LL-89 ja RNK viikonlopun tuplavoittajat

08.10.2012 00:00

Lehdistötiedote 8.10.2012
Julkaisuvapaa heti

Ringeten SM-sarja

EKS Espoo – LL-89 Lapinlahti 3-16 (0-7, 0-2, 1-4, 2-3)
Unihiekkaa taisi olla molempien joukkueiden silmissä, sillä peli oli aivan eri tasoa mitä nähtiin Forssan SM-avausturnauksessa. Siellä luistin kulki molemmilla lujempaa ja tunnelma oli aivan erilainen. Taidokas Lapinlahti sai ensimmäisen erän aikana muutamien maalien maalieron, mutta se ei Espoota lannistanut. Oli aika ryhdistäytyä. Toisesta erästä eteenpäin Lapparit eivät enää heitelleet maaleja yhtä helposti kuin alkupelistä. Espookin sai muutaman maalin loppua kohden. Kyllä kuitenkin huomaa, että Lapparit ovat kokeneita ja taidokkaita pelaajia, peli päättyi 3-16.

Seuraavan pelin tavoitteet:
Nyt jos joskus on aika olla hereillä alusta asti! Leuka ylös ja itseluottamusta naiset, kyllä me osataan!

LuKi-82 Luvia – Hyvinkää Ringette 21-2 (7-0, 6-1, 1-0, 7-1)
Avausturnauksen perusteella luvialaiset olivat lauantaina varautuneet tiukkaan vastarintaan Hyvinkää Ringeten taholta, mutta vastoin ennakko-odotuksia ottelu päättyikin LuKin 21-2 murskavoittoon. Peli oli käytännössä ohi ensimmäisen erän jälkeen 7-0 tilanteessa ja jatkossa lukemat vain rumenivat.

Kotijoukkueen valmentaja Antero Kivelä ihmetteli itsekin suurta maalieroa, mutta totesi samaan hengenvetoon LuKin pelin olevan juuri nyt hyvällä mallilla. ”Joukkue on tasapainoinen; maalivahtipeli toimii, puolustus pelaa hyvällä tasolla ja hyökkäyksestä löytyy tehoja”. Kivelä muistutti kuitenkin, että kausi on pitkä ja tason pitää riittää myös päävastustajia Raisiota ja Lapinlahtea vastaan.

Pahiten hyvinkääläisiä kuritti Elina Raesola kuudella sekä Riikka Häyrinen ja Kirsi Pukkila viidellä maalilla. Elementissään oli myös Lotta Halttunen kolmella maalillaan; maalin makuun pääsivät niin ikään Jenni Viinamäki ja Hanna Ropanen. Hyvinkään maaleista vastasivat Elina Tahvanainen ja Mirkku Miettinen. Luvian maalissa Maria Perkkola oli itse varmuus 34. torjunnalla, Hyvinkään Ilona Nurmelle kirjattiin 50 torjuntaa.

RNK Raisio – VG-62 Naantali 23-5 (2-0, 5-0, 6-2, 10-3)
Kauden ensimmäinen paikallispeli oli vauhdikas ja mielenkiintoinen. Vaikka peli olikin RNK:n hallintaa, pystyi VG pistämään hyvin hanttiin ja taululla oli vain 2-0 johto raisiolaisille ensimmäisen erän jälkeen. Toisessa erässä RNK:n viimeistely oli tarkempaa ja tauolle lähdettiin 7-0  lukemista. Kolmas erä meni samoissa merkeissä, mutta neljännessä peli repesi ja RNK voitti jakson peräti 10-3. Loppulukemat 23-5 olivat vähän turhan isot, mutta taisi VG:n nuori joukkue vähän väsähtää raisiolaisten käsittelyssä. Raisiolaisittain ilon aihetta tarjosi kolmosketjun Fagerlund-Lammassaari-Tamminen hyvä ja ahnas peli. VG:n näkyvimmät olivat Anni Hyvärinen ja Laura Koskinen.
 
RNK Raisio – LuKi-82 Luvia 12-5 (5-1, 1-1, 4-1, 2-2)
Odotettu kärkikamppailu lässähti heti alkuunsa, kun RNK tykitti avaus 15 minuuttisen itselleen 5-1 lukemin ja lähetti maajoukkueveskari Anna Näkin vaihtoon. Toinen erä menikin tasaisemmin ja puoliajalle lähdettiin 6-2 lukemista. Odotettua oli että tauon jälkeen Luvian "vanhat rouvat" tulee vauhdilla peliin, mutta ilmeisesti Raision nuoret starat olivat päättäneet näyttää kuka talossa käskee ja kolmas erä lopullisesti tappoi pelin, kun taululla komeili 10-3 kotijoukkueelle. Neljäs erä oli loppuvihellyksen odottelua ja summerin soitua oli taululla yllättävän selvät 12-5 voittonumerot kotijoukkueelle. Taisi nuori raisiolaisjoukkue näyttää katsomassa olleelle Petra Ojarannalle mitä osataan. Raision kovimmat tykit oli Susanna Tapani ja Tanja Eloranta tehden neljä maalia naiseen ja hyvin maalissa pelannut Saara Viljanen, joka puolustuksen avustuksella onnistui nollaamaan huikeaa jälkeä tehneen Luvian ykköskentän. Luvialta pirteästi esiintyi Jenni Viinamäki.

Hyvinkää Ringette – LL-89 Lapinlahti 4-15 (1-2, 1-2, 2-5, 0-6)
Lauantain huonon pelin ja isonumeroisen tappion jälkeen kotijoukkue lähti sunnuntain peliin ihan uudella ilmeellä ja asenteella. Ensimmäiset kaksi erää olivat hyvää taistelua. Kokeneet lapinlahtelaiset käänsivät kuitenkin pelin edukseen ja rankaisivat kotijoukkueen virheistä. Myös jäähyt sotkivat Hyvinkään loppupuoliskon peliä.

Hyvinkään juniorijoukkueet olivat saapuneet katsomoon runsaslukuisesti ja jaksoivat tsempata kotijoukkuetta ottelun loppuun asti.

Ringeten Ykkössarja

Jää-Kotkat Uusikaupunki – Nokian Urheilijat 4-10 (0-3, 1-0, 1-3, 2-4)
UJK sai jo toistamiseen vastaansa NoU ringeten vahvan joukkueen. Ensimmäinen kohtaaminen oli täysin nokialaisten hallintaa, mutta kotipelissään 68 katsojan edessä UJK pystyi jo parempaan suoritukseen . Maalinteko alkoi luonnistaa ketjulta Konttori-Viinikkala-Tissari ja he onnistuivatkin yllättämään 3 kertaa mainiosti pelanneen NoU:n maalivahti Camilla Kortesniemen.

Uutena kokelaana Ykkössarjaan lähtenyt UJK on saanut aloittaa sarjan varsin kovassa koulussa pelattuaan kolme ensimmäistä peliään sarjan ennakkosuosikkeja vastaan; kahdesti Nokian joukkuetta vastaan, joka täysin selvä ennakkosuosikki ja kerran sarjan toiseksi kovimmaksi joukkueeksi arveltua Helsinkiä vastaan. Seuraava vastus on Turun Ringette, jolta UJK lähtee metsästämään ensimmäisiä sarjapisteitään toisessa kotiottelussaan torstaina 11.10.

UJK-NoU ottelun parhaina palkittiin UJK:n Heidi Konttori ja NoU:n Camilla Kortesniemi.

Helsinki Ringette – Tikkakosken Tikka 10-3 (1-1, 2-0, 5-0, 2-2)

Turun Ringette – Ringette Walapais 5–4 (2–1, 1–1, 0–1, 2–1)
Turussa nähtiin parin vuoden tauon jälkeen aikuisten kilpasarjaringetteä, kun edustus avasi kotikautensa Kupittaalla. Ottelua oli saapunut seuraamaan myös mukavankokoinen yleisö, lähes 70 katsojaa.

Ottelu alkoi terävästi, kun Walapaisin liukasliikkeinen Heidi Kotaviita ujutti renkaan turkulaisverkkoon vain 49 sekunnin pelin jälkeen. Turkulaiset eivät tästä kuitenkaan häkeltyneet, sillä Tuulikki Heino kuittasi tilanteen tasoihin vain reilut kymmenen sekuntia myöhemmin. Syötön maaliin antoi varmoin ottein pelannut puolustaja Sira Jerva. Turku siirtyi ottelussa johtoon ajassa 3:46, kun komean nousun tehnyt puolustaja Vilma Tuononen ampui renkaan Walapais-maalilla ahkeroineen Kaisa Juntusen selän taakse. Toinen erä pelattiin Turun hienoisessa komennuksessa, sillä jäähyt rikkoivat Walapaisin peliä. Kovasta painostuksesta huolimatta turuttaret eivät saaneet viimeistelyä kohdalleen. Walapaisin onnistuikin tasoittaa ottelu 2–2:een, kunnes turkulaisten Veera Laiho siirsi kotijoukkueen jälleen johtoon.

Kolmannessa erässä Walapais sai pienen yliotteen, kun molemmat joukkueet jäähyilivät vuoronperään. Heidi Kotaviita toi tilanteen tasoihin ajassa 42:51 Krista Virmavaaran esityöstä. Sama kaksikko oli asialla myös neljännessä erässä, kun Walapais siirtyi 4–3-johtoon. Turkulaiset eivät lannistuneet, vaan Susanne Heinonen kuittasi tilanteen jälleen tasoihin vajaan minuutin kuluttua edellisestä. Voittomaalin viimeisteli lopulta päivän toisella osumallaan Tuulikki Heino ajassa 49:59.

- Tästä on hyvä aloittaa, mutta paljon on vielä tekemistä. Matka on alussa, totesi Turun valmennuskaksikon Severiina Lindén – Marjukka Virta apuna häärivä ringettekonkari Kaj Roinila ottelun päätteeksi.

Ottelussa kunnostautuivat erityisesti Walapaisin Heidi Kotaviita, joka oli mukana joukkueensa jokaisessa maalissa tehoin 3+1, Turun kahden maalin tyttö Tuulikki Heino sekä turkulaismaalissa torjunut ja teräviä avauksia antanut Janina Rindell.


PELATUT OTTELUT

SM-sarja
EKS Espoo – LL-89 Lapinlahti 3-16 (0-7, 0-2, 1-4, 2-3)
LuKi-82 Luvia – Hyvinkää Ringette 21-2 (7-0, 6-1, 1-0, 7-1)
RNK Raisio – VG-62 Naantali 23-5 (2-0, 5-0, 6-2, 10-3)
RNK Raisio – LuKi-82 Luvia 12-5 (5-1, 1-1, 4-1, 2-2)
Hyvinkää Ringette – LL-89 Lapinlahti 4-15 (1-2, 1-2, 2-5, 0-6)

Ykkössarja
Jää-Kotkat Uusikaupunki – Nokian Urheilijat 4-10 (0-3, 1-0, 1-3, 2-4)
Helsinki Ringette – Tikkakosken Tikka 10-3 (1-1, 2-0, 5-0, 2-2)
Turun Ringette – Ringette Walapais 5–4 (2–1, 1–1, 0–1, 2–1)

TULEVAT OTTELUT

SM-sarja
13.10. klo 15.30 RNK Raisio – Hyvinkää Ringette DNA-halli1 Raisio
13.10. klo 15.30 VG-62 Naantali – EKS Espoo Kuparivuoren Aurinkoareena

Ykkössarja
11.10. klo 19.00 Jää-Kotkat Uusikaupunki – Turun Ringette Uudenkaupungin jäähalli

 

Suomen Ringetteliitto ry
Viestintä
GSM 040 586 4585
Viestinta()ringette.fi