SM- ja Ykkössarjan ottelutunnelmia

01.10.2012 00:00

Ringeten Naisten SM-sarja

30.9. VG-62 Naantali – LuKi-82 Luvia 1-22 (0-6, 1-3, 0-7, 0-6)
Mahtoiko kotijoukkueen pelaajat miettiä että maajoukkuevalmentaja Himberg oli katsomossa vai mistä mahtoi johtua hirveä jännittäminen ottelun alussa? Vierasjoukkueen kokeneet pelaajat Häyrinen, Pukkila ja Raesola eivät niin ainakaan tehneet. Kun kotijoukkueen pelikuri ja ajatus oli tiessään, niin ottelu oli aika äkkiä taputeltu. Vierasjoukkueen maalisarake tulostaululla kävi kuin sekuntikello kun kokemus näytti miten rengasta liikutellaan ja paikat hyödynnetään. Kotijoukkueen puolustukseksi voi kyllä mainita, että tämän hyökkäystrion käsittelyssä on moni muukin joukkue ihmeissään kauden aikana.

Aika monta kertaa saa Naantalin aurinko vielä nousta ennen kuin näiden joukkueiden tasoero on kurottu kiinni, mutta tosiasia lienee myös se että tuosta kolmikosta jokaisella on reilusti enemmän SM-sarjan otteluita kuin koko VG:n joukkueella yhteensä. 

Ottelun pelaajapalkinnot menivät vierasjoukkueesta Krista Vuoriselle sekä kotijoukkueesta Jatta Tommiselle sekä Tiia Palletvuorelle.

30.9. EKS Espoo – Hyvinkää Ringette 4-4 ja (0-3, 0-1, 2-0, 2-0)
Peli lähti käyntiin hyvin vauhdikkaasti molempien joukkueiden osalta. Hyvinkää sai muutaman maalin etumatkan alkuun, mutta se ei Espoota häirinnyt. Tunnelma vaihtoaitiossa kasvoi ja naiset ottivat täysin uuden asenteen peliin. Uusi asenne näkyi myös kentällä ja Espoo sai tasoitettua ottelun tulokseen 4-4. Neljäs erä loppui ja aloitettiin jatkoaika pituudeltaan viisi minuuttia. Kumpikaan joukkue ei saanut maalia, joten peli päättyi tasan. Tsemppi pelissä oli loistava ja Espoo näytti ettei koskaan luovuteta!

Seuraavaan peliin tavoitteena Espoolla on olla ensimmäisestä erästä asti hereillä. Alusta asti täydellä sykkeellä ja Lapinlahti kumoon!

Muut viikonlopun ottelut SM-sarjaottelut

29.9. LL-89 Lapinlahti – Blue Rings 26-2 (5-0, 7-0, 7-2, 7-0)

29.9. RNK Raisio – EKS Espoo 14-7 (3-1, 2-1, 5-3, 4-2)
 

Ringeten Naisten Ykkössarja

30.9. Tikkakosken Tikka – Turun Ringette 9-8 (2-4, 5-1, 2-1, 0-2)
Tikkakosken Tikka sai ensimmäiseen kotipeliinsä vastaan Turun Ringeten. Edellisellä kaudella ottelut olivat hyvin tasaisia ja sellaisen saimme nytkin.

Turku aloitti räväkästi ja teki ensimmäisen maalin. Tikka tasoitti nopeasti ja sen jälkeen maaleja tehtiin tasatahtiin kentän kumpaankin päätyyn. Tikka pystyi aavistuksen verran paremmin hyödyntämään Turun lukuisat (12kpl) jäähyt ja näin kotiavauksessa tuli voitto lukemin 9-8.

Tikan onnistujia olivat Heidi Saarnio 4+2 ja Miitta Riekki 1+2, Turulla Hanna Lepistö 1+2 sekä Tuulikki Heino 1 maalilla. Huomioitavaa on se, että Turun kahdeksalla maalilla oli jokaisella eri tekijät ja syöttöpisteitäkin sai 7 pelaajaa!

30.9. Ringette Walapais Vantaa – NoU Ringette 1-15 (0-3, 0-2, 0-8, 1-2)
Tunnelma Myyrmäessä oli pienelläkin kannustusjoukolla hieno – oli ilahduttavaa nähdä katsomossa nuorten joukkueista Walapaisin kannustajia kymmenittäin paikalla kannustamassa - lippujen ja kannustushuutojen kera!

Walapaisin uuden ykkösjoukkueen ensimmäinen sarjapeli täysin uudella joukkuekokoonpanolla ja uusilla nuorilla pelaajilla ja valmentajilla taisi tuoda perhosia vatsaan jo vähän etukäteen. Lisäksi muutamien keskeisten pelaajien sairastumiset toivat paineita taitavaksi tiedettyä Nokiaa vastaan, varsinkin puolustuspään harvalukuisuuden vuoksi.

Yllätyksenä ei Nokian hallinta tullut. Nokia hallitsi peliä vahvalla luistelulla ja taitavalla kokonaispelillä. Ensimmäiset 2 erää olivat kohtuullisia eikä tulos yllättänyt, pieni notkahdus tapahtui 3. erässä. Camilla Kortesniemellä ei juurikaan pelissä torjuntoja kertynyt, kiitos Nokian hienon puolustuspelaamisen. Pelin suunnasta kertoo Walapaisin Kaisa Juntusella lasketut uskomattomat 100 torjuntaa! Ja näitä oli laskemassa 2 torjuntojen laskijaa, joten tilastovirheestä ei ole kyse. Pelissä pelaajat pitivät pään kylmänä ja pysyivät rauhallisina - jäähyjä ei otettu turhaa.

Uudella joukkueella lähdetään tästä ensimmäisestä pelistä kohti seuraavaa ja otamme oppia jokaisesta tulevalla kaudella ja saamme joukkueen hiottua yhteen. Toivottavasti sairastuvalta saadaan pelaajat nopeasti harjoituksiin. Tästä suunnataan eteenpäin ja yhä kovempia harjoituksia lupaavat valmentajat.

Ottelun pelaajina palkittiin Nokialta Miranda Uusi-Kämppä ja Walapaisista Pia Tähtinen.

Muut viikonlopun Ykkössarjan ottelut:

30.9. Helsinki Ringette – Jää-Kotkat Uusikaupunki 5-1 (1-1, 1-0, 0-0, 3-0)
 

TULEVAT OTTELUT:

La 6.10.

SM EKS Espoo – LL-89, Lapinlahti klo 13.00 Laaksolahden Areena
SM LuKi-82, Luvia – Hyvinkää Ringette klo 14.30 Luvian jäähalli
SM RNK Raisio – VG-62, Naantali klo 15.30 DNA-halli1 Raisio
Ykkönen Jää-Kotkat U:ki – NoU-Ringette Nokia klo 17.00 Uudenkaupungin jäähalli

Su 7.10.

SM RNK Raisio – LuKi-82, Luvia klo 14.30 DNA-halli1 Raisio
SM Hyvinkää Ringette – LL-89, Lapinlahti klo 18.00 Hyvinkään jäähalli
Ykkönen Helsinki Ringette – Tikkakosken Tikka klo 12.15 Pirkkolan jäähalli
Ykkönen Turun Ringette – Walapais Vantaa klo 13.30 Kupittaan jäähalli