Pasi Kataja ringeten naisten maajoukkueen ruoriin

05.05.2020 12:00

Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto ry on valinnut Pasi Katajan (51 v, Raisio) seuraavaksi ringeten naisten maajoukkueen päävalmentajaksi. Sopimus on muotoa 2+2 vuotta. Näin ollen Kataja tekee paluun lajin huipulle.

- Palaan pienen valmennustauon jälkeen mukaan erittäin motivoituneena. Oma elämäntilanne mahdollistaa nyt valmentamiseen keskittymisen tällä hetkellä.

Katajalla on menestyksekäs ura valmentajana ja lisäksi hän tuntee ringeten pelaaja-aineksen hyvin. Hän tulee jatkamaan Suomen hyväksi havaittua valmennuslinjaa. Kysymykseen mitä hän aikoo tuoda ryhmän valmennukseen, hän vastaa näin:

- Turvallisen, motivoivan ja rennon harjoitus- sekä kilpailuympäristön, millä mahdollistetaan valmiudet ja tuki pelaajien monipuoliselle kehittymiselle. Pyritään rakentamaan sitä sitoutuneisuutta, luottamusta sekä joukkue- ja ryhmähenkeä mikä mahdollistaa menestymisen myös tulevaisuudessa.

Kataja on toiminut ringeten naisten maajoukkueen valmentajana jo aikaisemmin kausina 2003-2006 sekä nuorten maajoukkueen päävalmentajana kausina 1999-2002. Vuonna 2003 hän oli myös mukana alkuperäisessä työryhmässä, jonka ajatuksista käynnistettiin maajoukkuetoimintojen Tie Huipulle -ohjelma. Vuonna 2004 naisten joukkue voitti hänen johdollaan Tukholmassa maailmanmestaruuden aloittaen ainutlaatuisen mestaruusputken, jollaista kukaan ei osannut tuolloin aavistaa. 2004 lähtien Suomi on voittanut kaikki ringeten maailmanmestaruudet aikuisten tasolla, yhteensä seitsemän kappaletta. Kaiken kaikkiaan Suomella on mestaruuksia yhdeksän, ensimmäisen ollessa vuodelta 1994.

Seuratasolla Kataja on valmentanut Raision ja Turun SM-sarjajoukkueita ja viimeisimpinä vuosina ollut mukana Turun Ykkössarjajoukkueen valmennuksessa. Laji, ja varsinkin sen pääsarjat, ovat olleet koko ajan aktiivisessa seurannassa. Muutaman asian hän kokee muuttuneen lajissa viimeisten vuosien aikana.

- Pelitilannenopeus on korostunut, sekä tähän liittyen pelaajien henkilökohtaiset taidot (luistelunopeus, yksilötaidot) ovat kehittyneet. Myös pienet sääntömuutokset ovat tuoneet lajiin myös oman mausteensa.

Päävalmentajapestin päämääränä on tietysti voittaa ringeten maailmanmestaruus taas seuraavissa kisoissa 2021, joiden järjestelyvastuu on myönnetty Suomelle, mutta myös kehittää ja vahvistaa ringetteä lajina Suomessa. Yhtenä pyrkimyksenä on vahvistaa maajoukkueen valmennustiimiä pelaajataustaisilla naisvalmentajilla. Muut valmennustiimin jäsenet ja joukkueen toimihenkilöt nimetään myöhemmin.

Lisätietoja:

Ringeten naisten päävalmentaja

Pasi Kataja

050-342 4446

 

Ringeten valmennuspäällikkö

Matti Virtanen

040-740 5750

building
Pasi Kataja