Ringetteliiton budjetti 2023 sopeutetaan vallitsevaa tilannetta vastaavaksi

23.02.2023 15:00

Liittohallitus on kokouksessaan 28.1.2023 päättänyt sopeuttaa vuoden 2023 budjetin vallitsevaa tilannetta vastaavaksi. Tarkistettu budjetti esitetään perinteiseen tapaan liiton kevätkokouksen hyväksyttäväksi. Sopeutuksen ajoitus edellyttää kuitenkin toimenpiteiden käynnistämistä jo ennen liittokokousta.

Vuoden 2022 syyskokoukselle esitetyssä budjetissa oli lähtökohtana ringeten maailmanmestaruuskisojen järjestäminen Kanadassa syksyllä 2023. Kotikisojemme yhteydessä järjestetyissä Kansainvälisen Ringetteliiton (IRF) kokouksissa linjattiin, että vuoden 2023 kisat järjestetään ilman Sam Jacks Poolia eli Kanadan ja Suomen naisten kohtaamista maailmanmestaruuden tavoittelussa. Kokonaisvaltaiseen kisamuotoon palataan takaisin vuonna 2025.

Vuodelle 2023 oli budjetoitu täysimittainen naisten maajoukkueohjelma, jota täten supistetaan vallitsevaa tilannetta vastaavaksi. Samalla muita maajoukkueohjelmia säädetään pienimuotoisesti. Myös Kanadan maajoukkuetoimintaan on kohdentumassa muutoksia. Vuonna 2024 käynnistetään uudelleen nousujohteiset maajoukkueohjelmat, joilla tavoitellaan saavutetun huipputason ylläpitämistä syksyn 2025 maailmanmestaruuskisoja ajatellen.

Sopeuttaminen sisältää myös muita toimintoja. Muun muassa toiminnanjohtajan vaihtumisen seurauksena strategiseen tiekarttaan tarvitaan välivuosi, jonka tarjoaman aikalisän avulla kyetään pitämään kiinni asetetuista tavoitteista. Tärkeimpiä sopeutuskeinoja tänä vuonna ovat viestinnän ja markkinoinnin kohdentaminen sekä työnjako, vaikuttavuudeltaan vähäisempien toimien karsiminen ja vapaaehtoisverkostojen vahvistaminen. Yleisen kustannustason nousun seurauksena myös kauden 2023-24 sarja- ja lisenssimaksuja tullaan tarkistamaan. Sarjamaksuja ei ole korotettu useisiin vuosiin ja lisenssimaksuja alennettiin tilapäisesti kahdelle aiemmalle kaudelle.

Sopeutustarpeeseen oli vaikuttamassa myös upeiden kotikisojemme tappiollinen tulos. Vaikka vuoden 2022 tilinpäätös osoittaa vain 10.000 € suunniteltua suurempaa alijäämää, oli perusteltua odottaa kisoilta selvästi parempaa taloudellista tulosta. Mikäli seuroille kohdentunut lipunmyyntituotto olisi kerätty liitolle, sopeutustarve olisi ollut olennaisesti pienempi. Päätöksenteossa asetettiin kuitenkin ensisijaiseksi seurojen ja joukkueiden etu.

Lisätietoja asiasta antaa liiton puheenjohtaja Markku Koli, puheenjohtaja@ringette.fi.