Ringeten Reilu Peli -periaatteet on päivitetty

14.09.2020 12:09

Ringeten Reilu Peli -periaatteet on päivitetty ja hyväksytty Suomen Ringetteliiton hallituksessa 10.9.2020

Löydät päivitetyt periaatteet täältä.

Ringette on ainutlaatuinen peli, joka tarjoaa mukana oleville ympäristön, jossa opitaan voittamaan ja häviämään mutta myös samalla muita arvokkaita elämäntaitoja. Reiluus on yksi taito, jota ringeten pelaaminen kasvattaa harrastajassaan liikunnallisten ja ringettetaitojen ohella.

Ringeten Reilu Peli -periaatteet ovat arvoja, jotka luovat ringeten lajikulttuuria. Arvot ovat toimintaa käytännössä. Ne näkyvät teoissa ja tavassa, jolla ringetteä pelataan, valmennetaan, tuomitaan, kannustetaan katsomosta tai luodaan lajin harrastamisen edellytyksiä johtamisratkaisuilla ja valinnoilla seuran arjessa.

Jokainen Reiluun Peliin sitoutuva ringetteihminen vaikuttaa omilla tavoillaan siihen millaisen ringettekulttuurin hän siirtää tuleville pelaajille, valmentajille, seuraihmisille, erotuomareille ja vanhemmille sekä katsojille.

Liikunnan ja urheilun toimintakenttä on hyvä kasvuympäristö kaiken ikäisille. Se on myös yksi suurimmista ja merkittävimmistä kasvatus- ja kasvattajayhteisöistä maassamme. Ringeten Reilu Peli -periaatteet pohjautuvat koko urheiluväen yhteisiin Reilun Pelin tavoitteisiin.