Kanadalaisia vieraita Keravalla

24.09.2012 00:00

Keravan Shakers sai 24.8. vieraakseen kanadalaisen joukkueen Calgarystä. Vierailua ryhdyttiin järjestelemään seurassa jo kevättalvella 2012 Sari Passilan ja Liisi Pellikan toimesta, kun kanadalaiset ottivat yhteyttä seuran puheenjohtajaan Janne Kallioon.

Vierailun valmisteluun värvättiin mukaan aktiivisia vanhempia. Ruokailut ja illanvietto päätettiin järjestää seuran toimesta ja tarjota vieraille mahdollisimman mukava kokemus ja mahdollisuus tutustua suomalaisiin ringeten pelaajiin.

Kanadalaiset olivat jo edellisenä päivänä matkustaneet Tampereelta Helsinkiin ja saapuivat Keravan jäähallille runsaan kannattajajoukkonsa kanssa. Viidentoista pelaajatytön ja kahden valmentajan lisäksi heillä oli mukanaan kahdenkymmenen vanhemman ja sisaruksen ryhmä. Ottelun alkoi jo klo 16, mikä pakotti osan Shakersin tytöistä kiiruhtamaan hallille suoraan koulun penkiltä. Keravan ja Calgaryn välisenä ottelupäivänä jännitys oli lähes käsin kosketeltavaa. Jäähallille oli kokoontunut myös runsas määrä nuorempia seuran jäseniä seuraamaan seuran vanhimman joukkueen pelitapahtumaa.

Joukkueiden välinen ikäero varmasti jännitti pelaajia ennen ottelua sillä Shakersin D:n vanhimmat tytöt olivat 14 -vuotiaita ja nuorimmat vain 12. Kanadan vanhin pelaaja sen sijaan täytti jo 18 vuotta ja useampikin oli syntynyt jo vuonna -96. Alkuasetelmat olivat siis haastavat Shakersin tytöille.

Shakersiltä hieman haparoiden alkanut peli sujui kuitenkin varsin hienosti ja joukkue pelasi vanhempaa vastustajaa vastaan tasokkaan ottelun. Kanadalaisten pelityyliä oli ilo seurata, pelattiin todellakin rengasta eikä vastustajaa. Pelaaminen vanhempia kanadalaisia vastaan ei ollutkaan ihan niin vaikeaa kuin mitä olisi voinut kuvitella. Jäähypenkkejä ei ottelussa juurikaan kulutettu. Keravan tytöt saivat lopulta tyytyä ottelussa 11 - 4 tappioon, mutta pelillisesti kaikki nauttivat puhtaasta ja siististä ringetestä. Ottelun päätteeksi D:n tytöt vetivät jäällä vielä "Follow The Leader" - tanssin aluksi vähän yllättyneille kanadalaisille. Nopeasti Kanadan tytöt kuitenkin yhtyivät rytmeihin ja kaikki tanssivat yhdessä hauskan "loppujumpan".

Illaksi Shakers oli varannut tilat Keravan Keinukalliolta, jonne siirryttiin rupattelemaan ja tutustumaan. Kanadan joukkueen vanhin pelaaja täytti lauantaina 18 vuotta, joten sen juhlistamista varten oli tehty upea syntymäpäiväkakku ja koko Keinukallion kahvio raikui onnittelulaulusta, kun molempien joukkueiden tytöt yhtyivät laulamaan ”Paljon onnea vaan” sekä englanniksi että suomeksi. Illan aikana myös valmentajat pääsivät vaihtamaan kuulumisia ja tytöt tutustumaan paremmin toisiinsa kaikille yhteisen kielen eli tanssin merkeissä. Illan ruoat saatiin lahjoituksena Kokkikartanolta ja juomat Olvilta.

Vieraille järjestettiin yöpyminen Shakersin D:n pelaajien kodeissa ja nukkumaan meno venähti varmasti kaikissa isäntäperheissä, sillä avoimien ja reippaiden kanadalaistyttöjen kanssa juttua riitti. Lauantaipäiväksi oli sovittu tytöille shoppailua Jumbossa. Vanhemmat ja valmentajat tulivat myös paikalle ja päivä kului rattoisasti kauppakeskuksessa, kunnes oli aika jättää jäähyväiset ja päästää kanadalaiset hotellilleen valmistelemaan seuraavan aamun aikaista lähtöä lentokentälle.

Keravan Shakersin D joukkueessa pelaa 24 tyttöä ja joukkue jaettiin aluesarjan alkaessa kahdeksi erilliseksi pelijoukkueeksi.

Teksti: Jukka Kohtala ja Sari Passila