Ringeten naisten maajoukkueen valmennustiimi vahvistuu lajikokemuksella

28.05.2020 10:30

building
Marjukka Virta
building
Eevi Kaasinen
building
Aura Lehtonen

 

Marjukka Virta, Eevi Kaasinen ja Aura Lehtonen liittyvät ringeten naisten maajoukkueen valmennustiimiin. Kolmikon mukana maajoukkuevalmennukseen tulee rutkasti lajikokemusta. Yhteenlaskettuna heillä on palaajina SM-sarjakausia takana 40 kappaletta ja maajoukkuekokemuksia 25 vuoden ajalta. Päävalmentaja Pasi Kataja saa näin ollen vahvan valmennustiimin tuekseen, kun metsästetään jo kahdeksatta perättäistä maailmanmestaruutta.
- Ryhmään haluttiin mukaan  henkilöitä, joilla on kokemusta pääsarjatason valmentamisesta sekä vahva oma pelaajatausta maajoukkueessa pelaamisesta. Nyt tiimi on tasapainoinen kokonaisuus ja siitä löytyy vahvaa naisnäkökulmaa asioihin, Kataja kommentoi.

Nyt valitusta kolmikosta Kaasinen on peliuransa jälkeen valmentanut pisimpään. Hänelle on ehtinyt muodostua laaja kokemus eri ikäryhmien valmentamisesta junioreista naisten SM-sarjaan. Hän on ehtinyt valmentamaan myös Ruotsissa nuorten maajoukkuetta MM-kisoissa 2016 ja naisten maajoukkuetta 2017.
- Odotan innolla Pasin, Maijun, muun maajoukkuetiimin ja maailman parhaiden pelaajien kanssa työskentelyä. Pasi oli maajoukkueen päävalmentaja, kun aikoinaan pelaajana sain ensimmäisen kutsun maajoukkueleirille. Maijun kanssa pelasimme samassa SM-joukkueessa Hyvinkäällä ja Espoossa useita kausia, sekä maajoukkueessa. Uskon, että saan paljon oppia niin valmennustiimiltä kuin pelaajilta ja unohtumattomia kokemuksia tällä matkalla, Kaasinen sanoo.

Lehtonen ottaa vastuulleen maalivahdit. Nyt tehty sopimus kattaa myös nuorten U21 maalivahtien valmennuksen. Hän päätti peliuransa 2012 ja veri veti valmennustehtäviin jo muutaman pelaamattoman kauden jälkeen. Lehtosella on kokemusta U18 juniorimaajoukkueesta ja muutenkin nuorten maalivahtien valmennuksesta.
- On mahtavaa päästä mukaan tällaiselle matkalle valmentajana. Saan tehdä yhteistyötä maan parhaiden pelaajien kanssa, sekä tukea heidän tavoitteitaan ja unelmiaan, Lehtonen kommentoi.

Virta on toiminut maajoukkueen kapteenina seitsemän kisaprojektin verran, viimeisimpänä Burnabyn MM-kisat Kanadassa viime talvena. Nyt pelit maajoukkueessa on pelattu ja on aika alkaa jakaa eteenpäin sitä tietoa mitä vuosien varrella on tarttunut matkaan.
- Toivon, että pystyn tuomaan mukanani kokemusta ja rentoa ilmapiiriä joukkueeseen samalla, kun asioita tehdään tosissaan. Peli on fyysisempää ja vauhdikkaampaa, kuin vaikka 10 vuotta sitten. Kanada peleissä tila ja aika loppuu nopeasti joten, koko ajan pitää mennä askeleen edellä, jos haluaa voittaa tilanteita. Lähden mukaan tiimiin innolla ja on erittäin mielenkiintoista nähdä tämäkin puoli maajoukkuetoiminnasta, Virta kommentoi

Kaasinen ja Lehtonen komppaavat pitkäaikaista maajoukkuekapteenia pelin kehittymisestä.
- Peli on muuttunut koko ajan nopeammaksi ja pelaajien urheilullisuus ja fysiikka on lisääntynyt, joten tilaa ja aikaa on kentällä paljon vähemmän. Sen vuoksi pelaajien henkilökohtainen taito ja taktiikka sekä joukkuetaktiikka ovat entistä tärkeämmässä roolissa, Kaasinen sanoo
- Peli on nopeutunut entisestään. Urheilijan elämäntavat ovat tulleet selviöksi yhä nuoremmille ringeten pelaajille. Nykyään viimeistään C-ikäisten tyttöjen kanssa käydään läpi unen, ravinnon ja palautumisen tärkeyttä, sekä puhutaan fyysisten ominaisuuksien lisäksi psyykkisestä puolesta, sekä tavoitteiden asettamisesta, Lehtonen mainitsee.

Maajoukkueen tuleva päätähtäin on marraskuussa 2021 ringeten MM-kisoissa, joiden järjestelyvastuu on myönnetty Suomelle.

Lisätietoja:

Ringeten naisten päävalmentaja
Pasi Kataja
050 342 4446

Ringeten valmennuspäällikkö
Matti Virtanen
040-740 5750

flower