Luvian Kiekolle SM-pronssia

25.03.2012 00:00

SM-Ringeten Finaalitapahtuman päätti pronssiottelu, jossa olivat vastakkain LuKi-82 Luvialta ja Järvenpään Haukat. Luvian avausmaalin teki Kirsi Pukkila ylivoimalla ajassa 3.23. Haukkojen Hanna Kuusela tasoitti pelin ajassa 12.11. Ensimmäinen erä oli tasaista taistelua ja tauolle lähdettiin tasatilanteessa 1-1. Toisen erän lopussa Sara Lehtonen vei Haukat johtoon, mutta Luvian Kirsi Pukkila kuittasi heti takaisin ja kolmanteen erään lähdettiin tilanteessa 2-2.

Kolmas erä lähti käyntiin Haukkojen istuessa jäähyllä ja Luvian pyörittäessä peliä. Ajassa 38.24 Haukat menivät johtoon 3-2 Sini Hotarin ylivoimamaalilla. Luvia aloitti painostuksen heti maalin jälkeen ja yritti ahnaasti maalille. Luvia tasoittikin tilanteen Jenni Viinamäen ylivoimamaalilla ajassa 40.51. Neljänteen erään lähettiin tasatilanteessa 3-3. Maalisade jatkui ja Luvian Riikka Häyrinen teki johtomaalin alivoimalla ajassa 47.39. Jessica Kantee teki ylivoimamaalin ja hetkeä myöhemmin Luvian Lotta Halttunen tasoitti tilanteen ajassa 53.47. Jännitys säilyi viime minuuteille asti ja voittomaalin Luvialle teki Lotta Halttunen. Luvia voitti numeroin 6-5. Pronssiottelu oli kaiken kaikkiaan rikkonainen jäähyjen takia, mutta jännitys säilyi loppuun asti maalierojen ollessa pieniä.

-          Haukkojen päävalmentaja Ossi Moilanen kehui omaa joukkuettaan ja peli kulki hyvin. Monesti he ovat selkeästi jääneet Luvialle, mutta nyt he pelasivat Luvian tasolla. Maalivahti Aura Lehtonen piti hyvin nuorta ja kokematonta joukkuetta pystyssä. Neljännessä erässä Luvian jalka alkoi painaa ja silloin olisi pitänyt iskeä. Voitto karkasi muutaman jäähyn ja huolimattoman hyökkäyspään pelaamisen takia.

 -          Luvian pelaajavalmentaja Kirsi Pukkila kertoi että pronssimitali maistui hyvältä, mutta tämän päivän peli oli tasanahkea suoritus. Missään vaiheessa emme syttyneet tilanteille ja pää ei ollut mukana pelaamisessa. Aamun aikainen lähtö vaikutti varmasti myös siihen että joukkue ei ollut parhaassa terässä. Neljännessä erässä Jennifer Hartley taisteli renkaista hyvin.

 
Kuvat Jouni Valkeeniemi / Pakkalan Mediatalo

Yleisöllä oli mahdollisuus äänestää finaalitapahtuman parasta pelaajaa. Yleisön suosikki 42 äänellä oli Lapinlahden #15 Anne Pohjola. Samalla kaikkien tähtipelaaja-äänestykseen osallistuneiden kesken arvottiin palkinto ja voittaja oli VG-62 seuraa edustava Nea Palletvuori. Finaalitapahtumassa palkittiin myös yhtenäisin ja näyttävin fanijoukkue, joka meni Turun Ringeten C-joukkueelle.

Finaalitapahtuma kokonaisuudessaan oli pettymys Ringetteliiton toiminnanjohtajalle, sillä katsojia koko viikonlopun aikana oli alle 800, joka tarkoitti myös taloudellisesti tappiollista tapahtumaa. Pettymys oli suuri myös osallistuville joukkueille, koska heidän kotipeleissään olisi ollut enemmän tunnelmaa, koska hallit ovat pienempiä ja tunnelma tällöin tiiviimpi. Viikonlopun aikana pelattiin kolme hyvätasoista peliä, mutta omaa ringetteväkeä ottelut eivät kiinnostaneet. Tämä sama oli havaittavissa jo Seurajoukkueiden MM-kisoissa joulukuussa Turussa, missä Suomi saavutti kolmoisvoiton. Nyt pitääkin pohtia, mikä on tulevaisuuden painopiste ja millainen on se tapahtuma, joka kiinnostaa omaa ringetteväkeä valtakunnallisesti ja mistä ikäryhmästä tällaista tapahtumaa lähdetään kasvattamaan.  

Suomen Ringetteliitto ry
Viestintä
040 5864585
viestinta()ringette.fi