Opetus- ja kulttuuriministeriön yleisavustuksia liikuntaa edistäville järjestöille lähes 42 miljoonaa euroa

15.02.2021 12:00

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko on myöntänyt 41 830 000 euroa yleisavustuksina valtakunnallisille ja alueellisille sekä muille liikuntaa edistäville järjestöille.

Vuodesta 2021 alkaen järjestöt on ryhmitelty valtakunnallisiin liikunnan palvelujärjestöihin, lajiliittoihin, muihin valtakunnallisiin liikuntaa edistäviin järjestöihin sekä liikunnan aluejärjestöihin.

Lue Opetus- ja kulttuuriminiesteriön uutinen aiheesta tästä.

Suomen Ringetteliiton valtionapu vuodelle 2021 on 181.500€. Tuen määrä on noin 15.000€ alhaisempi kuin ennen yhdistymistä kaukalopallon kanssa ja noin 10.000 € alhaisempi kuin ringeten osuus yhteisessä liitossa. Liittohallituksella oli suuremmat odotukset valtionavusta, sisällyttäen siihen uusina kohteina muun muassa ringeten MM-kisojen valmistelut ja naisten maajoukkueen omavastuun poiston. Vaikka näitä ei hyväksytty valtionavun lisäyksiksi, MM-kisojen valmistelut varmistetaan ja linjaus naisten maajoukkueesta pitää. Budjetoidun ja toteutuneen valtionavun erotuksen kattaminen tullaan esittelemään kevään liittokokouksen hyväksyttäväksi.