Maajoukkueet Burnabyssa - "ei säästellä harkkapeleissä"

25.11.2019 08:37

 

 

 

 

 

 

 

 

Naisten maajoukkue Stanley Parkissa Vancouverissa.

 

Sekä naisten maajoukkue, että nuorten U21-joukkue ovat saapuneet Kanadaan ja MM-turnauksen alku lähestyy huimaa vauhtia. 

Lauantain pitkästä matkasta on selvitty hyvillä yöunilla ja sunnuntain turistipäivällä, kun pelaajat pääsivät tutustumaan Burnabyyn ja Vancouveriin. Tänään maajoukkueet pääsevät ensimmäistä kertaa Kanadassa jäälle muutaman päivän treenitauon jälkeen.  

Naisten maajoukkueen kapteeni Marjukka Virta on mukana kahdeksansissa MM-kisoissa ja hakemassa seitsemättä perättäistä kultamitalia. Ensimmäinen kokonainen päivä Brittiläisessä Kolumbiassa kului kaupungilla, kun maajoukkue hyppäsi junaan ja suuntasi kohti Vancouverin keskustaa. Matka on Virran mukaan alkanut hyvin, vaikka lennot olivatkin raskaat.

- Matkat tuntuivat raskaalta, varsinkin se pitkä lento. Huomasi, että itselläkin alkoi jo koskemaan joka paikkaan, kun oli niin väsynyt. Yllättävän hyvin tämä päivä on mennyt, kävely teki hyvää. Ihan hyvä, että tuli vähän liikuttua, Virta kertoo joukkueen lentomatkoista ja sunnuntain päiväretkestä Stanley Parkiin. 

- Tossa kun tehtiin tuo lenkki ja liikkuvuusjuttuja porukassa, niin heräsi syy miksi ollaan täällä ja matkustamisen jälkeen muistaa miksi tultiin, että ei oo vaan ne turistikierrokset tuolla, vaan tultiin pelaamaan, Virta sanoo. 

Joukkueet pääsevät jälleen jäälle, kun viikon ainoat harjoitukset pidetään tänään. Huomenna 26.11. päästään toden teolla ringeten pariin, kun Suomi kohtaa Kanadan MM-kisoja edeltävässä harjoitusottelussa. Suomen nuorten maajoukkue kohtaa Kanadan nuoret harjoitusottelussa keskiviikkona 27.11. Harjoitusotteluihin lähdetään kovaa, eikä säästellä yhtään.

 - Ei me säästellä, harkkapeli antaa niin paljon osviittaa jo tulevaan, että jos me siinä annetaan mitään saumaa tai säästellään niin itselle kaivetaan vaan vaikeammaksi sitä peliä. Henkilökohtaisesti lähden ottamaan kyllä luulot pois, se on semmoinen ennakkovaroitus, myrskyvaroitus, Virta sanoo. 

Edelliset kisat pelattiin vuonna 2017 ja silloinkin pelattiin yksi harjoitusottelu ennen varsinaisia kisoja. Virta muistelee viime kisojen treenipeliä ja kertoo sen olleen todella tiukka ja todella vaikea Suomen joukkueelle. Suomi ehtisi olla tappiollakin ja peli oli tuskaista. Nyt edellisestä kohtaamisesta Kanadan kanssa on kulunut pari vuotta ja Virta odottaa kansainvälisiä otteluita innolla. 

- Innolla odottaa, kun kaksi vuotta taas venannut näitä. Nyt on sosiaalinen media ollut niin aktiivinen Kanadankin puolelta, että on ehkä tullut seurattua enemmän niitä pelaajia ja sitä joukkuetta. Tietää, että siellä on kovakuntoinen ja nopea joukkue ja sitten mielenkiinnolla näkee mitä se sitten on oikeasti. Kyllähän se tietyn ennakkokuvan on luonut, Virta pohtii. 

Nuorten joukkue intoa puhkuen MM-kisoihin

20-vuotias puolustaja Moona Passila edustaa Suomea nuorten maajoukkueessa ja toimii myös joukkueen kapteenina. SM-sarjassa Passila pelaa puolustajan paikalla Helsinki Ringetessä. Myös nuorten joukkueen matka oli pitkä ja aikaeroon joutuu totuttelemaan. 

- Lennot oli pitkät, mutta meni yllättävän sujuvasti ja ilman suurempia kommelluksia. Tämä päivä on mennyt monilta aikaeroon totuttelussa, shoppaillessa ja tutustuessa kaupunkiin, Passila kuvailee. 

- Pelkästään näiden parin päivän aikana meillä on ollut porukkana todella hauskaa, vaikka osa naurusta johtuu varmasti myös väsymyksestä, nuorten kapteeni sanoo.

Myös U21 treenaa tänään jäällä ja valmistautuu keskiviikon harjoitusotteluun. Harkkapelin jälkeen nuoret kohtaavat Kanadan finaalissa torstaina.

- Huomenna päästään jäälle ja tutustumaan pelihalliin, sekä tapaamaan muiden joukkueiden pelaajia. Peleihin ollaan valmistuttu jo elokuusta lähtien ja pian päästään näyttämään mitä on treenattu. Tunnelmat kisojen alkuun on hyvin odottavat ja innokkaat kaikilla, Passila kertoo. 

Suomi on voittanut viimeiset kuudet MM-kisat ja joukkue on lähdössä hakemaan jälleen kirkkainta mitalia. Kuutena vuotena peräkkäin toiseksi jäänyt Kanada haastaa hallitsevan mestarin Sam Jack’s Poolin finaalissa. President’s Poolissa pronssimitalista taistelee Tsekki, Ruotsi ja USA. 

Suomen U21-joukkue sen sijaan haastaa Kanadan nuorten joukkueen, joka on ikäluokassaan hallitseva maailmanmestari. 

Otteluaikataulut löytyvät täältä.

Otteluita voit seurata livenä täältä.