Timo Himberg jatkaa ringeten naisten maajoukkueen päävalmentajana

21.02.2018 14:55

Naisten maajoukkueen päävalmentaja Timo Himberg ja liiton toiminnanjohtaja Markku Piiponniemi allekirjoittivat maanantaina 2+2 vuotisen jatkosopimuksen. Valmennuspesti on Himbergille kolmas perättäinen naisten maajoukkueen peräsimessä ja sopimus kattaa kahdet seuraavat MM-kisat. Seuraavan kerran MM-kisoja pelataan vuonna 2019 Kanadassa. Tarkempi kisakaupunki päätetään syyskuussa 2018.

 

"Lähden suurella mielenkiinnolla neljänteen kisaprojektiin. Tarjolla on mielekkäitä haasteita. Joukkueen osalta taidokkaiden pelaajien määrä kasvaa vuosi vuodelta, joten kisajoukkueen valintaprosessista tulee mielenkiintoinen. Mielekkään haasteen asettaa myös menestys. Me olemme menestyneet perättäisissä kisoissa useasti ja nyt pitää laajemmin pohtia miten pysymme huipulla ja kehityksen kärjessä?” Himberg pohtii.

 

Timo Himberg

 

Himberg on MM-kisatasolla kokenut valmentaja. Seuraavat kisaprojekti on hänelle jo kahdeksas. Ensimmäisen kerran maajoukkueen valmennusryhmässä Himberg oli mukana vuoden 1994 MM-kisoissa. Yhtäjaksoisesti Himberg on nyt valmentanut päävalmentajana naisten maajoukkuetta 2011 lähtien. Hän on suorittanut ringeten korkeimman III tason valmentajakoulutuksen sekä yleisen Valmentajan ammattitutkinnon VAT:n.