Ringette uudistuu – lähde mukaan etulinjaan aluekouluttajaksi

11.05.2021 16:10

Suomen Ringetteliitto (SRiL ry) uudistaa toimintaansa ja hakee ydinjoukkoonsa OTO-periaatteella toimivia aluekouluttajia edistämään seurojen valmennus- ja seuratoiminnan osaamista. Liiton uudessa strategiassa panostetaan vahvasti sekä harraste- että huippuringeten kehittämiseen, ja aluekouluttajan tehtävässä olet avainroolissa koordinoimassa kehitystä yhteistyössä lähialueen seurojesi kanssa.

Aluekouluttajat ovat tärkeässä roolissa ringeten pelaajapolun kehittämisessä ja jalkauttamisessa ringettekoulusta lähtien. Tavoitteena on tarjota laadukas pelaajapolku, josta jokainen nykyinen ja uusi ringeten pelaaja löytää itselleen sopivan reitin joko huipulle tai harrastajaksi. Toimivan pelaajapolun edellytyksiä ovat ennen kaikkea laadukas seura- ja valmennustoiminta, joiden tukeminen on aluekouluttajan keskeisin tehtävä.

Aluekouluttajien toimet on suunniteltu OTO-tehtäviksi, ja tavoitteemme on tarjota seurojen tueksi yhteensä 3-5 aluekouluttajaa. OTO-tehtävässä voit työskennellä oman toimesi ohella sinulle sopivan tuntimäärän viikossa. Tehtävät soveltuvat erityisen hyvin seuratyöntekijöille täydentämään esimerkiksi osa-aikaista työviikkoa, opiskelijalle tai osa-tai kokoaikatyötä tekeville ringetteaktiiveille. Suositeltava viikkotyöaika on keskimäärin 6-10 tuntia viikossa elokuusta toukokuuhun. Aluekouluttajan tehtävät sijoittuvat pääsääntöisesti iltoihin ja viikonloppuihin seurojen tarpeiden mukaisesti. Tehtävistä maksetaan tehtävien laajuuden mukainen palkkio sekä kilometrikorvaukset.

Seura- ja valmennustoiminnan tukemisessa oleellista on läsnäolo seurojen parissa. Pääset siis kiertämään ringettepaikkakuntia sinulle määritellyllä maantieteellisellä alueella (n.6-8 seuraa/aluekouluttaja) ja tutustumaan seuratoimijoihin sekä valmentajiin heidän omassa toimintaympäristössään. Lisäksi tuet seuroja ringeten levitystyössä ja toiminnan kasvattamisessa mm. osallistumalla koulutapahtumiin yhdessä seurojen edustajien kanssa. Tukenasi toimii liiton osaamisen kehittäjä sekä muu henkilökunta.

Olet etsimämme henkilö, mikäli sydämesi sykkii vahvasti ringetelle ja haluat jakaa osaamistasi ja aikaasi useille seuroille lajin toimintojen kehittämiseksi. Edellytämme tehtäviin valittavilta vähintään Ringeten 1-tason koulutusta tai vastaavaa osaamista. Liikunta-alan koulutus sekä monipuolinen seura- ja yhdistystoiminnan tuntemus katsotaan eduksi. Ja mikä tärkeintä, omaat kyvyn innostaa muita ja haluat tukea seuroja ja seuratoimijoita heidän lähtökohdistaan.

Tarjoamme aluekouluttajille merkittävän roolin Suomen ringettetoiminnan kehittämisen keskiössä. Liiton toiminnan uudistaminen luo nyt ainutlaatuisen mahdollisuuden vaikuttaa ringeten tulevaisuuteen yhdessä liiton työntekijöiden, luottamushenkilöiden sekä kentällä toimivien vapaaehtoisten kanssa.

Lisätietoja tehtävistä antaa Suomen Ringetteliiton toiminnanjohtaja Anu Pitkänen, p. 0503759223. Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi sähköpostitse toiminnanjohtaja@ringette.fi 31.5.2021 mennessä. Kerrothan hakemuksessasi millä maantieteellisellä alueella haluaisit toimia sekä ringeten tai muun lajin valmennus- ja koulutustaustastasi.