Pääsarjat jatkuvat toistaiseksi koronasulusta huolimatta, marraskuussa keskeytyneiden sarjojen sarjamaksuja palautetaan

03.03.2021 13:20

Suomen hallitus kertoi 25.2. kolmen viikon sulkutilasta. Olympiakomitea on päivittänyt ohjeita lajeille viranomaismääräysten pohjalta.
 
Yli 12-vuotiaiden toiminta tauolla 8.-23.3.
Suomen hallituksen 25.2. antamien linjausten mukaisesti yli 12-vuotiaiden (2007 ja aiemmin syntyneiden) harrastustoiminta on kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla tauolla 8.-23.3. välisen ajan.

Alle 12-vuotiaat (2008 ja myöhemmin syntyneet) voivat jatkaa harjoittelua voimassa olevin ohjein kunnallisissa ja yksityisissä liikuntatiloissa, kaikkia korona-ajan ryhmäkokoon, hygieniaan, turvaväleihin jne. liittyviä sääntöjä noudattaen. Harjoittelun tulee tapahtua vakiintuneissa ryhmissä.
 
Pääsarjojen toiminta saa toistaiseksi jatkua
Tällä hetkellä voimassa olevien ohjeiden ja rajoitusten puitteissa kilpa- ja huippu-urheilu on sallittua. Ringeten osalta tämä tarkoittaa sitä, että käynnissä oleva naisten pääsarjatoiminta voi jatkua ja sarjat siirtyvät otteluohjelmien mukaisesti välierä -vaiheiseen. Koronatilanne ja viranomaisten antamat rajoitukset voivat aiheuttaa muutoksia otteluohjelmiin lyhyelläkin varoitusajalla. Tiedotamme mahdollisista muutoksista heti tiedon saatuamme.

Myös pääsarjojen toiminnassa on noudatettava voimassa olevia hygieniaan, turvaväleihin jne. liittyviä sääntöjä ja ohjeita. Myös ottelutoimitsijoiden määrä tulee pitää minimissään ja turvaväleistä tulee huolehtia. Mikäli toimitsijatehtävä on mahdollista toteuttaa toimitsija-aition ulkopuolelta, tulee näin toimia.
 
Aluesarjojen ja CSarjan sarjamaksuja palautetaan
Liittohallitus päätti kokouksessaan 1.3., että marraskuussa päättyneiden sarjojen osalta joukkueille palautetaan puolet sarjamaksusta. Alueet ovat yhteydessä omien sarjojensa (G, F, E, D, N-harraste ja Ladyt) joukkueisiin ja liitto on yhteydessä CSarjan joukkueisiin. Palautukset toteutetaan viimeistään huhtikuun aikana. Joukkueita pyydetään ilmoittamaan sellainen palautustili (joukkueen tai seuran), jota käyttäen maksu kohdistuu seurassa oikein.
 
Maaliskuulle suunniteltu toinen ringetteviikko peruuntuu
Vallitsevien rajoitusten ollessa voimassa, ei maaliskuulle suunniteltua kevään toista ringetteviikkoa voida toteuttaa. Mikäli paikkakuntakohtainen tilanne sallii, kannustamme seuroja markkinoimaan lajia erilaisin kokeilutapahtumin seuraavaa kautta ajatellen.
 
Lisätiedot:  
Toiminnanjohtaja Anu Pitkänen toiminnanjohtaja@ringette.fi p. 0503759223  
Kilpailupäällikkö Päivi Reiman paivi.reiman@ringette.fi p. 0407083088 
 
Lisätietoa ringetteseurojen toimialueilla olevista rajoituksista ja suosituksista:
Aluehallintoviraston nettisivut 

Sairaanhoitopiirit: 
Etelä-Suomen alue: Helsingin ja Uudenmaan, sekä Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirit 
Itä-Suomen alue: Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirit 
Länsi-Suomen alue: Kanta-HämeenPirkanmaanSatakunnan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirit 
Lisäksi ajankohtaista tietoa koronavirukseen liittyen löydät Valtioneuvoston ja THL:n nettisivuilla.