Nuorten maajoukkue on valittu!

29.08.2019 11:00

 

 

 

 

 

 

 

Tie Huipulle 2018. Kuva: Timo Kupiainen

 

Viikko sitten julkistettiin naisten maajoukkueen kokoonpano, millä lähdetään Kanadaan metsästämään uutta MM-kultaa ja nyt tiedossa on loputkin Suomen rosterin jäsenet, eli nuorten maajoukkue. Naisten tavoin nuoret osallistuivat valintaleirille Kisakalliossa, missä pelaajat pääsivät näyttämään osaamisensa viimeistä kertaa ennen joukkueen valintaa.

- Kanadaan lähtee hyvällä asenteella ja itsetunnolla varustettu energinen ryhmä, joukkueen päävalmentaja Vesa Lönngren kertoo. 

Joukkueen takana seisova Lönngren on vaikuttanut ringeten parissa jo vuosia ja hän valmentaa nuorten maajoukkueen lisäksi EKS:n ykkössarjajoukkuetta. Vesan rinnalla maajoukkuetta valmentaa myös Nina Sundell ja Ate Kärnä, jotka tunnetaan myös pitkäjänteisestä työstä ringeten parissa. 

Vuonna 2017 Suomen nuoret taipuivat taistelussa Kanadan joukkueelle, mutta siitä huolimatta tavoitteet ovat tänäkin vuonna korkealla.

- Tietysti MM-kulta on tavoitteemme, Lönngren sanoo ja jatkaa, että toivoo pelaajien saavan matkasta myös ikimuistoisen kokemuksen ja muiston ja mahdollisuuden edustaa isänmaataan yhdessä joukkueena. 

Maailmanmestaruuteen vaaditaan joukkueelta panostusta ja Lönngrenin mukaan tänä vuonna hyvä liike ja taitotaso yhdistettynä hyvään joukkueeseen takaa ryhmälle menestystä. Valmennus painotti pelaajavalinnoissa monipuolisuutta ja asennetta ja tahtoa tehdä tarvittavia asioita tavoitteen saavuttamiseksi. 
 
Maajoukkue ja siinä pelaaminen eroaa aina seurajoukkueen toiminnasta ja vaatii omanlaista sopeutumista uusien ihmisten kanssa pelaamiseen. 
 
- Nyt aloitamme joukkueen hitsaamisen yhtenäiseksi ja tutustumme vastustajaan huolella jottei tule yllätyksiä kenellekään kisoissa, Lönngren kertaa suunnitelmiaan tulevien kisojen alla. Kisoja edeltäviin kuukausiin sisältyy leirejä, joilla harjoittelu, joka aloitettiin jo maajoukkueprojektin alussa jatkuu, kun rosteri työstää erilaisia pelitapoja ja taktiikoita. 
 
- Toiveena olisi myös pari kovaa peliä esimerkiksi SM-sarjan joukkueita vastaan ennen kisoja, Lönngren tuumaa. 
 
Valintaleiri on aina tietynlainen käännekohta ja ajanjakson loppu, kun joukkue valitaan ja pitkä valintaprosessi on ohi. Lönngrenille valintaleiristä jäi haikea fiilis vaikka leiri meni alkuvääntöjen jälkeen oikein mallikkaasti. 
 
- Valinnat olivat todella vaikeat, äärimmäisen hyviä pelaajia kaikki. Todella ikävä jättää osa pelaajista pois mutta sellaista se elämä on, jonkun ne valinnat vaan on tehtävä, valmentaja kertoo. 
 
- Kiitänkin vielä tässä niitä kaikkia hienoja nuoria pelaajia jotka ovat olleet tässä projektissa mukana. On ollut mahtava etuoikeus tehdä töitä kanssanne, Lönngren viimeistelee.
 
Nuorten maajoukkuetta 2019 Burnabyn kisoissa edustaa seuraavat pelaajat:
 
Hämäläinen Taru
Hakkarainen Jenna
Laivuori Helmi
Lanteri Krista
Perez Luana
Lahtivirta Ronja
Hyökyvaara Petra
Kylä-Kaila Taru
Tiihonen Minka
Toivonen Nia
Saukkonen Mikaela
Passila Moona
Halttunen Minka
Hakomäki Jemina
Juusela Milla
Uusitalo Siiri
Keskinen Oona
Reilin Veera