Alueellisia ohjeistuksia noudatettava koronavirustilanteeseen liittyen

23.10.2020 17:15

 

Suomen hallitus teki tänään periaatepäätöksen paikallisista ja alueellisista suosituksista koronaepidemian leviämisen estämiseksi. Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tarkensivat periaatepäätöstä omalla suosituksellaan sisätiloissa järjestettävän liikunta- ja kulttuuritoiminnan osalta.

Hallituksen periaatepäätös sekä OKM:n ja THL:n suositus antavat alueellisille ja paikallisille viranomaisille mahdollisuuden tehdä tarvittaessa kulloinenkin epidemiatilanne huomioivia alueellisia ja paikallisia päätöksiä epidemian leviämisen estämiseksi. Päätöksen harrastustoimintaan käytettävien tilojen mahdollisista rajoituksista tekee kukin kunta.

Pyydämme seuroja seuraamaan tiivisti oman alueensa ohjeistuksia, ja informoimaan näistä myös paikkakunnalle saapuvia vastustajajoukkueita. Yhdessä vastuullisesti toimien varmistamme harjoitus- ja ottelutapahtumien turvallisuuden.

Suomen Ringetteliitto seuraa koronatilanteen kehittymistä ja informoi jäsenistöään viiveettä, mikäli koko valtakuntaa koskevia toimia suunnitellaan tai on odotettavissa.

Lisätietoa ValtioneuvostonTHL:n ja AVI:n sivuilla. Suomen Olympiakomitean sivuilta löytyy liikunta- ja urheiluyhteisön yhteiset päivitetyt koronasuositukset