Sini Forsblom kukitettiin

28.04.2018 23:30

Kuvassa vasemmalta Sini Forsblom, Anniina Tuomola, Laura Kontto ja Anu Pitkänen

 

Sini Forsblomia muistettiin ringeten palkintogaalassa Vantaalla 28.4.2018 pitkästä, sitkeästä ja ansiokkaasta työstä kansainvälisen ringeten eteen. Sini toimi ensin IRF:n varapuheenjohtajana ja sitten puheenjohtajana yhteensä seitsemän vuotta. Nyt Sini siirtyy uusiin haasteisiin. IRF:n suomalaisina jäsenina jatkavat Anniina Tuomola (varapuheenjohtaja), Anu Pitkänen (lajinlevitysvastaava) ja Saara Lahti (viestintävastaava).

 

Liiton entisen toiminnanjohtaja Salla Mäkelän sanat Sinille:

 

2010 kotikisoista lähti Sinin ura IRF:ssä. Ensimmäisen kauden hän toimi varapuheenjohtajana David Millsin puheenjohtajakaudella. Yliopiston professori vs. innovatiivinen ja aikaansaava entinen maajoukkuepelaaja - odotettavissa oli että jotain tapahtuu.

 

Ensimmäiset pari vuotta meni siihen että Eurooppaan saatiin oma pankkitili ja päästiin eroon shekeistä. 2013 avattiin uudet nettisivut, jolloin pölyisestä liitosta päästiin kohti nykyaikaa. Käyttöön otettiin myös sosiaalisen median kanavat, jotta voitiin lisätä kansainvälistä verkostoitumista muiden maiden välillä.

 

Sinin vahvuutena voidaan pitää pelaajataustaa, jolloin hänen uskottavuuteensa ringettelähettiläänä oli vahva ja hänellä oli valmiiksi vahvoja verkostoja.

 

Toki välillä oli heikkojakin hetkiä ja turhautumista kun asiat eivät tapahtuneet heti, sillä koneisto vaati rasvausta.

 

2014 Sini aloitti IRF:n puheenjohtajana ja moni asia oli jo nytkähtänyt eteenpäin. Slovakiassa, Tsekeissaä, Abu Dhabissa ja Pietarissa. Ruotsi pelasi Lounais-Suomen aluesarjaa ja he tulivat mukaan Tie Huipulle -tapahtumaan.

 

Liikuttavin hetki oli varmasti 5. tammikuuta 2014 kun kävimme Naisten Maajoukkueen kanssa Agnes ja Sam Jacksin haudalla North Bayssa, jossa meillä oli mukana kaikki MM-pokaalit.

 

Puheenjohtajana oleminen oli kuitenkin monessa suhteessa hyvin yksinäistä. Monesti asiat kaatuivat puheenjohtajan niskaan kun samanaikaisesti vastaat viestinnästä, taloudesta ja lajimarkkinoinnista. IRF:n haasteena on ollut se että Kanadassa tätä kehitystyötä ei ole koettu samalla tavalla tärkeäksi kun meillä Suomessa.

 

Sekä puheenjohtajuus että Sinin periksiantamattomuus ja ahkeruus ovat toimineet hyvänä ponnahduslautana urakehitykselle. Voimme olla ylpeitä meidän kansainvälisestä naisten urheilun puolestapuhujasta ja ringettelähettiläästä. Lämmin kiitos Sinille seitsemän vuoden yhteistyöstä.