Maalivahdit tärkeässä roolissa viikonlopun SM-kierroksella ja Petra Ojarannan paluu kaukaloon

24.10.2011 00:00

LEHDISTÖTIEDOTE 24.10.2011
Julkaisuvapaa heti
 
Maalivahti Eeva Kangassalon onnistunut paluu kentälle
 
Blue Rings - Hyvinkää
5 - 6
Lauantaina pelattiin Blue Rings vastaan Hyvinkää Ringette, jossa maalivahti Eeva Kangassalo teki onnistuneen come backin. Blue Ringsiä vaivannut ensimmäisen minuutin kirous haihtui tänään, sillä ensimmäinen maali meni puolustuksen läpi vasta ajassa 3.45. Blue Ringsin avausmaali tuli jo ajassa 5.50, joka syntyi tiukan jäävedon tuloksena. Toinen erä pelattiin lähes puoleen väliin ennen kuin toimihenkilöt saivat tehtäviä. Joukkueet olivat tasaiset, luisteltiin vauhdilla ja peli siirtyi hetkessä toiseen päähän. Blue Rings menetti syöttöjä, niin lähettämisessä kuin vastaanottamisessa.

Kolmannessa erässä oli hyvää puolustusta ja taistelua joukkueelta. Vaikka Hyvinkää luistelee vauhdikkaasti, puolusti Blue Rings raivokkaasti. Kolmannessa erässä Blue Rings ehti juhlia jo tasoitusmaalia, kunnes se hylättiin. Neljännessä erässä jatkui tasainen vääntö ja nopea hyökkäyssuunnan vaihto. Peli oli jännittävää viimeiseen asti ja Hyvinkää ehti hankkia itselleen ratkaisevan voittomaalin ajassa 54.04. Vimmatusta yrittämisestä huolimatta tasoitusmaalia ei enää ehditty tekemään. Pelille oli ominaista joukkueen hyvä fiilis ja kannustaminen. Joukkue näytti, että se pystyy kyllä haastamaan vastustajansa.
 
Espoo kohtasi sarjakakkosen
 
EKS (Espoo) - Luki-82 (Luvia)
3 - 22
Espoon EKS:llä oli kahden kotiottelun viikonloppu. Lauantain ottelu pelattiin Leppävaaran Reebok-areenalla, jossa luisteli vastaan Luvian Kiekko -82. Ottelu päättyi Luvian voittoon lukemin 3-22. LuKi -82 tuli otteluun hyvällä vauhdilla ja käytti kotijoukkueen tarjoamat mahdollisuudet ja maalipaikat hyväkseen. Loukkaantumiset haittasivat jo valmiiksi harvalukuisen kotijoukkueen peliä entisestään. Luvian pelaajista parhaana palkittiin Riikka Häyrinen, kotijoukkueesta Minna Ojapalo.
 
Kokenut joukkue ei antanut mahdollisuuksia
Naantalin VG- 62  ja LL- 89
5 – 36
Naantalin ja Lapinlahden peli lauantaina oli kokemattoman ja kokeneen joukkueen kohtaaminen. Vieras ei antanut Naantalille mitään mahdollisuuksia ja nakutti taululle tylyt lukemat. Kotijoukkueen esitys toisessa erässä oli hyvää ja muutamia näyttäviä maaleja saatiin aikaiseksi. Sarjan tasoerot ovat hurjat, mutta vaikeatkin pelit on pelattava ja otettava opiksi.
 
Petra Ojaranta palasi kaukaloon
 
RNK - LuKi-82
7-6 ja
Viikonlopun kärkikamppailu pelattiin sunnuntaina Raisiossa, kun Raision RNK ja Luvian LuKi-82 kohtasivat toisensa. Raision Nuorisokiekko otti jatkoaikavoiton Luviasta maalein 7–6. Ratkaisevan maalin ampui Susanna Tapani ensimmäisestä mahdollisesta Raision jatkoaikahyökkäyksestä. Raision joukkue on saanut lisävahvistuksia, kun Petra Ojaranta oli palannut Ruotsista takaisin Suomeen. Hän antoikin monta hyvää syöttöä pelin aikana. Raisiolla oli jo toisessa erässä mahdollisuus viedä peli, mutta Luvian maalivahti Anna Näkki pelasi vahvasti maalissa. Kolmas erä olikin sitten Luvian hallintaa, mutta neljännessä erässä Petra Ojarannan ja Tapanin maaleilla Raisio kiri tasoihin.
 
Sarjajohtaja kohtasi jumbon
 
LL-89 (Lapinlahti) - Blue Rings (Tuusula)
1 - 21
Lapinlahti kohtasi sunnuntaina Tuusulan jäähallissa Blue Ringsin. Lapinlahden voiton avaimet olivat varma syöttöpeli, tiukka pelaajavartiointi, koko kentän kova karvaus ja luistelunopeus. Anne Pohjolan ja Marjukka Virran viimeistelytaito oli voittamaton yhdistelmä pelissä. Kahdessa ensimmäisessä erässä tempo oli kova ja peli selvästi rikkonaisempi, jäähyjä tuli molemmille joukkueille.
 
Ensimmäinen erä aloitettiin hyvällä tempolla molempien joukkueiden osalta. Sitten tilanne muuttui. Ensimmäisen erän loppu ja toinen erä olivat kovaa kyytiä, maaleja tuli tiukassa tahdissa sanoi Blue Ringsin puolustus mitä tahansa. Pöytäkirjan pitäjällä ja kuuluttajalla oli välillä tuska ehtiä kirjaamaan ja kuuluttamaan kaikki tilanteet.

Kolmas ja neljäs erä olivat jo tasaisempia, maaleja tuli yhteensä enää 7 kahdessa viimeisessä erässä. Pelissä voitiin havaita, miten pelissä mennään kovaa ja miten tasoerot olivat suuret sarjaan juuri astuneen ja sarjassa pitkään olleen joukkueen välillä. Tämä asetelma on nähtävissä myös monessa muussa naisten palloilulajissa.

Maalivahti Eeva Kangassalo oli joukkueen tsemppari. 80 torjunnallaan hän osoitti olevansa maalivahti ylitse muiden! Hän jaksoi ensimmäiset minuutit tasapelissä 0-0, mutta sitten tasoero, liike, suoritusvarmuus ja taito tulivat esiin. Jälkimmäisellä puoliskolla pelattiin kunniasta ja mielestäni onnistuttiin hyvin. Vastuuvalmentaja Hannu Riennon kommentti: Joukkue alkoi päästä vireeseen, mikä omalta osaltaan tuottaa tiettyä rauhallisuutta joukkueeseen pistepelien alkaessa.
 
Maalivahdit tärkeässä roolissa pelissä
 
EKS - Hyvinkää
1 - 6
Sunnuntaina Espoon EKS:n vieraaksi Laaksolahden harjoitushalliin saapui Hyvinkää Ringette. Ottelu päättyi Hyvinkää voittoon lukemin 1-6. Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat tasaista vääntöä, peli oli puolivälissä tasan 0-0. Kolmannessa erässä kotijoukkue sai useita jäähyjä, Hyvinkää käytti tilaisuuden hyväkseen ja meni johtoon. Hyvinkää Ringeten joukkue pelasi vauhdikkaasti ja tasaisena joukkueena. EKS:n maalissa Anu Laakkonen onnistui. Molemmista joukkueista palkittiin maalivahdit, Hyvinkäältä Taina Jääskeläinen.
 
Lupaavia nuoria SM-sarjaan
 
Haukat(Järvenpää) - VG-62 (Naantali)
13 - 4
Sunnuntaina Haukat kohtasivat Naantalin VG-62:n Järvenpäässä. Molempien joukkueiden valmentajien mielestä on hyvä asia saada uusia nuoria SM-sarjaan lajin ja pelaajauran jatkuvuuden kannalta Suomessa. Pelaajien kehittyminen ensimmäisen pelikierroksen aikana sekä yksilötaidossa että joukkuepelissä oli havaittavissa. Joukkueen konkareiden esimerkki on auttanut joukkueen ensimmäistä kautta SM pelaavia joukkuetovereita.
 
Itse pelissä Haukat olivat lievästi ennakkosuosikin asemassa pelissä. Haukat voittivatkin pelin 13 - 4. Pelissä nähtiin puolin ja toisin hienoja maaleja, jotka tehtiin nimenomaan joukkuepelaamisen ansiosta. Tässä näkyi valmentajien ennen peliä esittämä tavoite lajitaitojen kehittymisestä.
 
Vierasjoukkueen tehokkain oli Anni Hyvärinen 2+1. Kotijoukkueen tehokkaimmat olivat Nea Jokinen 3+4 ja Jessica Kantee 2+5 tehoilla. Kotijoukkueesta Jewel Heikkinen teki SM- avausmaalinsa ja rinkula lähti kotiin talteen.
 
Tulevan viikonlopun kärkikamppailu on varmasti LL-89 – RNK. Jännittävinä paikalliskamppailuina nähdään lauantaina Haukat - Blue Rings ja sunnuntaina Hyvinkää – Haukat.
 
Lue lisää loppuviikosta..
WCC2011 joukkueiden kokoonpanot julkaistaan
Suomen U19 Maajoukkue saa vastaansa hallitsevan WCC mestarin Cambridge Turbosin harjoitusottelussa
  
 
Pelatut ottelut
 
Blue Rings - Hyvinkää               5-6 (1-2, 1-0, 1-2, 2-2)
EKS - Luki 82                          3–22 (0­-6, 2-6, 0-3, 1-7)
VG-62 - LL-89                         5–36 (1-7, 3-7, 0-12, 1-10)
RNK – Haukat                          8–3 (2-0, 2-1, 2-0, 2-2)
LL-89 - Blue Rings                    1-21(0-7, 0-8, 1-2, 0-4)
EKS - Hyvinkää                        1-6 (0-0, 0-0, 1-3, 0-3)
RNK – LuKi-82                          7-6 ja (1-1, 2-0, 1-5, 2-0)
Haukat – VG-62                       13-4 (3-2, 2-1, 4-1, 4-0)
 
Tulevat ottelut
 
29.10                 klo 13.30           Kuparivuoren Aurinkoareena                            VG-62 - EKS
29.10                 klo 14.30           Luvian jäähalli                                              Luki-82 - Hyvinkää
29.10                 klo 16.00           Lapinlahden jäähalli                                       LL-89 - RNK
29.10                 klo 16.30           Järvenpään jäähalli                                       Haukat - Blue Rings
30.10                 klo 14.00           Lapinlahden jäähalli                                       LL-89 - VG-62
30.10                 klo 18.00           Laaksolahden Areena                                     EKS - Blue Rings
30.10                 klo 18.00           Hyvinkään jäähalli                                         Hyvinkää - Haukat
 
Suomen Ringetteliitto ry
Viestintä
040 586 45 85
viestinta()ringette.fi