Suomelle voitto harjoitusottelusta Kanadaa vastaan!

27.11.2019 08:48

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suomi voitti harjoitusottelussa Kanadan numeroin 8-10. Suomi kohtasi Kanadan maailmanmestaruuskilpailuja edeltäneessä harjoitusottelussa. Ottelu pelattiin Burnabyssa MM-kisapaikalla Bill Copeland Arenalla ja se korkkasi täten Suomen ottelut Kanadassa. 

- Peli oli odotetun tiukka, niin kuin tiedettiinkin se alusta. Kovasti me puhuttiin ennen peliä, että ne tulee iskemään ekoihin viiteen minuuttiin ja oltiin valmiina siihen. Taulullahan se näkyi, että oltiin valmiita, mutta niin se on aina mennyt, että ne ottaa siinä alussa vähän johtoa ja me päästään vasta niinkun dieselit käyntiin, hyökkääjä Roosa Salonen kommentoi viitaten Kanadan hallitsemaan ensimmäiseen erään. 

Kanada lähti otteluun vauhdikkaasti ja onnistui karkaamaan johtoon ensimmäisessä erässä. Kanadan Allison Biewald onnistui maalinteossa jo kolmannella peliminuutilla ajassa 2:26. Kanada kuroi etumatkaa suomalaisiin ensimmäisessä erässä, kun Chantal St-Laurent onnistui maalilla kahdesti ja Erika Kiviaho kertaalleen. Suomi sai maalitilin auki erän puolen välin jälkeen. Suomen avausmaali ajassa 10:24 syntyi Anne Pohjolan veivauksesta. Susanna Tapani löi ennen erän loppua renkaan etuyläkulmaan kaventaen ottelun neljään kahteen. 

Kanada aloitti myös toisen erän vahvasti kun St-Laurent laukoi renkaan maaliin kolmannen minuutin kohdalla. Suomi löysi kuitenkin tulta maalintekoon ja tasoitti ottelun toisen erän aikana. Tapani onnistui toistamiseen ajassa 20:39 ja Riikka Sjögren saatteli renkaan läpiajosta maaliin ajassa 23:43. Tapani tasoitti ottelun kun erää oli jäljellä 7 sekuntia. 

Salonen kertoo, että pelin edetessä joukkue tottui sen vauhtiin ja fyysisyyteen ja rengastuntumakin parani ottelun kuluessa.

- Alussa ehkä vähän katsottiin että mikähän meno täällä on ja sitten alettiin pelaamaan omaa peliä, Salonen sanoo. 

- Viime kisoista muisti, että ne olisi aggressiivisemmin tullut päälle, että ne ei ehkä niin aggressiivisia ollut tänään kun muisti. Jokainen kaksinkamppailu on sellainen, että joutuu taistelemaan ja kun vertaa SM-sarjaan niin paljon kovempaa saa pelata, Salonen pohtii.

Kolmas erä lähti käyntiin ja Tapani onnistui jälleen maalinteossa ajassa 31:08 vieden Suomen johtoon. Marjukka Virta laukoi renkaan maaliin ajassa 33:17 kasvattaen johtoasemaa. Kanadan Jamie Bell kavensi ottelun kolmannen erän viidennellä peliminuutilla, mutta Pohjola laukoi renkaan jälleen maaliin alle minuutin kuluttua. Virta onnistui maalilla vielä kerran ennen erän loppua. 

Neljäs erä alkoi Suomen 6-9 johtoasemassa ja erän alussa Kanadan Dailyn Bell onnistui kaventamaan ottelun seitsemään yhdeksään maalillaan. Maija Väyrynen iski Suomelle kymmenennen maalin ja Shaundra Bruvall kavensi vielä kahdeksaan kymmeneen. Erän lopussa nähtiin jännitysnäytelmä kun Kanada pääsi pelaamaan kuudella neljää ja myöhemmin kolmea vastaan, mutta Suomi onnistui pitämään maalin puhtaana viimeiset pari minuuttia. 

- Huomasi sen, että neljän maalinkin johto ei ole ringetessä yhtään mitään. Vaikka me tehtäisi neljä maalia tai vastustaja menee johtoon niin pitää kuitenkin muistaa, että peli kestää 60 minuuttia ja täytyy joka vaihdossa antaa kaikkensa siellä, eikä pysty paljon vapaamatkustelemaan siellä kentällä, Salonen tiivistää. 

MM-kisojen varsinaiset ottelut pyörähtävät käyntiin torstaina, kun sekä U21, että naisten maajoukkue pelaavat ensimmäiset ottelunsa. U21 ottelu alkaa 16:10 paikallista aikaa ja naisten ottelu alkaa 19:50 paikallista aikaa. Suomen ajassa ottelut pelataan torstain ja perjantain välisenä yönä 02:10 ja 05:50. Otteluita voi seurata suoraan täältä