings
 
Suomen Ringetteliitto ry
Viestintä
GSM 040 586 4585
EMAIL viestinta()ringette.fi