Nina Sundell ringeten U21 Nuorten maajoukkueen uudeksi vastuuvalmentajaksi

03.03.2020 12:00

U21 Nuorten maajoukkueen uudeksi vastuuvalmentajaksi on valittu, valmennustiimissä jo kausina 2018-2019 ja 2019-2020 mukana ollut, Nina Sundell.  Liittohallitus on vahvistanut valinnan 25.2 kokouksessaan. Sopimus on muotoa 2+2 vuotta. Sundell on meritoitunut niin pelaajana,  seuravaikuttajana, kuin valmentajanakin ringeten parissa. Maajoukkuevalmennuksen lisäksi entinen SM-tason pelaaja toimii valmennuspäällikkönä Helsinki Ringetessä.

-Olen todella innoissani tehtävästä ja mahdollisuudesta olla mukana kehittämässä nuoria taitavia pelaajia. Taso 2001-2003 -ikäluokissa on kova ja taitavia yksilöitä on paljon.  Odotan mielenkiinnolla tulevia tapahtumia ja yhteistyötä urheilijoiden kanssa, Sundell kertoo.

Sundellilla on jo ajatusta seuraavan neljän vuoden painopisteistä. Hän aikoo antaa vastuuta myös pelaajille.

-Tulen painottamaan urheilullisuutta ja monipuolisuutta. Haluan myös haastaa pelaajat ajattelemaan omia ratkaisujaan pelitilanteissa, joten myös taktinen osaaminen tulee olemaan tärkeässä roolissa.  Oman harjoittelun ymmärtäminen, suunnittelu ja arvioiminen on yksilön kehityksen kannalta tärkeää. Näissä asioissa haluan myös olla pelaajien apuna ja tukena, Sundell summaa.

U21 Nuorten maajoukkueen valmennustiimiin on kiinnitetty myös Riikka Vainio Naantalista. Vainiolla on niin ikään pitkä tausta ringetessä ja tällä hetkellä hän toimii mm. Naantali VG-62:n valmennuspäällikkönä. Joukkueen lopullinen johtoryhmä tarkentuu kevään aikana. U21 Nuorten maajoukkueen seuraava päätähtäin on MM-kotikisat marras-joulukuun taitteessa vuonna 2021.

U21 maajoukkueen valmentajahakuprosessin kanssa samaan aikaan toteutettussa ringeten naisten maajoukkueen valmentajahakuprosessissa neuvottelut ovat vielä kesken. Asia saadaan päätökseen kevään 2020 aikana.