Lapinlahden Tiina Monosen kausi ohi

06.02.2012 00:00

Lehdistötiedote 6.2.2012
Julkaisuvapaa heti   

Lapinlahden Tiina Mononen sivussa loppukauden  

Lapinlahti kohtasi Naantalin lauantaina kotonaan. Ottelu päättyi 28-1 Lapinlahden voittoon. Lapinlahden hyökkääjä sanoi joukkueen panostaneen maalintekoon etukulmalta. Lapinlahden maalivahti Johanna Mikkoselle ei liiemmin löytynyt töitä ottelussa, sillä hän torjui vain 20 laukausta koko ottelun aikana. Essi Vanhala ja Anne Pohjola saavuttivat urallaan ottelussa merkkipaalut. Vanhala on tehnyt 50 maalia kauden aikana ja Pohjola on saavuttanut 250 pistettä kauden aikana. Lapinlahden parhaimmat pelaajat olivat Anne Pohjola (7+11) ja Marjukka Virta ( 9+10). Valmentaja Juha Pohjola iloitsee, että joukkue on päässyt eroon sitä vaivanneista loukkaantumista. Jonna ja Maiju Ruotsalainen olisivat voineet pelata sunnuntaina, mutta valmentaja halusi varmistaa pelikunnon. Tiina Monostaei tulla näkemään enää jäällä tällä kau­della loukkaan­tu­misen takia. Valmen­taja Pohjola kertoi, että Kati Koskelinin ristisiteet leika­taan tä­nään, joten myöskään häntä ei nähdä jäällä enää tällä kaudella.

Luvia hallitsi kotona  

Luvian Kiekko aloitti vahvasti lauantain kotipelinsä Hyvinkäätä vastaan ja vei ensimmäisen erän lukemin 5-0. Toisessa erässä kotijoukkue jatkoi edel­leen pelin hallitsemista, mutta ei hyödyntänyt maalipaikkojaan kuin yhden maalin verran. Tauolle mentiin Luvian johtaessa 6-0. Paljon pelikatkoja sisältäneellä toisella puoliajalla Hyvinkää paransi hie­man otteitaan. Luvia kuitenkin voitti ottelun rutiinipelilläkin säilyttäen rei­lun johtoasemansa loppuun asti. Peli päättyi lukemiin 10-3 ja Luvian parhaina pe­laa­jina palkittiin Jenni Viinamäki (2+2) ja Kirsi Pukkila (1+3).  

Sarjakakkosen ylivoimaa Järvenpäässä  

Haukat kohtasivat Järvenpäässä lauantaina Raision. Raisio voitti kotijouk­kueen sel­vin numeroin 6-23. Valmentajat odottivat pelistä tasaista, kiih­keää ja fyysistäkin ottelua. Raision osalta pohdittiin myös, mitä keski­viikkona pelattu ottelu vaikuttaa vierasjoukkueeseen. Pelin jäl­keen rai­siolaiset tuu­masivat, että jos sillä vaikutusta oli, se oli pelkäs­tään positii­vista. Haukkojen pelissä saattoi puolestaan nähdä pelitauon negatii­visen vaikutuksen. Kamppailut renkaasta hävittiin, syötöt eivät men­neet omille ja epäonnisen päivän kruunasi varakapteenin jumittuminen pelin jälkeen jäähallin hissiin puoleksi tunniksi. Ottelun parhaina palkittiin Rai­sion Siiri Kallionpää ja kotijoukkueen Ella Leh­tonen.      

Eeva Kangassalo jatkaa hyvä torjuntoja  

Sunnuntaina oli paikallisottelun vuoro. Haukat kohtasivat Blue Ringsin Jär­­­venpäässä. Haukat paransivat edeltävästä päi­väs­tä peliään, mut­ta tehot­to­muus vaivasi. Blue Rings vei pisteet lukemin 1-5. Voittajan pelissä nä­kyi pisteiden tärkeys karsintasarjan välttämiseksi, jo­kai­sesta rinkulasta tais­­­tel­tiin. Toisaalta peli oli puolin ja toisin rikkonais­ta lukuisten jäähyjen vuoksi. Blue Ringsin parhaana palkittiin Eeva Kangassalo ja kotijouk­kueesta Sara Lehtonen.    

Raisio rankaisi Luvian jäähyistä  

Sunnuntaina luvialaiset matkasivat Raisioon. Ottelu lähti käyntiin tasaisena ja kumpikin teki vaarallisia hyök­käyksiä. Luvian Kiekon pelaajat sortuivat kuitenkin jäähyihin ensim­mäisen erän lopussa ja raisiolaiset rankaisivat tehden ylivoimalla kaksi maalia. Puoliaika alkoi Raision johtaessa 4-2. Kolmannen erän alkuun Raisio iski lukemat 5-2, mutta Luvia kavensi pian 5-3 tilanteeseen. Tämän jälkeenkään luvialaiset eivät enää saaneet riittävää henkeä päälle vaan RNK pääsi karkaamaan vielä isompaan johtoon. Lop­pu­nu­meroiksi tulostaululle kirjattiin 10-4. Luvian parhaana palkittiin Kirsi Pukkila (1+2) ja Raisiolta Susanna Tapani (6+3).    

EKS:lle kotivoitto  

Sunnuntaina  Laaksolahdessa pelattiin Espoon ja Hyvinkään välinen ottelu. Ot­telu päättyi kotijoukkueen voittoon lukemin 6-3. Ottelun alku oli tasainen ja jännittävä, ensimmäisen erän jälkeen lukemat olivat tasan 0-0. Kotijouk­kueen viimeistely onnistui vieraita paremmin, etenkin Eevi Kaasisen joh­tama kentällinen järjesti hienoja maaliin johtaneita tilanteita Hyvinkään maalille. Ottelun hallinta siirtyi Espoolle ja sarjapisteet jäivät Espooseen. Parhaina ottelussa palkittiin Hyvinkää Ringeten maalinteossa onnistunut Elina Tahvanainen ja kotijoukkueesta hyvän ottelun pelannut maalivahti Anu Laakkonen.  

Lahden ISKU-Areenalla järjestettävän SM Finaalitapahtuman (23.-25.3.2012) lähestyessä, kolme finaalitapahtuman joukkuetta on jo varmistanut paikkansa. Finaalitapahtumassa pelaavat Lapinlahti, Luvia ja Raisio. Neljännestä paikasta taistelevat tiukasti Järvenpää ja Hyvinkää.    

Pelatut ottelut    

VG-62 - EKS 8-7 (1-2, 2-2, 3-1, 2-2)
LuKi-82 - Hyvinkää 10-3 (5-0, 1-0, 0-1, 4-2)
LL-89 - VG-62 28-1 (6-0, 10-0, 4-0, 8-1)
Haukat - Blue Rings 1-5  (0-2, 0-1, 1-1, 0-1)
LuKi-82 - Hyvinkää 10-3 (5-0, 1-0, 0-1, 4-2)
RNK - LuKi-82 10-4 ( 3-1, 1-1, 4-1, 2-1)
EKS - Hyvinkää 6-3 (0-0, 2-0, 2-3, 2-0)   

Tulevat ottelut

11.2. klo 15.30 Kuparivuoren Aurinkoareena VG-62 - LuKi-82
11.2. klo 16.00 Lapinlahden jäähalli LL-89 - RNK
11.2. klo 16.30 Hyvinkään jäähalli Hyvinkää - Blue Rings    

Suomen Ringetteliitto ry
Viestintä
040586 45 85
viestinta()ringette.fi