BSM-sarjassa valmentajat iloitsivat pelaajien suorituksista

14.02.2012 00:00

Lehdistötiedote  14.2.2012

Julkaisuvapaa heti

Espoolle uusintaottelun pisteet

Lauantaina Espoossa pelatussa BSM sarjan ylemmän jatkosarjan uusinta­ot­telus­sa vei EKS numeroin 6-3. EKS oli saanut kokoon  kovan ryhmän, ja Lukkokin pelasi lähes täydellä kokoonpanolla. Ottelu eteni tasaisesti aina neljännen erän ensimmäisen  kolmanneksen loppuun, jonka jälkeen ottelu kääntyi Espoon voitoksi. Ottelusta kiitokset erityisesti tuomareille, jotka hoitivat hommansa hienosti, antoivat tyttöjen pelata, ottaen pois selkeät rikkeet ja pitäen linjansa alusta loppuun.

Espoon päävalmentajan Jere Ahosen kommentit uusintaottelusta: Ottelu oli tasaväkinen neljännen erän loppupuolelle saakka. Neljännessä erässä Espoon sytytti lähes kahden minuutin 5-3 alivoima. Alivoimasta  selvittyään ja hetken voimia kerättyään EKS käänsi pelin itselleen. Pelin ratkaisi viisi tehokasta peliminuuttia, joiden aikana espoolaiset karkasivat 3-3-tilanteesta kolmen maalin johtoon.  Kahden tasokkaan joukkueen peli oli vauhdikasta ja maali­­vahdit pysyivät lämpimänä. Espoon Meini Kärnä torjui 42 kertaa ja Rauman Maria Perkkola 50 kertaa.

Jere Ahonen iloitsi laajan pelimateriaalin onnistumisista  ja vastuunkannosta. Viisi Espoon pelaajaa pääsi maalinteon makuun ja seitsemän nautiskelemaan pisteistä. Jokainen pelaaja ansaitsi kiitettävän arvosanan suorituksestaan niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

Ottelussa syntyi erikoinen maali  

Sunnuntaina Lukon vieraaksi luisteli VG-62 Naantalista, ja tasainen ottelu päättyi Lukon voittoon 5-4. Naantalin kaventaessa lukemia vielä ajassa 59.59. Ottelussa nähtiin myös erikoinen maali, rinkulan pompatessa päätylaidasta Lukon maalivahdin, Maria Perkkolan  luistimiin ja siitä maaliin. Lukon ottelutahti on nyt kova käsittäen viisi peliä kolmena perättäisenä viikonloppuna.

Lahdelle ensimmäinen tappio jatkosarjassa

Lahti tuli Tuusulan jäähallille 11 pelaajalla. Ensimmäisessä erässä Lahti oli hieman aktiivisempi kuin Blue Rings, mutta viimeistelyssä kotijoukkue oli hieman parempi ja erän jälkeen tilanne oli 2-1 kotijoukkueelle. Toinen erä oli kotijoukkueen hienoista hallintaa, mutta molempien joukkueiden välttäessä riskejä erästä tuli maaliton. Kolmannessa erässä molemmat jouk­kueet jatkoivat tarkkaa peliä, hyökkääjien tila maalin edustalla otettiin pois ja jälleen erästä tuli maaliton. Neljännen erän kotijoukkue aloitti vah­vasti ja erää oli kulunut vain 9 sekuntia, kun Blue Rings viimeisteli nopean hyökkäyksen päätteeksi maalin. Lahti kuittasi maalin kuitenkin jo 15 se­kun­­nin kuluttua. Tämän jälkeen kotijoukkue kokosi oman pelinsä ja hal­litsi erää ja karkasi erässä reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen jo 5-3 johtoon. Lopussa Lahti haki tasoitusta vimmatusti jopa ilman maalivah­tia. Kotijoukkueella olisi ollut useita tilanteita ratkaista peli tyhjään maa­liin, mutta yksin yrittäminen ei tuottanut tulosta. Lahti onnistuikin ottelun viime sekunnilla kaunistelemaan loppunumeroiksi 5-4. Pelissä erottui edukseen Blue Ringsistä Netta Koskelainen.

Alempi sarja

Tikka ja Ilves pelasivat huikean tasaisen ja jännittävän pelin

Tikka ja Ilves kohtasivat Tikkakoskella lauantaina BSM:n alemmassa sarjassa. Peli päättyi 6-5. Tikka teki avausmaalin ajassa 2.20. Ilves tasoitti reilun 10 min pelin jälkeen ja sitten maaleja tehtiinkin tasatahtiin. Tikka hallitsi peliä, mutta laukausten tiellä  oli Ilveksen loistavasti pelannut  maalivahti Tiia Tarkiainen. Tikan valmentaja Elisa Hyökyvaara sanoinkin pelin jälkeen että maalintekoa on harjoiteltava enemmän. Ilveksestä parhaiten onnistuivat maalivahdin lisäk­si Jannariina Pasuri ja Elisa Halkonen. Tikan onnistujia olivat Emmi-Maaria TikkanenSonja Hyökyvaara ja maalivahti Sini Manninen.

Ilves ei kyennyt jatkamaan hyvää pelivirettään

Ilves kohtasi Järvenpään Haukat  Tampereella. Lauantaina kauden parasta peliään Tikkakoskella esittäneen Ilveksen vire ei riittänyt kaatamaan Järvenpään Haukkoja, vaan pisteet matkasivat vieraiden  matkaan 6-8. Ottelun ehdottamat tähdet  olivat Haukkojen Hanna Ahonen viisi tehopistettä ja uskomattomat viisi maalia ja syötön tehtaillut Ilveksen Laura Multasuo.

Pelatut ottelut

Ylempi loppusarja

Blue Rings- Lahti 5-4

EKS-Lukko 6-3

NoU-VG-62 12-3

Lukko-VG-62 5-4

 

Alempi sarja  

Haukat-Hyvinkää 5-2

Tikka-Ilves 6-5

Ilves-Haukat 6-8

Hyvinkää-Tikka 10-8

 

Tulevat ottelut

Ylempi loppusarja

18.2 klo 13.30 Laaksolahti Areena EKS-Blue Rings

18.2 klo 19.00 Äijänsuon harjoitusjäähalli Rauma Lukko-Lahti

19.2 klo 18.00 Äijänsuon harjoitusjäähalli Rauma Lukko-Jääkotkat

 

Alempi sarja  

18.2 klo 17.30 Tesoman  jäähalli Ilves-Tikka

18.2 klo 18.00 Kupittaan jäähalli Turku-Hyvinkää

 

Suomen Ringetteliitto ry
Viestintä

040 586 45 85

viestinta()ringette.fi