Liikunnan uusi kattojärjestö perustettiin
 - Puheenjohtajana aloittaa Petteri Kilpinen

18.06.2012 00:00

 

UUSI JÄRJESTÖ

Tiedote 18.6.2012

Liikunnan ja urheilun uusi kattojärjestö perustettiin tänään 18. kesäkuuta 2012 Helsingissä. Puheenjohtajana aloittaa Petteri Kilpinen.

”Tämä päivä on historiallinen suomalaisen liikunnan ja urheilun kannalta. Olemme halunneet yhdistää toimintamme ja tätä kautta saada aikaan suurempaa vaikuttavuutta. Tänään perustetun uuden kattojärjestön tekemänä meillä on nyt mahdollisuus saada aikaan suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen strategia”, sanoo uusi puheenjohtajaPetteri Kilpinen.

Uuden kattojärjestön perustivat Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry, Nuori Suomi ry, Kuntoliikuntaliitto ry ja Suomen Olympiakomitea ry. Kuntoliikuntaliitto, Nuori Suomi ja SLU siirtävät toimintansa uuteen järjestöön vuoden 2013 alusta alkaen.  Uusi järjestö tavoittelee ennen kaikkea sitä, että paikalliselle tasolle syntyy lisää laadukasta liikettä.

Käynnistämisvaiheessavuoden 2013 puheenjohtajuus kiertää kolmen perustajajärjestön puheenjohtajan kesken. Ensimmäiset kuusi kuukautta puheenjohtajana toimii Petteri Kilpinen (Nuori Suomi). Vuoden 2013 alusta puheenjohtajana toimii ensimmäiset kuusi kuukautta Juha Rehula (Kuntoliikuntaliitto) ja toiset kuusi kuukautta Timo Laitinen (SLU).

Uuden järjestön hallituksen muodostavat seuraavat henkilöt perustajajärjestöjen hallituksista: Petteri Kilpinen, Maria Laakso ja Matti Nurminen (Nuori Suomi),  Timo Laitinen, Sirpa Paatero ja  Kirsti Partanen (SLU), Erkki Hulkkonen, Juha Rehula ja Risto Suominen (Kuntoliikuntaliitto), Roger Talermo ja Petri Pohjonen (Olympiakomitea/Paralympiakomitea). Hallitus vastaa toiminnan käynnistämisestä ja organisoinnista vuoden 2013 loppuun saakka.

Hallitus piti ensimmäisen kokouksensa 18.6. perustamiskokouksen jälkeen täysilukuisena. Hallitus järjestäytyi sekä päätti käynnistää pääsihteerin avoimen haun. Päätös pääsihteerin valinnasta tehdään syyskuussa. Uuden järjestön nimi ratkeaa syksyn kuluessa. 

Uuden järjestön hallitus kokoontuu seuraavan kerran 27.8.2012.

Lisätietoa: www.uusijarjesto.fi

Puheenjohtaja PetteriKilpinen, Nuori Suomi ry, puh. 050 579 5555, petteri.kilpinen()tbwa.fi

Puheenjohtaja Timo Laitinen, Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry, puh.0400 603 561, timo.laitinen()slu.fi

PuheenjohtajaJuha Rehula, Suomen Kuntoliikuntaliitto ry, puh. 050 511 3017, juha.rehula()eduskunta.fi

PuheenjohtajaRoger Talermo, Suomen Olympiakomitea ry, roger.talermo()pp.sonera.net

Kuntoliikuntaliitto, Nuori Suomi ja SLU päättivät vuosikokouksissaan 12. kesäkuuta 2012 uuden liikunnan ja urheilun kattojärjestön perustamisesta, toimintojen siirtämisestä uuteen järjestöön vuoden 2013 alusta alkaen ja vanhojen järjestöjen yhdistystoiminnan lakkauttamisesta. Tällöin tehtiin myös päätökset uuden kattojärjestön visiosta, toiminta-ajatuksesta, strategisista linjauksista, päätöksenteosta ja johtamisesta, organisoitumisen perusperiaatteista sekä perustamisen vaiheista ja aikatauluista.