Pohjola-palkinto Nokian Urheilijat ry:lle

17.03.2011 00:00

Pohjola-palkinto Hyvälle Seuralle:
Nokian Urheilijoille maakunnallinen palkinto
 
Nokian Urheilijat ry sai 1 600 euron alueellisen Pohjola-palkinnon Hämeessä. Pohjola-palkinto on vuosittain jaettava tunnustus moniarvoiselle ja laadukkaalle seuratyölle. Palkinnon luovutti seuralle 17.3. aluejohtaja Jari Pimiä Pohjolasta.
 
Pohjola palkitsee vuosittain yhteensä 16 seuraa alueellisella Pohjola-palkinnolla sekä yhden seuran valtakunnallisella pääpalkinnolla. Tukea seuratoimintaan myönnetään yhteensä 35 600 euroa. Valtakunnallisen pääpalkinto (10 000 euroa) luovutettiin voittajaseuralle Suomen Urheilugaalassa 10.1. Kiimingin Urheilijoille
 
Tunnustus hyvälle urheiluseuratoiminnalle
 
Nokian Urheilijat on yleisseura, joka on perustettu vuonna 1926. Seuran lajivalikoimaan kuuluvat yleisurheilu, hiihto, ringette sekä voimistelu. Hakemuksessa mukana olivat yleisurheilu ja ringette. Jäseniä seuralla on 1 000.
 
– Liikunta ja sen tuoma hyvä mieli edistävät terveyttä ja lievittävät stressiä, ja urheiluseuroissa tehdäänkin paljon hyvää työtä suomalaisten terveyden ja hyvinvoinnin eteen, muistuttaa Jari Pimiä.
 
– Urheiluseurojen toiminta on perusteiltaan yhteisöllistä ja aidosti paikallista. Nokian Urheilijat on kunnostautunut erityisesti nuorisotyössä. Harrastamisen ja kuntourheilun lisäksi seurassa on myös mahdollista kehittyä urheilijana, Pimiä sanoo.
 
– Ringetelle tämä tunnustus on todella merkittävä, sillä koskaan aikaisemmin ringette ei ole ollut mukana Pohjola-palkinnon saajana. Nokian Urheilijoiden Ringettejaosto on tehnyt todella hyvää junioritoimintaa viime vuosien aikana ja viimeisin saavutus heillä oli tämän vuoden BSM turnauksen mestaruus, Mäkelä sanoo.

Yli miljoona suomalaista on mukana ruohonjuuritason seuratoiminnassa. Palkinnon avulla Pohjola ja SLU yhdessä lajiliittojen kanssa haluavat nosta esiin juuri tätä paikallistason seuratoimintaa. Pohjola-palkintoa saivat hakea kaikki urheiluseurat oman SLU-alueensa kautta.
 
Hyviä seuroja on monenlaisia. Seura voi painottaa kilpailu- tai huippu-urheilua, lasten ja nuorten toimintaa, aikuisten kunto- ja terveysliikuntaa, perheliikuntaa tai erityisliikuntaa.
 
Pohjolan palkintojen kriteereinä ovat liikuntajärjestöjen yhdessä määrittelemät Hyvän Seuran piirteet. Niissä korostetaan Reilun Pelin arvopohjaa sekä innostavaa ja yhteisöllisyyttä rakentavaa johtamis- ja toimintakulttuuria.
 
 
 
LISÄTIETOJA:
Aluejohtaja Jari Pimiä, Pohjola, Keskinen alue, puh. 050 5948 290,
toiminnanjohtaja Salla Mäkelä, Suomen Ringetteliitto, puh. 040 586 4585