EKS:llä yli 400 Ice cardia

14.02.2018 15:27

Espoon Kiekkoseura on tehnyt tällä kaudella suomalaista ringeten historiaa. Se on ensimmäinen seura, joka on ylittänyt 400 kilpailuluvan rajan. Seuralla on tällä hetkellä 401 Ice cardia, joista ringettekoululaisia on 103. Seuran ringettekoulut pyörivät Espoossa kahdessa jäähallissa Laaksolahdessa ja Leppävaarassa.

Seuran johtokunnan jäsen, pitkäaikainen espoolainen ringettevaikuttaja Hannu Sjögren kertoo, että seura aloitti suunnitelmallisen ringeten kehittämisen seitsemän vuotta sitten. Tällöin emoseura antoi projektille merkittävän rahallisen avustuksen. Siitä lähtien seura on pystynyt palkkaamaan ensin osa-aikaisen ja myöhemmin kokopäiväisen työntekijän ringetteen. Palkkauksen mahdollisti myös seuran kolme vuotta saama opetus- ja kulttuuriministeriön jakama seuratuki.

Matkan varrella työntekijöinä ovat olleet maajoukkuepelaajat Anna-Kaisa Raesola ja Salla Kyhälä sekä seuratoimija Katja Pasanen. Tällä hetkellä työtä tekee menestyksekkäästi Ira Merivaara.  

- Nyt kun lajimarkkinointia on tehty pitkään sekä sitkeästi ja 400 harrastajan rajapyykki on saavutettu, niin se alkaa ruokkia itse itseään ja markkinointiin ei tarvitse enää niin paljon panostaa, toteaa Hannu Sjögren. Tulevaisuuden suunnitelmista Hannu kertoo, että ensi kaudelle palkataan toimintaan lisäresursseja.

EKS:issä on juniori- ja kilpailutoiminnan lisäksi tällä kaudella panostettu myös aikuisten harrastetoimintaan. Seuralla on kolme aikuisten harrastejoukkuetta ja sen lisäksi aikuisten luistelukoulu.