SM-avausturnaus avaa pääsarjojen kauden

15.09.2011 00:00

Lehdistötiedote 15.9.2010      JULKAISUVAPAA HETI

Ringeten naisten SM-kausi alkaa avausturnauksella Tuusulassa viikonloppuna

SM-joukkueet ovat lähdössä kauteen odottavalla kannalla. Lapinlahden Luistimella, Luvian Kiekolla ja Raision Nuorisokiekolla on mielessään myös Seurajoukkueiden MM-kisat, jotka pidetään Turussa vuodenvaihteessa. SM-joukkueita tulevalla kaudella on kahdeksan, joista neljä tulee Uudeltamaalta ja pääkaupunkiseudulta. Joukkueissa on tapahtunut jonkin verran muutoksia viime kaudesta, sillä muutama vanha konkari on siirtynyt sivuun. Tällaisia ovat mm. Anna-Kaisa Raesola, Elina Raesola ja Katja Kortesoja. Lisäksi maailman paras ringetenpelaaja Salla Kyhälä on siirtynyt Kanadan Vancouveriin pelaamaan. Kaikki neljä ovat edustaneet Suomea vahvasti MM-kisoissa. Tässä pelaajien ja valmentajien mietteitä tulevasta kaudesta.

Hyvinkää Ringette / valmentaja Katariina Forsblom ja kapteeni Annamari Tuokko

Joukkueella on takana ehjä kesäharjoituskausi ja valmistautuminen kilpailukauteen on sujunut suunnitelmien mukaan. Viime kaudesta hieman uudistunut joukkue on kesän aikana hitsautunut hyvin yhteen sekä työskennellyt sitoutuneesti ja motivoituneesti kohti kauden alkua.

Joukkue oli viime kaudella nuori nousijajoukkue, joka joutui uusimaan sarjapaikkansa karsintojen kautta. Vuosi SM-sarjassa toi vuoden verran lisää kokemusta, joka tulisi hyödyntää kentällä heti pelien pyörähtäessä käyntiin. Tärkeänä mittarina joukkueelle itselleen on yhteisesti sovittujen pelisysteemien omaksuminen ja kehittyminen kauden edetessä.

Maajoukkueringissä mukana olevien pelaajien otteita kannattaa seurata ja heiltä odotetaan vastuunkantoa kauden aikana. Ensimmäistä kokonaista kauttaan SM-sarjassa pelaavilta, 1993 - 1994 syntyneiltä nuorisokaartin edustajilta on lupa odottaa pirteitä otteita.

Annamari Tuokko, kapteeni:
Olemme tehneet joukkueena hyvin töitä koko kesän ajan ja odotamme innolla kauden alkua ja pääsyä taas tositoimiin. Joukkueen laaja pelaajamateriaali on osaltaan mahdollistanut laadukkaan ja tehokkaan harjoittelun sekä tuonut sopivasti kilpailua treeneihin. Luvassa on varmasti mielenkiintoinen ja vauhdikas kausi!

Sinirenkaat BlueRings / joukkue

Viime kausi kokonaisuudessaan oli jo valmistautumista joukkueen ja seuran ensimmäiseen SM-sarja kauteen. Sarjapaikan varmistuttua tulevan kauden harjoittelu aloitettiin jo keväällä hyvissä ajoin ja vietiin läpi koko kesän. Kesätreeneissä harjoiteltiin koko porukan voimin, mikä osaltaan kertoo joukkueen halusta kehittyä pelaajina. Joukkueen runko pysyi viime vuodesta samana muutamaa lisäpelaajaa lukuun ottamatta.

Joukkueesta seuraamisen arvoisia pelaajia ovat maajoukkuerinkiin nostetut Tiia Juvonen (hyökkääjä) ja Elisa Kemppainen (mv). Nuorella joukkueella on paljon potentiaalia, joten kannattaa kiinnittää huomiota joukkueen pelaajiin kokonaisvaltaisesti sekä seurata pelaajien edesottamuksia ja kehitystä kauden aikana.

Odotukset tulevaan kauteen ovat maltilliset. Nuorella joukkueella lähdemme haastajan asemasta kohtaamaan kokeneempia joukkueita. Tavoitteena on kehittyä joukkueena niin pelillisesti kuin henkiselläkin puolella.

Pelaajat ovat malttamattomia ja innoissaan tulevasta kaudesta. Näyttöhalut ovat suuret ja kauden ensimmäisiä pelejä odotellaankin jo kovasti. Ilolla eteenpäin!

Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese / valmentaja Juha Pohjola

Elokuun viimeisenä viikonloppuna joukkue harjoitteli ensimmäistä kertaa jäällä kolmeen otteeseen. Kentällä näkyi viimevuotisen joukkueen jatkona äitiyslomilta palanneet Mari Pohjola ja Kati Koskelin. Myös välivuoden pitänyt maalivahti Minna Petäjäniemi on liittynyt takaisin joukkueeseen.

Viime kaudella Say Cheese joukkueen pelaajamäärä ja -materiaali oli liian ohut, vaikka joukkue saavuttikin hienosti hopeamitalit. Nyt tilanne on merkittävästi parempi: pahaan paikkaan tulevat jäähyt eivät nyt enää lamaannuta joukkuetta. Valmentajan näkökulmasta peluuttaminen on nyt varsin haasteellista ja siitä saattaa tulla jopa "positiivinen ongelma".

VG-62 Ringette Naantali / valmentaja Ari Ropanen

Naantalin VG on tehnyt ison nuorennusleikkauksen edustusjoukkueeseen. Pitkään Naantalissa pelanneet kokeneet pelaajat antavat nyt nuoremmille pelaajille mahdollisuuden näyttää osaamistaan SM-sarjassa. Isolle osalle pelaajista kausi onkin ensimmäinen SM-sarjassa.

Valmistautuminen ja joukkueen kasaaminen aloitettiin toukokuussa. Kesäharjoittelu ja alkusyksy on mennyt suunnitelmien mukaan. Toki pelitapojen hitsaantuminen yhteen vie aikaa ja vaatii paljon työtä.

Kauden odotukset on tiivistetty niin, että peli kerrallaan ja sitten katsotaan mihin se riittää. Valmennukselle riittää, että pelaajat tekevät parhaansa ja pelaavat joukkueena.

VG:llä on nuori, innokas ja kehittyvä joukkue.

Luvian Kiekko -82 / joukkue

Luvian Kiekko -82 joukkueessa aloitettiin kauteen 2011-2012 valmistautuminen keväällä edellisen kauden päätyttyä. Harjoittelussa tulevat WCC -kisat eivät ole vielä juurikaan näkyneet, sillä joukkueessa on keskitytty tulevan SM-sarjakauden alkuun. Kesätreenaaminen on siis ollut samanlaista kuin muinakin kesinä sisältäen paljon erilaisia nopeus-, voima- ja kestävyysharjoitteita. Pelaajien kehittymistä näillä osa-alueilla on myös testattu kesän alussa ja lopussa, jotta jokainen pelaaja on voinut kehittää ominaisuuksiaan tiedostaen testeissä havaitut heikkoudet.

Pelaajan näkökulmasta on aivan mahtavaa päästä pelaamaan tällä kaudella joukkueessa, jolla on mahdollisuus menestyä sekä SM-sarjassa että WCC -kisoissa. Se tieto, että WCC -turnaus pelataan Suomessa, lisää näyttämisen ja menestymisen halua. On varmasti mieletöntä pelata suuren ringetteyleisön edessä ja kokemuksen kruunaisi turnauksessa menestyminen.

Raision Nuorisokiekko / pelaaja Siiri Kallionpää

Kesä on hiljalleen alkanut vaihtua syksyksi ja kausi on alkanut, joten myös kisat ovat alkaneet pyöriä enemmän mielessä ja joukkueen puheissa. Joukkueessamme ajatellaan Kupittaalla pelattavia WCC -kisoja kotikisoina, jotka pelataan ikään kuin meidän ”kotiyleisön” edessä. Odotamme, että kisoihin tulee paljon metelöiviä kannustusjoukkoja, joiden seassa on luultavasti paljon kavereita, tuttuja ja faneja.

Ennen WCC -kisoja ehditään viettää yhteisiä treenejä ja pelejä lukematon määrä, joten valmistautuminen on varmasti parasta mahdollista. SM-sarjakauden keskellä tämänkaltaiset kisat toimivat ainakin omalla kohdallani piristyksenä, sillä kausi on pitkä ja SM-sarjan tavoitteet asetetaan vasta keväälle. Nyt voimme saavuttaa jotakin jo kauden aikana ja nostaa sen mukana tasoamme myös SM-sarjapeleissä! 

Jääurheiluseura Haukat Järvenpää / joukkueenjohtaja Pirjo Lehtonen

Joukkue on muuttunut ja nuorentunut viime kaudesta, joka asettaa haasteita alkavalle kaudelle. Kokeneempien pelaajien odotetaan kantavan enemmän vastuuta sekä pelissä että myös muussa joukkueen toiminnassa.

Kesäharjoittelu on sujunut hyvin ja pelaajat ovat treenanneet aktiivisesti. Uuden valmentajan mukaantulo valmennustiimiin on tuonut mukanaan hyviä uusia harjoitteita ja uutta näkökulmaa pelillisissä asioissa. Pelaajat ovat ottaneet uuden valmentajan ohjauksen ja harjoitteet vastaan innostuneesti. Ennen sarjan alkua on päästy pelaamaan muutama harjoituspeli. On hyvä että SM-avausturnaus taas järjestetään, jotta on mahdollisuus saada hyviä pelejä ennen sarjan alkua.

Haukkojen tavoitteena on sijoittuminen runkosarjassa neljän joukkoon. Lisäksi toiveena on saada ehjempi kausi, sillä viime kaudella oli paljon loukkaantumisia. MM-kotikisat vaikuttivat kovasti joukkueeseen sekä erityisesti harjoitteluun, sillä kuusi pelaajaa Haukoista oli mukana maajoukkueessa.

Pelaajien toiveena on päästä pelaamaan koko joukkueen voimin ehjempi kausi kuin viime kausi. Viime kaudella taso vaihteli liikaa pelistä toiseen ja nyt joukkueelta odotetaankin tasaisempaa suoritusta koko kauden ajan. Sarjan kärkijoukkueet panostavat oletettavasti enemmän WCC -turnaukseen, joten on mielenkiintoista nähdä kuinka niillä sujuu SM-sarjassa ja pystyykö kukaan haastamaan esim. viime kauden finaalikaksikkoa. Näyttämishalut ovat kovat vähän heikomman viime kauden jälkeen. Usealla kokeneemmalla pelaajalla on tavoitteena pystyä jälleen nauttimaan pelaamisesta enemmän. Sarja on taas aika tasainen joten mielenkiintoinen kausi tulossa. On kiva lähteä avausturnauksen kautta kohti uutta kautta!

EKS Ringette Espoo / joukkueenjohtaja Päivi Wood

EKS aloitti kauteen valmistautumisen alkukesästä pirtein mielin! Uutta nuorta intoa on saatu omista junioreista sekä vahvistusta on tullut myös seuran ulkopuolelta. Sallan (Kyhälä) lähdettyä jälleen rapakon taakse on maalintekijän paikka tarjolla, saa nähdä kuka ottaa roolia sillä saralla!

Joukkue on muodostunut pikkuhiljaa ja jokainen löytää varmasti oman paikkansa kevääseen mennessä. Espoon joukkue on yhdistelmä kokemusta ja nuorta energiaa, "superstarojen" puuttuminen tuo joukkueena pelaamisen entistä tärkeämmäksi elementiksi muita haastettaessa ja tämä tulee varmasti näkymään ulospäin! Joukkueen kentät ovat tasavahvoja ja kausi näyttää kenestä saamme uuden "maalikuningattaren".

EKS lähtee avausturnaukseen uteliaana ja innostuneena. EKS kasvatti Annu Rintala kantaa tällä kaudella vastuullisen kapteenin tehtäviä. 
Joukkueemme on täynnä yllätyksiä niin kaukalossa kuin kaukalon ulkopuolellakin.

Sininen - Ihana päästä taas pelaamaan!

 


SM-avausturnauksen otteluohjelma löytyy Ringetteliiton tulospalvelusta (
ringette.skrl.fi -> tulospalvelu).

Lisätietoja Naisten SM- ja Ykkössarjoista sekä niissä pelaavista joukkueista löydät Ringeten Kausioppaasta 2011 – 2012 (ringette.skrl.fi -> media).


Suomen Ringetteliitto ry
Viestintä

puh. 040 586 4585
viestinta()ringette.fi