Lapinlahden Luistin -89 palasi Suomen Mestariksi

24.03.2012 00:00

Toiseen finaalipeliin lähdettiin Lahden ISKU Areenalla Lapinlahden johtaessa Ringeten finaalisarjaa 1-0. Joukkueet olivat edellispäivän iskukyvyssä, vaikkakin Susanna Tapani oli pois RNK:n joukkueesta ja Anne Pohjola pelasi normaalia kevyemmin eilisen loukkaantumisen johdosta.

Ottelu aloitettiin heti vauhdikkaasti. Kallionpää avasi Raision maalitilin ajassa 4.16. Lapinlahti pääsi kuitenkin heti kahden minuutin jälkeen tasoihin 1-1, maalin kuitenkin ollessa harmittavasti Raision oma maali. Ensimmäiset erän viisi viimeistä peliminuuttia oli jäähyjä puolin ja toisin.

Toisen erän alussa Raisio rakensi Kallionpäälle vetopaikkoja. Raisio karvaus tuotti myös tulosta. Raisio sai karvattua Lapinlahden avauksia ja Petra Ojaranta pääsi yksin läpi, mutta ei onnistunut maalinteossa. Tämän jälkeen Lapinlahti otti aikalisän ja saikin sen jälkeen muutaman hyvän vetopaikan, mutta Viljanen maalilla torjui hyvin. 

Raisio pääsi pelaamaan 3-2 ylivoimaa hyökkäyspäässä, kun Lapinlahti otti muutaman jäähyn. Ylivoima ei tuottanut tulosta. Tämän jälkeen Lapinlahden molemmat maalintekijät Anne Pohjola ja Marjukka Virta onnistuivat Jonna Ruotsalaisen syötöistä ja tilanne oli 1-3. Raisio otti aikalisän ja onnistui kaventamaan Kallionpään ja Ojarannan maaleilla. Raision Kallionpäällä on vielä mahdollisuus tasoitta peli, mutta hän ei onnistunut ja toinen erä päättyi tilanteeseen 2-3.

Lapinlahti aloitti vahvasti kolmannen erän. Ensimmäinen maali syntyi heti Lapinlahden keskialoituksen jälkeen ajassa 0.14. Tämän jälkeen Lapinlahden Jonna Satama pääsi yksin läpi, mutta ei onnistunut maalinteossa, mutta onnistui seuraavassa tilanteessa saadessaan tarkan syötön kolmion keskellä ja teki Lapinlahden viidennen maalin tolppia hioen.  Lapinlahden kuudennessa maalissa maalivahti Viljanen pelattiin ulos hienolla poikittaissyötöllä. Erän lopussa Ojarannalla ja Kallionpäällä oli hyviä vetopaikkoja ja Kallionpää onnistui erän lopussa kaventamaan pelin 3-6.

Neljännen erän alussa Raisio pääsi vielä peliin mukaan tehden kahdessa minuutissa kolme maalia ja tilanne oli finaalipelissä kutkuttavasti jälleen tasan. Raision maalintekijät olivat kaikki eri pelaajia. Sen jälkeen pelissä mentiin hetki tasatahtiin tilanteeseen 7-7 molempien joukkueiden onnistuessa vuorotellen. Lapinlahti oli kuitenkin vahvempi ja pääsi nopeasti taas kahden maalin karkuun. Raision jäähyt pelin viimeisellä kahdella minuutilla veivät RNK:n pelaajilta lopullisetkin haaveet pelin tasoittamisesta ja näin Lapinlahti palasi taas Ringeten Suomen mestariksi ja nosti ”tytön” ilmaan We are the champions -kappaleen soidessa taustalla juhlivan yleisön edessä.  Suomen Mestaruus oli Lapinlahden Luistin -89 viides.

Pelin parhaina pelaajina palkittiin Lapinlahdelta Anne Pohjola ja Raisiosta Siiri Kallionpää.- Meidän peli oli tänään aaltoliikettä, hyviä suorituksia seurasivat huonot suoritukset ja tasainen suoritus uupui, kokosi ajatuksia pelistä Raision valmentaja Timo Himberg.  Pelasimme kuitenkin loppuun saakka ja uskoimme omaan tekemiseen. Lapinlahti oli kuitenkin tänään parempi joukkue ja pelasi myös koko kauden vahvasti. Vaikka noustiin hyvin peliin mukaan aina takaa, niin ehkä joukkueemme koki mestaruuskrapulaa ja siitä syntyi se pieni ero meidän ja Lapinlahden tekemiseen. Myös johtomaalin saaminen pelin ollessa tasan 7-7 neljännen erän puolessa välissä olisi saattanut kääntää lopun Raisiolle.

- Viisinkertaisen Suomen mestari Lapinlahden valmentaja Juha Pohjola kiitti Raisiota siitä, että joukkue antoi hyvän vastustajan Lapinlahdelle. Pelin ollessa neljännessä erässä tasan 7-7 Pohjola päätti, että jotain pitää muuttaa pelissä ja rupesi peluuttamaan tähtihyökkääjiään Virtaa ja Pohjolaa vuorotellen sentterin paikalla.

Vaikka Lapinlahden maalit ovat tällä kaudella suurimmaksi osaksi tehneet Anne Pohjola ja Marjukka Virta, Pohjola antoi kiitosta pelistä Sataman Jonnalle, joka paransi koko ajan otteitaan välieristä saakka.  Myös Ovaskan Ulla, joka nyt pelasi toista kautta joukkueessa, kehittyi kauden kuluessa paljon.

 

Kuvat Jouni Valkeeniemi / Pakkalan Mediatalo

Suomen Ringetteliitto ry
Viestintä
040 586 4585
viestinta()ringette.fi