Kaisa Viren yksi 130 URA-apurahan saaneesta urheilijasta

28.01.2020 09:54

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urheilijoiden ammattienedistämissäätiön (URA) opiskeluapurahan lukuvuodelle 2019-2020 sai 130 urheilijaa, joista yksi on Suomen maajoukkueen ja NoU:n pelaaja Kaisa Viren. Apurahat jaettiin syksyn 2019 aikana ja apurahan saaneiden joukossa on Virenin lisäksi lukuisia muita maailmanmestareita esimerkiksi salibandysta ja cheerleadingista. 

Viren oli aiemminkin kuullut apurahasta, mutta idea lähti maajoukkueen joukkueenjohtajan Susanna Saarelan vinkistä kehittymään teoiksi ja hän päätyi hakemaan apurahaa. Hakuprosessi oli Virenin mielestä helppo: netissä täytetään lomake, jonka jälkeen odotellaan vastausta. 

- Hain apurahaa alkusyksystä ja se myönnettiin marraskuun loppupuolella. Hakemus oli simppeli ja kysyttiin perustietoja, mitä lajia harrastaa, millä tasolla pelaa ja mitä saavutuksia on. Tottakai myös opiskelusta ja sen etenemisestä oli kysymyksiä, Viren kertoo hakemuksen teosta. 

URA perustettiin vuonna 1972 tasavallan presidentti Urho Kekkosen toimesta tukemaan huippu-urheilijoiden uraa ja edistää heidän kouluttautumistaan ja urheilu-uran jälkeisen ammatin hankkimista. URA-säätiö jakaa vuosittain opiskeluapurahoja aktiiviurheilijoille ja jo uransa päättäneille urheilijoille. Viren on yksi heistä, joille apuraha on mahdollistanut opiskelun ja aktiivisen kilpaurheilun ja raha on tullut käyttöön muun muassa kausimaksuihin ja matkakuluihin, joita opiskelupaikan ja harrastuksen välille syntyy.

- Apuraha on ollut isona apuna opiskelun ja urheilun yhdistämisessä. Syksyllä oli tiukka opiskelutahti sekä pelejä ja muita ringettetapahtumia oli joka viikonloppu, joten töissä käymiseen ei jäänyt juuri ollenkaan aikaa. Tuntui upealta kuulla, että sain apurahan tällaisessa tilanteessa, Viren kertoo.

Lista kaikista URA-apurahan saaneista urheilijoista: https://www.olympiakomitea.fi/uploads/2019/12/432ad3be-ura-apurahan-saajat-2019-2020-lajiliitoittain.pdf