Naisten maajoukkue 2019 MM-kisoihin on valittu

22.08.2019 11:00

 

 

                

 

 

 

 

 

 

Viime viikonloppu kului hektisissä merkeissä, kun ringeten naisten maajoukkue kokoontui Lohjalle Kisakallion urheiluopistoon viimeiselle leirille ennen lopullista joukkueen valintaa. Matka kohti 2019 kisoja on ollut pitkä ja kuukausien työn jälkeen kaikki näytöt on näytetty ja maajoukkue 2019 Kanadan kisoihin on valittu. 

Joukkueen valmentajana jatkaa pitkän ringettetaustan omaava Timo Himberg, jolta itseltään löytyy näyttöjä aina SM-sarjan valmentamisesta maailmanmestaruuksiin. Myös tänä vuonna Himberg uskoo valittuun joukkueeseen. Hän kuvailee Kanadaan lähtevää joukkuetta pelinopeaksi, urheilulliseksi ja kokeneeksi. Usein joukkueessa on nähty enemmän vaihtuvuutta, mutta tänä vuonna ryhmässä on ainoastaan neljä ensikertalaista. Kokoonpanon uusimmatkin tulokkaat ovat tottuneet tärkeisiin, koviin peleihin SM-sarjan pudotuspeleissä. 

Joukkueen vahvuuksiin kuuluukin voimakas luistelu, tulivoimainen hyökkäys ja kokemus kovista otteluista ja niiden voittamisesta. 

- Joukkue on tiivis, hyvähenkinen ja voitontahtoinen, Himberg sanoo. 

Pelaajavalintoihin vaikutti luonnollisesti fyysiset ominaisuudet ja pelinopeus, mutta sen lisäksi myös voitontahto ja roolitus. Maajoukkueessa, joka koostuu usean eri joukkueen pelaajista, roolitus on erityisen tärkeää, jotta palaset loksahtavat juuri oikeille paikoille. Himberg kertoo, että valmennustiimi johon kuuluu hänen lisäkseen pitkään ringeten parissa vaikuttanut Kim Forsblom on mielestään löytänyt jokaiseen rooliin parhaat pelaajat. 

MM-kisoihin lähdetään tavoitteena maailmanmestaruus ja Himberg painottaa, että oleellista on keskittyä niihin asioihin, joilla pyritään tulokseen ja joihin joukkue pystyy itse vaikuttamaan. 

- Sopivan rento ilmapiiri, jotta saamme oman osaamisemme kisoissa esiin on luonnollisesti yksi teema ja tavoite, Himberg kertoo, toinen tärkeä asia on nauttia matkasta.

Kun joukkue on valittu, on edessä enää viimeiset kuukaudet ennen kisoja. Joukkueella on kaksi kisoihin valmistavaa leiriä, joiden aikana eteenpäin viedään roolitusta, kentällisten askelmerkkejä ja ryhmäytymistä. Kisaviikko Kanadassa alkaa harjoitusten merkeissä, joten joukkueella on myös kisaviikon alussa aikaa hioa yhteispeliä. 

Rentous ja hyvä meininki tuntuu olevan Himbergille ehdottoman tärkeää ja oleellista on matkan huipennuksen lähestyessä keskittyä edelleen rennolla mielellä yksityiskohtiin, jotka johtavat päämäärään. 

- Joukkueesta ja projektista on todella hyvä fiilis, Himberg tuumaa, pelaajat ovat heittäytyneet mukaan hienosti ja sen seurauksena he ovat myös kehittyneet paljon. 

Luottamusta löytyy omaan joukkueeseen: joukkueemme on todella kova ja olemme valmiita Kanadassa odottavaan haasteeseen, Himberg viimeistelee. 

Ringeten MM-kisat pelataan Burnabyssa Kanadan länsirannikolla 24.11.-1.12.2019. Aivan Vancouverin kupeessa järjestettävät MM-kisat ovat 13. järjestetyt ringeten MM-kisat ja Suomesta kisoihin lähtee kaksi joukkuetta: naisten maajoukkue ja nuorten maajoukkue. Nuorten maajoukkue valitaan ensi viikolla. 

Naisten maajoukkueeseen valittiin seuraavat pelaajat:

 

Maalivahdit:   

Kaisa Katajisto

Meini Kärnä

Maria Perkkola

 

Puolustajat:

Pauliina Auvinen

Katariina Kurikko

Emmi Merelä

Kaisa Viren

Miranda Välisaari

Milla Laakso

 

Hyökkääjät:

Anne Pohjola

Susanna Tapani

Maija Väyrynen

Riikka Sjögren

Elina Tahvanainen

Camilla Ojapalo

Laura Kyllönen

Roosa Salonen

Marjukka Virta