Naisten maajoukkue leireilee 3.-5.5.2019 Kisakalliossa

05.04.2019 20:17

MM-KISAJOUKKUEEN VALINTA LÄHENEE – TOUKOKUUN LEIRIRYHMÄ ON VALITTU!

Naisten maajoukkue kokoontuu toukokuun alkupuolella Kisakallion Urheiluopistolle testileirin merkeissä. Tammikuun Tie Huipulle -tapahtumasta ryhmää on kavennettu kahden kentällisen verran ja kilpailu MM-kisapaikoista kiristyy. Toukokuun leirillä jää- ja oheisharjoitusten lisäksi pelaajat tekevät fyysiset testit, joiden avulla jokainen asettaa kesän ajaksi henkilökohtaiset tavoitteensa.

MM-kisoihin on tarjolla todella hyviä pelaajia, joten valmennuksella on edessään positiivinen haaste lopullisen joukkueen valitsemisessa. Kisajoukkue valitaan elokuun puolivälissä pidettävän leirin jälkeen.

Yksi toukokuun leirille kutsutuista on maajoukkueen ja Luvian Kiekko -82:n konkarimaalivahti Maria Perkkola.

Millaisia fiiliksiä maajoukkuekutsu herättää?

”Hyvin fiiliksin lähden leireilemään, totta kai se jännittää myös! Mukavaa kokoontua maan parhaimpien kanssa yhteen ja reenata heidän kanssa melko pitkän tauon jälkeen. Leirillä on aina niin hyvä fiilis ja tunnelma, että kyllä sitä odottaa.”

Miten valmistaudut maajoukkueleirille?

”Varmaan niin kuin aina ennenkin, olen töissä ja siitä kauheella kiireellä pakkaamaan kamat, jotta ehtis ajoissa leirille! Eli ei mitään erityisvalmistautumista ole koskaan ollut.”

Miten olet pitänyt pelituntumaa yllä, kun seurajoukkueesi Luvian kausi loppui tänä keväänä jo runkosarjaan?

”Käytiin vielä jäällä yhteisesti pelien jälkeen muutaman kerran. Rehellisesti sanottuna olen ollut kauden aikana tosi työkiireinen, joka on väsyttänyt kroppaa ja mieltä aika paljon, niin on pitänyt vähän levätä ja saada ajatuksia muualle! Mun 5 kk ikäinen koiranpentu on kuitenkin pitänyt mut aktiivisena, ollaan lenkkeilty paljon ja nautittu keväisestä ilmasta.”

Eilen alkoivat naisten jääkiekon MM-kotikisat, joissa pelaa myös ringettemaajoukkueen tähti Susanna Tapani. Aiotko seurata Naisleijonien otteluita?

”Aion seurata niin paljon kuin ehtii! Totta kai koko Suomen joukkueen peliä seuraan, mutta Suskin otteita ja etenkin luistelua on hieno seurata, kyllä hän on vaan niin taitava! Ja tietty myös jääkiekkomaajoukkueen tähti.”

Toukokuun testileirille 3.-5.5.2019 kutsutut pelaajat:

Perkkola Maria
Katajisto Kaisa
Portnoj Isabella
Kärnä Meini
Kurikko Katariina
Kiiski Jasmin
Auvinen Pauliina
Uusi-Kämppä Miranda
Tapani Susanna
Väyrynen Maija
Salonen Roosa
Linnamäki Jenni
Vähäkangas Jonna
Tervala Nea
Tahvanainen Elina
Piiroinen Niina
Viren Kaisa
Koskelainen Netta
Ovaska Hanna
Nikkola Reetta
Ojapalo Camilla
Kyllönen Laura
Laakso Milla
Mattila Heidi
Merelä Emmi
Virta Marjukka
Pohjola Anne
Sjögren Riikka