Anne Pohjola Suomen vuoden 2020 ringettepelaaja

13.01.2021 17:50

kuva: Christian Bender 

 

Urheilutoimittajain Liiton lajien parhaat urheilijat 2020 on julkistettu. Tänä vuonna lajinsa paras nimettiin 70 eri lajissa. Vuoden 2020 parhaaksi ringetenpelaajaksi valittiin Lapinlahden Luistin -89 Say Cheesen Anne Pohjola.

Viime kaudella Pohjola voitti SM-sarjan pistepörssin tehden 26 ottelussa hurjat 184 tehopistettä ja johtaa myös kuluvan kauden pistepörssiä tehoilla 56 + 39 = 95, kun pelattuna on 14 ottelua.

“On iso kunnia tulla valituksi. Ainahan tällainen kunnianosoitus tuntuu hienolta, kun saa tunnustusta siitä tehdystä työstä ja varmistuksen, että on jotain ehkä tehnyt oikeinkin”, Pohjola kuvailee ilahtuneena.

Kaikkien aikojen menestynein ringettepelaaja pitää silti tärkeimpänä joukkueen kanssa vietettyä aikaa ja yhdessä koettuja onnistumisia. Hän tahtookin osoittaa kiitokset myös lähipiirilleen:

“Kiitos pitää sanoa huikeille joukkuekavereille, valmennukselle ja kaikille tukijoille, jotka ovat kulkeneet matkalla mukana sekä auttaneet uralla ja elämässä eteenpäin.”

SM-sarjan on tarkoitus jatkua jälleen 28.1.2021. Pohjolan kipparoima Lapinlahden Luistin -89 lähtee alkavaan SM-jatkosarjaan kolmannelta sijalta vain kolme pistettä sarjan kärkipaikkaa pitävän Kiekko-Espoon perästä. Pohjola odottaa innolla paluuta takaisin tositoimiin:

“Tavoitteenani on nauttia pelaamisesta ja saada paljon onnistumisia niin yksilönä kuin myös joukkueena. Haluan edelleen olla ‘paras minä’ kentällä ja sen ulkopuolella, ja sitä kautta auttaa joukkuettani voittamaan.”

Ringetteväki onnittelee Annea valinnasta!