SM- ja Ykkössarjan Tähtipelaajat osa3

05.10.2012 00:00

Ringetteliitto esittelee SM- ja Ykkössarjan Tähtipelaajat -sivustollaan seuraavan parin kuukauden aikana. Valmennustiimit ovat valinneet omista joukkueistaan 3 pelaajaa, joista on tehty nimmarikortit sekä tämä juttusarja. Tähtipelaajien kolmas luukku aukeaa ja esittelyssä ovat Annamari Tuokko, Sonja Hyökyvaara, Petra Siltala ja Katariina Kurikko. Onko joku heistä sinun suosikkisi? Muistathan, että yleisöllä on mahdollisuus äänestää Ringetteliiton 30-vuotisjuhlassa 20.4. suosikkipelaajaansa.

Nimi: Annamari Tuokko

Ikä: 27v

Syntymäpaikka: Sipoo

Joukkue: Hyvinkää Ringette

Pelipaikka: Puolustaja

Viimeisen viiden kauden aikana edustamasi seurat ja joukkueet: Hyvinkää Ringette ja Espoon Kiekkoseura

Miksi valitsit ringeten? Veljeni pelasi kiekkoa, joten kaukalon laidalla ja katsomossa tuli vietettyä melkoisen paljon aikaa. Piti sitten itsekin päästä kentän puolelle ja jäälajeista ringette oli minulle ehdottomasti paras vaihtoehto.

Kuka on pelaajaidolisi? Pelasin kaikki junnuvuodet Tuusulassa, joten idolit olivat aika selkeät: Tiia Haanpää ja Katja Kortesoja.

Suurin haave urallasi? Monta haavetta on jo toteutunut, mutta tällä hetkellä haaveena pelata MM-kisoissa 2013 ja tietenkin juhlavuoden kunniaksi voittaa MM-kultaa.

Kerro jokin hauska muisto ringetestä: Jokaiseen 19 pelivuoteen on mahtunut paljon hauskoja muistoja, mutta yksi kausi kokonaisuudessaan on ollut ylitse muiden. Kaudella 2007 - 2008 pelasin Helsinki Ringetessä. Joukkueemme kausi oli lähtenyt hyvin haastavasti käyntiin, saimme muun muassa jännittää saadaanko koko joukkuetta kasaan. Kausi starttasi avausturnauksesta ja se ei oikein lähtenyt - pelattiin jumbofinaalissa. Mahtavan joukkueen kanssa selätettiin vaikeudet ja mikäs olikaan sen parempaa ja hauskempaa kuin kauden päätteeksi nostaa kannua Suomen mestaruuden kunniaksi. Lisäksi kaudesta jäi muistoksi huikeaa ja leikkaamatonta videomateriaalia sisältävä "All Night Long" -DVD-boxi.

Mikä on lempipelipaikkasi: Puolustaja, mutta tykkään myös sentterin roolista ja sen antamista lisähaasteista.

Mitä muita harrastuksia sinulla on? Salibandy tai ehkä menee kuitenkin enemmän sählyn puolelle.

Miten luonnehtisit ringetteä pelinä? Vauhdikas joukkuepeli, jossa monipuolisuus, nopeus ja pelinlukutaito ovat valttia.

Lempiherkkusi? Jäätelö

Nimi: Sonja Hyökyvaara

Ikä: 18v

Syntymäpaikka: Tikkakoski

Joukkue: Tikkakosken Tikka

Pelipaikka: Sentteri

Viimeisen viiden kauden aikana edustamasi seurat ja joukkueet: Tikkakosken Tikka

Miksi valitsit ringeten: Olen luistellut ihan pikkuruisesta asti ja äiti vei sitten ringettekouluun. Siitä se innostus sitten lähti! C-junioreissa harrastus alkoi viedä vähän enemmän aikaa ja porukka oli niin mahtava joten joukkuevoimistelu jäi sitten siinä vaiheessa!

Kuka on pelaajaidolisi? Elina Tahvanainen Hyvinkäältä. Hän on saman ikäinen ja olen päässyt seuraamaan läheltä hänen pelaamistaan nuorten maajoukkueen tapahtumissa. Elina on erittäin taitava ja ketterä luistelija ja ihan älytön käsistään.  

Suurin haave urallasi? Voittaa nuorten Maailmanmestaruus.  

Kerro jokin hauska muisto ringetestä: Kaikki turnaukset ja pitkät pelireissut on aina hauskoja, mutta nyt tuli mieleen se kun lähdettiin Nokialle pelaamaan vajaalla kahdella kentällä, niin aina kun tuli vaihtoon niin valmentaja sano että nyt ei voi tulla ja samantien toisesta luukusta ulos.  

Lempipelipaikkasi: Tykkään pelata kaikkia paikkoja, mutta ehkä se keskushyökkääjä on paras, koska siinä on molempia, puolustamista ja hyökkäämistä, ja pelialueena on koko kenttä! Omassa joukkueessa olen aina ollut pelinrakentajana ja se on tuntunut hyvältä roolilta.  

Mitä muuta harrastuksia sinulla on? Kaikennäköisen ringeten oheisharjoittelun lisäksi pelaan välillä sählyä ja kesäisin Padelia. Valmennan myös Tikassa pieniä ringettetyttöjä. Rakastan leffoja ja tykkään valokuvauksesta.

Miten luonnehtisit ringetteä pelinä? Ringette pelinä on vauhdikas joukkuepeli, joka sopii täydellisesti tytöille, jotka tykkäävät luistelusta, kamppailusta ja pelin huumasta.  

Lempiherkkusi: Karjalanpiirakka oivariinilla, juustolla ja kurkulla.

Nimi: Petra Siltala

Ikä: 18v

Syntymäpaikka: Turku

Joukkue: Turun Ringette

Pelipaikka: Sentteri

Viimeisen viiden kauden aikana edustamasi seurat ja joukkueet: Turun Ringette

Miksi valitsit ringeten? Näin pienenä luistelukoulun ilmoituksen ja halusin lähteä kokeilemaan. Innostuin lajista heti.

Kuka on pelaajaidolisi? Ei minulla ole kai koskaan oikein ollut ketään tiettyä pelaajaidolia. Pienenä niitä oli useampia.

Suuri haave urallasi? Voittaa useita pelejä ja kehittyä vielä paljon pelaajana. 

Kerro jokin hauska muisto ringetestä: Hauskoja muistoja löytyy pelireissuilta, turnauksista, leireiltä ja joukkueen saunailloista.

Mikä on lempipelipaikkasi: Laitahyökkääjä

Mitä muita harrastuksia sinulla on? Laulutunnit

Miten luonnehtisit ringetteä pelinä? Vauhdikas joukkuelaji, joka vaatii peliälyä.

Lempiherkkusi? Suklaa

Nimi: Katariina Kurikko

Ikä: 19v

Syntymäpaikka: Helsinki

Joukkue: EKS Espoo

Pelipaikka: Hyökkääjä

Viimeisen viiden kauden aikana edustamasi seurat ja joukkueet: 2007-2009 Ringette Walapais, 2009 -> EKS Espoo (joka on myös kasvattajaseurani).

Miksi valitsit ringeten? Ala-asteella löysin ringettekoulun mainoksen koululta, jonka sitten kiikutin kotiin vanhemmille luettavaksi. Huuli pyöreänä ihmettelin, mitä sana "ringette" tarkoittaa ja ennen kuin huomasinkaan, löysin itseni jäähallilta. Ja tälle tielle onkin sitten tullut jäätyä.

Kuka on pelaajaidolisi? Itselläni ei ole oikeastaan yhtä ainutta idolia, mutta kyllä noita maalinnälkäisiä hyökkääjätaitureita ihaillen (ja vähän kateellisenakin) kentällä seuraa!

Suurin haave urallasi? Kyllä Suomen pelipaidan pukeminen MM-kisoissa olisi itselle todella hieno juttu!

Kerro jokin hauska muisto ringetestä: Meillä tuppaa joukkueen sisällä sattumaan ja tapahtumaan jatkuvasti kaikenlaisia kommelluksia. Yhtä erityistä muistoa ei nyt tule mieleen, mutta esimerkiksi viime kaudella meillä oli aika erikoinen varainkeruumenetelmä: levytimme joululaululevyn! Siinä oli naurussa pidättelemistä kun Espoon enkelikuoro opetteli "stemmoja" ja "kaanoneita".

Mikä on lempipelipaikkasi: Kyllä se hyökkääjä on, mutta nyt en kyllä osaa sanoa kummalle puolelle vaakakuppi kallistuu sentterin ja laiturin osalta.

Mitä muita harrastuksia sinulla on? Talvella ringette vie aikalailla kaiken ajan, mutta kesäisin tulee kaikenmoista oheisharjoittelua kokeiltua. Viime kesän ehdoton hittikokeilu oli järvisähly!

Miten luonnehtisit ringetteä pelinä? Vauhdikas joukkuepeli, jossa saa kokea onnistumisia niin yksilönä kuin joukkueenakin.

Lempiherkkusi? Kesäiset mansikat kermavaahdolla