SM- ja Ykkössarjan avauskierrosten tunnelmia

24.09.2012 00:00

Naisten SM-sarja

La 22.9.

Blue Rings Tuusula – VG-62 Naantali 15-3 (2-1, 3-1, 5-1, 5-0)
Lauantaina pelattiin sarjakauden ensimmäinen ottelu Blue Rings – VG-62 Klaukkalan jäähallissa. Tunnelma oli hyvä ja yleisöä 108 henkeä. Paikalla oli Nurmijärven sanomien edusta, ottelusta kirjoitti myös Keski-Uusimaa sunnuntain numerossa.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, ensimmäisen erän maalit olivat 2-1. Blue Rings onnistui pitämään omasta pelirytmistään paremmin kiinni ja vei tällä kertaa voiton. Mitä pidemmälle peli eteni, alkoi peli kääntyä BR:lle.
VG oli liikkeellä kahdella kentällä kun taas BR pelasi läpi pelin kolmella. Pikkuhiljaa loukkaantumisista ja sairauksista paraneva joukkue alkoi löytää yhteispeliänsä. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Eri maalintekijöitä oli peräti seitsemän.

Su 23.9.

Blue Rings Tuusula – Hyvinkää Ringette 4-5 ja (0-1, 1-2, 2-1, 1-0)
Sunnuntaina Keravan jäähallissa pelattiin ottelu Blue Rings – Hyvinkää Ringette. Katsojia paikalla oli 92. Tunnelma ottelussa oli alusta alkaen hyvä ja odottava, olihan kyse ”paikalliskamppailusta”. Katsomossa oli paljon Shakers Ringeten junioreita kannustamassa kotijoukkuetta, he myös tekivät kunniakujan kentälle tuleville pelaajille ottelun alussa.

Ottelu oli erittäin tasainen ja kumpikin joukkue pyrki pelaamaan tarkkaa omaa peliä. Ottelu ratkesi vasta jatkoajan viimeisellä minuutilla.

Kaksi ensimmäistä erää olivat selkeästi Hyvinkään BR:n sortuessa virheisiin. Kolmas ja neljäs erä taas oli BR:n painostusta, joka alkoi tuottaa tulosta. Tasoitus neljännessä erässä oli ansaittu ja edessä oli jatko-aika. Jatkoajalla BR:llä oli useita maalipaikkoja, mutta tolppia lähemmäs ei rengas mennyt. 20 sekuntia ennen loppua Hyvinkää katkaisi BR:n syötön ja onnistui tekemään voittomaalin. Ottelun onnistujia olivat eritoten maalivahdit.

LuKi-82 Luvia – RNK Raisio 9-5 (1-0, 4-0, 1-2, 3-3)
Luvian Kiekko -82 ja Raision Nuorisokiekko avasivat ringeten sarjakautensa keskinäisellä kohtaamisella Luvian jäähallissa sunnuntaina. Tunnelmaltaan yllättävän rauhallisen ottelun pisteet jäivät maalein 9-5 kotijoukkueelle. LuKi aloitti terävästi johtaen ottelua erätauolla jo 5-0; vierailija RNK piristyi jälkimmäisellä puoliskolla, mutta ei saanut enää kurottua välimatkaa kiinni.

Kotijoukkueen valmentaja Antero Kivelä oli tyytyväinen omiensa kokonaissuoritukseen: maalissa Anna Näkki venyi huippupeliin, puolustus toimi hienosti ja 1-ketjun hyökkäystehot olivat kohdallaan. ”Ensimmäiset 30 minuuttia paketti pysyi hyvin kasassa, mutta loppupuolella otteisiin hiipi hieman löysyyttä”, Kivelä analysoi LuKin esitystä. Kokenut puolustaja Miia Railio näki joukkueensa pelanneen perusvarmaa peliä, jossa syötötkin löysivät mukavasti perille. ”Odotimme Raision tulevan kovempaa päälle. Tänään ei tullut, mutta jatkossa tahti muuttuu varmasti”, Railio totesi.

Luvian Elina Raesola teki come back –ottelussaan 3 maalia, samaan pystyivät Kirsi Pukkila ja Riikka Häyrinen. Raision avausmaali oli Fanny Impilän käsialaa, loput 4 maalia kirjattiin Susanna Tapanille. Anna Näkki torjui 42 raisiolaisvetoa ja RNK:n Saara Viljanen puolestaan pysäytti kumirenkaan 50 kertaa.


Naisten Ykkössarja

La 22.9.2012

Helsinki Ringette – Tikkakosken Tikka 7-4 (2-0, 2-1, 2-3, 1-0)

NoU Ringette – Jää-Kotkat Uusikaupunki 15-1 (3-0, 5-0, 4-0, 3-1)
Kauden avauspelin alla on aina jännitystä ilmassa, mitenkä peli lähtee kulkemaan. Niin nytkin ja lisäksi molemmista joukkueista monelle pelaajalle tämä oli ensimmäinen peli tällä tasolla. Lähinnä kokemusta on BSM:n peleistä.

Paikalla oli myöskin Nokian Uutisista toimittaja, joka haastatteli Nokian valmennusjohtoa. Myös UJK:n johtoryhmä pääsi kommentoimaan sarjan ennakkoasetelmia.

Ennakkoarvioissa oletettiin pelistä tulevan tasaisen, johtuen joukkueiden monista tiukoista otteluista edelliskauden BSM:ssä. Toisin kuitenkin kävi. Nokia otti heti pelin hallintaan kovalla luistelulla ja aggressiivisella karvauksella. Uki ei tuntunut pääsevän koko pelissä pois lähtökuopista. Joukkueen peliä haittasi vielä lisää runsas jäähyily. Oli suuria vaikeuksia avata peliä ja kun oltiin koko ajan vähän jäljessä luistelussa, pelaajat joutuivat rikkomaan.

Nokia onnistui laajalla rintamalla. Maalintekijätilastoihin pääsi kaikkiaan seitsemän pelaajaa. Nuorisotrio Salonen-Ovaska-Uusi-Kämppä säesti hyvin kokeneempaa kolmikkoa Ahvenjärvi-Satama-Pihlajamäki, kuitenkin sekakentissä. Myös kolmoskenttä hoiti tonttinsa kelvollisesti.

Puolustus pelasi varmaa peruspeliä ja avauspeli toimi mallikkaasti. Kahdessa ensimmäisessä erässä Nokian maalivahti Camilla Kortesniemellä ei ollut paljon töitä, mutta loppua kohden kotijoukkueen pelihuolellisuuden hieman heikennyttyä torjuntoja kertyi kaikkiaan 35 ja vain yksi maali taakse. Näin hän osoitti, että ei ole turhaan valittu nuorten maajoukkueeseen.
Jää-Kotkien maalivahti Aino Ahtiaiselle kertyi kaikkiaan 60 torjuntaa ja hän olikin koko ottelun melkoisessa pommituksessa, kun takaiskujakin kertyi 15. Ukilla oli mukana myös kaksi farmipelaajaa Raisiosta, Henna Tamminen ja Nea Fagerlund.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Nokialta Anniina Ahvenjärvi ja Jää-Kotkista Emma Isotupa. Pelin jälkeen Nokian pelaajavalmentaja Jonna Satama oli tyytyväinen pelaamisen tasoon sarja-avauksessa. Hyvin menneen harjoittelukauden jälkeen on kuitenkin aina epävarmuus onnistumisesta itse pelissä. UJK:n valventaja Kirsi Soisalo totesi kotiläksyjä olevan tehtävänä.

 

TULEVAT OTTELUT:

Naisten SM-sarja

La 29.9.

RNK Raisio – EKS Espoo klo 15.30 DNA-halli1 Raisio
LL-89 Lapinlahti – Blue Rings Tuusula klo 16.00 Lapinlahden jäähalli

Su 30.9.
VG-62 Naantali – LuKi-82 Luvia klo 15.00 Kuparivuoren Aurinkoareena
EKS Espoo – Hyvinkää Ringette klo 18.00 Laaksolahti Areena

 

Naisten Ykkössarja

Su 30.9.

Helsinki Ringette – Jää-Kotkat Uusikaupunki klo 12.15 Pirkkolan jäähalli
Tikkakosken Tikka – Turun Ringette klo 13.15 Tikkakosken jäähalli
Ringette Walapais Vantaa – NoU Ringette klo 18.00 Myyrmäen jäähalli