Naisten maajoukkue testileirillä Kisakalliossa

16.05.2012 00:00

MAAJOUKKUETIEDOTE 

Ringeten naisten maajoukkue kokoontui testileirille Kisakallion urheiluopistoon 11.-13.05.2012.

Mukaan oli kutsuttu 27 pelaajaa, 4 maalivahtia ja 23 kenttäpelaajaa. Leirin pääasiallinen tarkoitus oli monipuolisten testien avulla saada mahdollisimman hyvä käsitys pelaajien fyysisistä ominaisuuksista ja peruskunnosta. Testien lisäksi viikonlopun ohjelmaan kuului luonnollisesti myös jääharjoituksia.

Perjantain ja lauantain aikana pelaajat kävivät läpi nopeus- ja kimmoisuustestit, lihaskunto- ja liikkuvuustestit sekä kuntoa mittaavan polkupyörätestin. Lisäksi jokaisen pelaajan kehon koostumus selvitettiin Inbody-testillä. Pelaajat saivat sekä yhteisen että henkilökohtaisen palautteen Inbody- ja kuntotesteistä testauspäällikkö Mika Valavuorelta. Tärkeänä asiana Mika korosti levon ja palautumisen suurta roolia harjoittelussa. Myös oikealla ravinnolla on suuri merkitys urheilijan fyysiselle kunnolle.

Viikonloppu oli varsin antoisa sekä pelaajille että valmentajille. Paljon arvokasta tietoa harjoittelun tueksi saatiin testien kautta ja treeniohjelmat onkin nyt helpompi suunnitella yksilöllisesti kunkin pelaajien tarpeita vastaaviksi.

Tunnelma leirillä oli hyvä ja rento: ”aktiivista ja eteenpäin tähtäävää toimintaa” valmentajien suulla ilmaistuna. Lauantai oli rankka mutta tasapainoinen päivä testeineen ja testipalautteineen.

Sunnuntaina joukkue asetti yhteiset tavoitteet kesän ajaksi ja syksyn Suurleirillä on hyvä katsoa miten asetetut tavoitteet on saavutettu.

Leirille kutsutut pelaajat

 

Kuvassa: Anni Hyvärinen, Anniina Ahvenjärvi ja Annamari Tuokko

 

Suomen Ringetteliitto / Naisten maajoukkue

joukkueenjohtaja Pirjo Lehtonen

mjjojo()ringette.fi tai pirjole()kolumbus.fi

puh: 040 840 0471