Kiitos Tie Huipulle -tapahtumasta!

28.01.2019 00:00


Vantaalla nähtiin taas tuntitolkulla huippuringetteä 25.-27.1.2019, kun Naisten maajoukkue, U21 Nuorten maajoukkue ja U18 Juniorimaajoukkue kokoontuivat perinteiseen Tie huipulle -tapahtumaan tarjoilemaan jännitysnäytelmiä ringettekansalle. Naiset pelasivat perjantaina sekä lauantaina Sinivalkoiset maaottelut ja U21 sekä U18 -maajoukkueet keskinäisen nuorten turnauksen lauantaina ja sunnuntaina. Katsomoissa nähtiin mukavasti yleisöä ja jäällä tulisia näyttöjä tuleviin 2019 MM-kisajoukkuevalintoihin.

Naisten Sinivalkoiset ottelut olivat tiukkaa taistelua, Valkoisten kuitenkin viedessä voitot molemmista. ”Yhteispeli molemmilla joukkueilla parani selvästi toisessa ottelussa, kun yhteisiä kokemuksia tuli lisää. Paljon nähtiin onnistumisia, mikä tuo meille valmentajille positiivista haastetta tulevien pelaajavalintojen kanssa”, kommentoi naisten maajoukkuevalmennus.

Lopputulokset:
Perjantaina: Valkoiset 8 – 5 Siniset
Lauantaina: Siniset 7 – 8 Valkoiset

Arvokkaimpina pelaajina palkittiin Sinisestä joukkueesta Miranda Uusi-Kämppä ja Valkoisesta joukkueesta Elina Tahvanainen.

 

 

 

Nuorten turnauksessa pelasivat U21 Team Sininen sekä U21 Team Valkoinen ja U18 2001-ikäluokka sekä U18 2002-ikäluokka. U21 Nuorten maajoukkueet saivat todella taistella nuorempiaan vastaan, ja U18 2001-ikäluokka rymistelikin U21 Team Sinisen kanssa turnausfinaaliin. U21 valmennus on hyvin vakuuttunut nuoremmista, nousevista ikäluokista: ”U18 haastoi todella hyvin, tulevaisuus näyttää hyvältä”, kommentoivat päävalmentaja Vesa Lönngren sekä maalivahtivalmentaja Ahto Kärnä.

”Turnauksessa näimme sen, mitä halusimmekin: miten pelaajat ja joukkue pelaavat yhteen ja miten ryhmäytyminen onnistuu”, kertoo Lönngren. ”Tapahtuman teemaa, joukkuetaktiikkaa, pääsimme työstämään hyvin videoanalyysien avulla, kun saimme heti nähtäväksemme tapahtumassa pelatut ottelumme”, valmennus jatkaa.

U18 joukkueilla turnauksen alussa nähtiin sekä pientä jännitystä, että kovia otteita. Rentouden löytyessä joukkueet pelasivat iloista ja luovaa peliä ja saivat onnistumisia koko joukkueen voimin. Joukkueet ovat ryhmäytyneet hyvin ja paljon on pohdittu myös maajoukkueen arvoja kimpassa pelikavereiden kanssa. Hienoja kamppailuja, tiimi- ja yksilösuorituksia, vanhempien pelaajien taitavaa haastamista ja onnistuneiden näyttöjen antamista. Hieno turnaus kaiken kaikkiaan molempien U18-ikäluokkien osalta.

Maajoukkueiden osalta siirrytään pienelle tauolle ja pelaajat palaavat seurajoukkueisiinsa kauden loppurutistuksiin. Valmentajat jatkavat pelaajaseurantaa tiiviisti, kevät on vielä aikaa antaa näyttöjä MM-kisajoukkueisiin. Maajoukkueet kutsutaan seuraavan kerran toukokuussa testileirille Kisakallion Urheiluopistolle.

 

Turnauksen lopputulos ja MVP-palkitut pelaajat:

Finaaliottelu:
U21 Sininen 8 – 7 U18 2001

 

 


Pronssiottelu:
U18 2002 1 – 4 U21 Valkoinen

 

 


Turnauksen arvokkaimmat pelaajat:
U21 Team Sininen: Anne Tuovinen, LL-89
U18 2001: Minka Tiihonen, Järvenpään Haukat
U21 Team Valkoinen: Minka Halttunen, EKS
U18 2002: Amanda Kosonen, VG-62

Pistepörssin voitto: Kia Kosunen (Järvenpään Haukat), U18 2001
Paras torjuntaprosentti: Inka Laivonen (LuKi-82), U21 Valkoinen

Kiitos osallistujille, toimihenkilöille ja yleisölle vuoden 2019 tapahtumasta!

 

Kuvat Timo Kupiainen