Lounais-Suomi U17 aluejoukkueturnauksen voittoon

29.01.2012 00:00

Finaali

Viikonloppuna Tikkurilan Valtti Areenalla pelattu U17 aluejoukkueturnaus huipentui jännittävään finaaliotteluun Etelä-Suomen ja Lounais-Suomen aluejoukkueiden välillä.


Kuva Timo Kupiainen

Lounais-Suomi aloitti ottelun maalinteon jo ajassa 00.19 Noora Laakamaan maalilla. Ensimmäisen erän jälkeen Etelä-Suomi oli kaventanut (1-1 Emma Wood) ja mennyt johtoon (2-1 Camilla Lepistö). Ottelun neljäskin maali syntyi Etelä-Suomen joukkueen toimesta (3-1 Jenni Kauppinen) ja parhaimmillaan Etelä-Suomi johti ottelua jo 4-2, mutta tämän jälkeen pelin hallinta siirtyi hiljakseen Lounais-Suomen aluejoukkueelle. Neljäs erä oli ehdottomasti Lounais-Suomen hallintaa ja joukkue kipusi ensin tasoihin Emmi Isakssonin maalilla ja sitten vain 31 sekuntia ennen ottelun loppua johtoon Fanni Elon täysosumalla (4-5).

Joukkueidensa arvokkaimpina pelaajina palkittiin Camilla Lepistö (Etelä-Suomi) ja Ellimari Tommila (Lounais-Suomi).

Pronssiottelu

Pronssiottelu käytiin Häme-Pohjanmaan ja Itä-Suomen välillä. Turnauksessa pirteästi ja koko ajan peliään parantanut Itä-Suomi kärsi tappion kolmannen erän kiristään huolimatta.


Kuva Timo Kupiainen

Ensimmäinen erä pelattiin tasan 1-1 Miranda Uusi-Kämpän (H-P) ja Jonna Vähäkankaan (I-S) maaleilla. Toisessa erässä Häme-Pohjanmaa karkasi kolmen maalin johtoon Roosa Salosen maalatessa kahdesti ja Emilia Rämäsen kerran. Kolmannessa erässä Itä-Suomi tsemppasi ja teki kolme maalia (Jonna Vähäkangas, Milja Frilander ja Sara Laitinen) Häme-Pohjanmaan onnistuessa kahdesti (Miranda Uusi-Kämppä ja Emilia Rämänen). Neljänteen erään lähdettiin lukemista 6-4. Häme-Pohjanmaa teki kaksi maalia vain 16 sekunnin erolla (Riina Huotari ja Emmi Merelä) erän puolivälissä ja lopputulos alkoi näyttää selvältä. Itä-Suomi tsemppasi vielä ja onnistui kahden pelaajan ylivoimalla siistimään lukemiksi 8-5 (Milja Frilander).

Joukkueidensa arvokkaimpina pelaajina palkittiin Miranda Uusi-Kämppä (Häme-Pohjanmaa) ja Petra Tikkanen (Itä-Suomi).

Kaikki ottelut tuloksineen, pistepörssit jne löydät tulospalvelusta.