Huomioitavaa kevään toiminnassa koronapandemiaan liittyen 

09.04.2021 12:40

 

Suomen Ringetteliitto noudattaa toiminnassaan viranomaisten ohjeistuksia, suosituksia ja määräyksiä liittyen harjoittelu- ja kilpailutoimintaan. Pyydämme seuroja ja joukkueiden toimihenkilöitä seuraamaan tiiviisti oman toimialueensa viranomaisten ohjeita ja noudattamaan niitä. 

Olympiakomitea päivittää säännöllisesti ohjeita lajeille viranomaismääräysten pohjalta. Viimeisimmät ja voimassa olevat lajiliittojen ohjeet ja linjaukset löydät kyseisestä ohjeesta. Lopulliset päätökset ja määräykset antaa kuitenkin aina asiaa käsittelevä alueellinen tai paikallinen viranomainen.  

Olympiakomitea ja lajiliitot seuraavat tiiviisti koronatilannetta ja antavat päivitettyjä ohjeita sitä mukaan, kun niitä on saatavilla. Ringeten osalta toivomme seurojen, joukkueiden ja pelaajien huomioivan alla olevat asiat kevään toiminnassaan. 

 

Ringettetoiminnassa huomioitavaa 

Huhti-toukokuun aikana seuroissa muodostetaan kauden 2021-2022 joukkueita ja siirrytään harjoittelemaan uusissa harjoitusryhmissä. Suosittelemme, että seurassa siirrytään uusiin vakiintuneisiin harjoitusryhmiin yhtäaikaisesti, eikä harjoitusryhmiä sekoiteta keskenään. Näin minimoimme ryhmien välisen liikenteen ja ylimääräiset kontaktit. 

 

Naisten SM- ja Ykkössarjajoukkueiden toiminta: 

Aikuisten kilpaurheilutoiminnan harjoittelu toteutetaan omassa joukkueessa. Pienryhmäharjoittelua ja omatoimista harjoittelua tulee suosia. 

Uusia joukkueita muodostettaessa suositellaan, ettei avoimia try out -jäitä järjestetä. Mikäli uusia pelaajia on tulossa joukkueisiin oman seuran ulkopuolelta tai mahdollisesti eri sairaanhoitopiirin alueelta, tulee tapaamisia suosia toteutettavaksi etäyhteyksin aina kun mahdollista. Yksittäisen pelaajan ei suositella osallistuvan useamman eri seuran try out -tapahtumiin. Jokaisen pelaajan velvollisuutena on tutustua oman sairaanhoitopiirin suosituksiin ja rajoituksiin ja noudattaa niitä. 

 

Aikuisten harrastustoiminta: 

Leviämisvaiheen sairaanhoitopiireissä toiminta on keskeytettynä toistaiseksi. (N- ja Lady-toiminta) 

 

Lasten ja nuorten toiminta 

2007 ja aiemmin syntyneet (C- ja B-joukkueet) 

Harjoittelu on mahdollista ulkotiloissa ja vakiintuneessa harjoitusryhmässä. Pienryhmäharjoittelua ja omatoimista harjoittelua tulee suosia. Joukkueen yhteisissä harjoituksissa tulee huomioida turvavälit, ja näin ollen suositellaan henkilökohtaista taito- ja fysiikkaharjoittelua.  

2008 ja myöhemmin syntyneet (D-, E-, F-, G-joukkueet ja ringettekoulut) 

Juniori-ikäluokkien joukkueet voivat harjoitella sisä- ja ulkotiloissa, mutta harjoittelun tulee tapahtua vakiintuneissa ryhmissä. Harjoittelun järjestämisessä tulee huomioida ryhmäkoot ja turvavälit, sekä muut korona-ajan ohjeet terveysturvallisen toiminnan mahdollistamiseksi. 

  

Lisätietoa ringetteseurojen toimialueilla olevista rajoituksista ja suosituksista: 

Aluehallintoviraston nettisivut  


Sairaanhoitopiirit:  

Etelä-Suomen alue: Helsingin ja Uudenmaan, sekä Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirit  

Itä-Suomen alue: Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirit  

Länsi-Suomen alue: Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirit  

Lisäksi ajankohtaista tietoa koronavirukseen liittyen löydät Valtioneuvoston ja THL:n nettisivuilla. 

 

Lisätiedot:   

Toiminnanjohtaja Anu Pitkänen toiminnanjohtaja@ringette.fi p. 0503759223