Nuorten maajoukkue taipui Kanadalle harjoitusottelussa

28.11.2019 06:35

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue hävisi tänään Burnabyssa pelatussa harjoitusottelussa tulevalle finaalivastustajalleen Kanadalle numeroin 7-4. Ottelu oli tasainen ja Kanada karkasi saavuttamattomiin vasta neljännen erän aikana. 

- Tiedettiin, että Kanada pelaa tiukkaa yks-ykköstä, että on vaikea päästä ohi ja on kokeneita ja hyviä pelaajia. Sinäänsä ei ollut mitään hirveitä yllätyksiä ja tiedettiin, että ne pelaa kovaa, ottelussa hattutempun tehnyt Jenna Hakkarainen pohtii peliä.  

Ottelun ensimmäinen erä oli tasainen ja Suomi otti peliin räjähtävän lähdön, kun Jenna Hakkarainen onnistui maalinteossa ensimmäisessä vaihdossa. Hakkaraisen maali syntyi ajassa 00:21 ja ottelu jatkui sen jälkeen tasaisena. Kuudennella peliminuutilla Kanadan Emily Power tasoitti ottelun yhteen yhteen. 

Toisessa erässä Kanada pääsi kasvattamaan johtoasemaansa: Sara Plouffe onnistui maalinteossa kun erää oli pelattu vain noin minuutti. Power laukoi renkaan jälleen maaliin erän puolessa välissä ja pitkälle erätauolle lähdettiin Kanadan 3-1 johdossa. 

Ottelu jatkui erätauon jälkeen tasaisena ja kolmannessa erässä nähtiin vain Hakkaraisen kavennusmaali erän puolessa välissä. Neljännen erän alussa Hakkarainen onnistui tasoittamaan pelin vielä hattutempullaan kolmeen kolmeen.

Puolen minuutin kuluttua Hakkaraisen tasoitusmaalista Kanada meni jälleen johtoon, kun Power onnistui tekemään myös hattutempun. Tästä parin minuutin päästä Kanada meni jo 5-3 johtoon Britney Snowdonin maalista. Petra Hyökyvaara kavensi viiteen neljään, mutta maali jäi Suomen viimeiseksi. Kanada teki ottelun loppuun vielä kaksi maalia, kun Power onnistui maalilla jälleen ja Mégane Fortin laukoi renkaan maaliin viimeisellä peliminuutilla. 

- Johtajaroolissa oltiin kyllä koko peli että sinäänsä ei ollut mitään ongelmaa, mutta sitten tuli niitä vähän onnekkaita maaleja Kanadalle. Me ei oikein osattu vastata näiden pelitapaan välttämättä, mutta viisaampina huomenna sitten, Hakkarainen sanoo viitaten kanadalaisten fyysiseen pelitapaan, johon joukkueella on vielä tottumista. 

Suomen maalivahdeista kaikki kolme pelasivat tämän päivän ottelussa. Maalilla aloittu Siiri Uusitalo, joka torjui 19 vedosta 16. Katariina Ek torjui maalilla 15 kertaa eikä päästänyt yhtäkään maalia. Oona Keskinen torjui 13 vetoa 17:sta. 

MM-kisojen varsinaiset ottelut käynnistyvät torstaina 28.11. ja Suomen U21 kohtaa Kanadan juniorit myös MM-finaaleissa. Hakkarainen tämänpäiväisestä tappiosta huolimatta ole huolissaan, vaan luottaa joukkueensa osaamiseen tulevissa otteluissa. 

- Ehdottomasti odotetaan sitä, että ihan pikkusen päästään nostamaan tasoa ja että ei tule semmoisia nukahduksia, ne on vähän ikäviä kun tulee noita vahinkomaaleja. Omalla tasolla me ollaan ihan selkeästi parempia mun mielestä, Hakkarainen tuumaa. Tulevaan otteluun löytyy yhä parannettavaa.

- Ehkä pitää reagoida vähän nopeammin, nopeammat ratkaisut syöttöjen kanssa. Siinä me jäätiin vähän jälkeen, että sieltä iskettiin niin nopeasti ja ne tilanteet tuli niin paljon nopeammin, kun ollaan totuttu Suomessa, niin siihen kun saadaan parannus niin hyvä, Hakkarainen kiteyttää. 

Huomenna pelataan myös maajoukkueen ensimmäinen finaali Kanadaa vastaan. Ottelut pelataan aamuyöllä 29.11. Suomen aikaa. 

Otteluaikataulu:


28.11. 
CAN JR - FIN JR, klo 16:10 PST (02:10 UTC+2)
CAN - FIN, klo 19:50 PST (05:50 UTC+2)


30.11.
FIN - CAN, klo 14:10 PST (00:10 UTC+2)
FIN JR - CAN JR, klo 18:40 PST (04:40 UTC+2)


1.12. (tarvittaessa)
CAN - FIN, klo 14:10 PST (00:10 UTC+2)
CAN JR - FIN JR, klo 18:40 PST (04:40 UTC+2)


Otteluita voi seurata täältä.