Lapinlahti, Luvia, RNK ja Haukat välieriin

20.02.2012 00:00

Lehdistötiedote 20.2.2012
Julkaisuvapaa heti

Ringeten SM-sarja

Hyvinkää Ringette päätti kauden kahteen kotipeliin

Lauantaina 18.2. Hyvinkää kohtasi RNK:n. Kotijoukkue haastoi välieriin etenevää Raisiota hyvällä asenteella ja ottelun puoliväliin saakka edettiinkin Hyvinkään johdossa. Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannessa erässä, jossa Raisio maalasi kolmesti siirtyen ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon erän viimeisillä minuuteilla. Vajaamiehisenä pelanneen kotijoukkueen puristus ei enää lopussa riittänyt palauttamaan johtoasemaa ja pisteet matkasivat vieraiden mukana Raisioon. Tappiosta huolimatta pelistä jäi positiivinen maku; seitsemän pelaajan puuttuminen ei juuri vaikuttanut joukkueen peliin, maalinteossa onnistuttiin kahdeksan maalin verran ja maalintekijöinä kunnostautui kuusi eri pelaajaa.

Sunnuntaina Hyvinkään vieraaksi saapui Naantalin VG-62. Flunssa-aallosta kärsineen kotijoukkueen otteissa näkyi edellisen päivän tiukka vääntö Raisiota vastaan. Naantalia vastaan kotijoukkueen peli ei ollut riittävän kurinalaista ja hyökkäyspäässä yritykset Naantalin maalivahti Erika Lammen ohittamiseksi jäivät liian usein turhan vaisuiksi. Hyvinkään 4-2 johto kääntyikin neljännessä erässä tasatilanteeksi 5-5, josta edettiin jatkoajalle. Naantali vei mukanaan täyden pistepotin onnistuttuaan maalinteossa jatkoajan viime hetkillä.

Luvian vahva viikonloppu kotikentällä

Lauantaina Luvian vastustajaksi saapui Espoon Kiekkoseura. Vajaalla kahdella kentällä pelannut EKS oli alusta saakka altavastaajan asemassa luvialaisten aloitettua pirteästi, kun kotijoukkue iski maalin jo ensimmäisen minuutin aikana.

Ensimmäisen maalin jälkeen peli oli hieman sekavaa etenkin keskialueella, kun rinkulat eivät tahtoneet tarttua kummallakaan joukkueella mailoihin. Mahdollisesti tästä syystä maalintekokin oli nihkeää. Kahden erän jälkeen peli oli 4-1 kotijoukkueelle.

Pelin loppupuolisko jatkui melko samaan tahtiin luvialaisten ollessa parempia iloisen pelin ja liikkeen myötä. Voitto LuKille numeroin 10-2.

Haukat varmisti paikkansa välieriin

Lauantain Haukat – VG-62 –peli pelattiin poikkeuksellisesti Kellokosken jäähallissa Järvenpään hallissa järjestettyjen taitoluistelukisojen vuoksi. Ottelu päättyi numeroihin 8-4. VG:llä oli vielä mahdollisuus välttää karsintasarja, joten pisteet tästä ottelusta olivat erittäin tärkeät. Harmillista oli se että VG:llä oli joukkueessaan puolikuntoisia toipilaspelaajia, joten ihan paras isku ei ollut tallella. Haukoille tämä oli tärkeä peli, sillä paikka välierissä oli ”omissa käsissä”. Valmennus luotti siihen, että ottelusta otetaan pisteet kotiin, eikä näin tarvita muiden apuja neljän parhaan joukkoon sijoittumiseksi. Pelaajat olivat hyvin valmistautuneita ja keskittyneitä, alkulämmittelyssä joukkueen tekeminen oli hyvää ja otteluun valmistauduttiin hyvissä tunnelmissa. Ottelun alussa Naantali tuli kovaa ja karvasi erittäin tehokkaasti. Haukat saivat oman pelinsä kuntoon vasta pitkän erätauon jälkeen. Kotijoukkueen peli oli ajoittain hyvää kun rengasta laitettiin nopeasti liikkeelle. Joukkueella oli koko pelin ajan hyvä luottamus omaan pelaamiseen Naantalin voimakkaasta painostamisesta huolimatta. Maalivahti Aura Lehtonen pelasi hyvän ottelun ja ansaitsi kotijoukkueen parhaan pelaajan tittelin.

Lapinlahdelle varma voitto Espoossa

Lumisena sunnuntai-iltana 19.2. LL-89 saapui EKSin vieraaksi Laaksolahteen. Ottelu päättyi vieraiden 2-15 voittoon. EKSin ykköskentällinen sairasteli, joten otteluun lähdettiin nuorella ja pienellä porukalla. B-junnupainotteinen joukkue sinnitteli lapinlahtelaisten ylivoimaa vastaan ja onnistui aika ajoin luomaan hyviä tilanteita vieraiden maalille. LL-89 kuitenkin jyräsi näyttävällä pelillään voittoon. Joukkueista palkittiin LL-89:n Anne Pohjola ja EKS:n Nina Tissari.

Luvian tahtotila kohdallaan Järvenpäässä

Sunnuntaina pelattiin Järvenpäässä runkosarjan viimeinen peli. Haukat oli saanut vieraakseen Luvian joukkueen. Pelissä näkyi selvästi joukkueiden tahtotilojen erilaisuus. Luvia pelasi ”kotiedusta” välieräpeleihin. Haukka-joukkue taas oli varmistanut edellisenä päivänä paikkansa välieriin ja valitettavasti kaikki pelaajat eivät olleet löytäneet täyttä motivaatiota tähän peliin. Luvia pelasi varmaa peliä. Pelissä, jossa jäähyjä olisi voinut enemmänkin jakaa, nähtiin useita komeita luvialaisten maaleja. Ensimmäisestä erästä asti LuKin tunnelma oli rento ja se tuotti tulosta. Valmennuskin oli tyytyväinen erityisesti pelaajien liikkumiseen ja karvaamiseen.

Joukkue teki maaleja tasaiseen tahtiin ja lisäksi viimeisen noin kymmenen minuutin aikana 6. Haukoilla oli paikkoja lisätä maalitiliään, mutta tarkkuus puuttui vedoista. Varsinkin ottelun viimeinen maali osoitti sen mihin Luvian joukkue halutessaan pystyy, kun Kirsi Pukkila sai laukoa rinkulan täydellisen tyhjään maaliin Lotta Halttusen ja Riikka Häyrisen esityöstä. Peli päättyi luvialaisittain iloisin lukemin 1-16. Kotijoukkueesta palkittiin Mari Kallio ja Luvialta Riikka Häyrinen.

10.3. alkavissa välierissä pelaavat LL-89, LuKi-82, RNK ja Haukat.

Pelatut ottelut

18.2. Blue Rings – LL-89 5-19
18.2. Haukat – VG-62 8-4
18.2. LuKi-82 - EKS  10-2
18.2. Hyvinkää – RNK 8-10
19.2. Haukat – LuKi-82 1-16
19.2. RNK – Blue Rings 23-5
19.2. EKS – LL-89  2-15
19.2. Hyvinkää – VG-62 5-6 ja

Tulevat ottelut

25.2. 13.00 Tuusulan jäähalli Blue Rings – LuKi-82
25.2. 15.30 DNA-halli1 Raisio RNK – EKS
25.2. 16.00 Lapinlahden jäähalli LL-89 – Haukat

Suomen Ringetteliitto ry
Viestintä
GSM 040 586 4585
Viestinta()ringette.fi