”Sitoutuneiden naisten armeija hoiti homman kotiin” – Suomi on ringeten maailmanmestari!

03.12.2017 07:51

 

Suomi on voittanut ringeten maailmanmestaruuden. Kanada kaatui toisessa MM-loppuottelussa vakuuttavasti 11-5.

 

Suomi on uusinut ringeten maailmanmestaruutensa. Toinen MM-loppuottelu Kanadan Mississaugassa päättyi Suomen 11–5-voittoon Kanadasta, minkä ansiosta Suomi pääsi juhlimaan mestaruutta puhtaasti voitoin 2-0.

 

Toisin kuin ensimmäisessä finaalissa, Suomi irtosi jo hyvissä ajoin omille teilleen. Jo avauserän jälkeen Suomi johti 3-2, eikä luopunut enää johtoasemastaan. Ratkaisu nähtiin jo kolmannessa erässä, jonka aikana Suomen johto venyi 8-4:ään.

 

– Sitoutuneiden naisten armeija hoiti homman kotiin, ja Suomi on jälleen kerran maailmanmestari. Kanada pisti tänään kaiken likoon, mutta olimme hyvin valmistautuneita heidän alkurynnistykseensä. Jo legendaarinen Rauno Korpi sanoi aikanaan, että tehdään avausmaali vaikka riskillä. Sitä periaatetta noudatimme, Suomen päävalmentaja Timo Himberg myhäili.

 

– Sen jälkeen olimme kuskin paikalla oikeastaan koko matsin ajan. Kolmannessa erässä oli vähän heikompi hetki, mutta aikalisän jälkeen tytöt tekivät kaksi hienoa maalia. Niiden ansiosta saimme neljän maalin eron viimeiseen erään. Meidän joukkueemme on niin vahva, että siinä vaiheessa oli jo aika varmaa, että kairaamme kullan kotiin, jos ei mitään ihmeellistä tapahdu.

 

Anne Pohjola osoitti tasonsa

 

Suomen joukkueen tehokkain ratkaisevassa finaalissa oli Lapinlahden Luistin -89 Say Cheesea edustava Anne Pohjola. SM-sarjan pistepörssiä johtava Pohjola takoi ottelussa hulppeat tehot 5+1. Ketjukaveri Marjukka Virta rohmusi tehot 1+4.

 

– Anne Pohjola osoitti tänään, miksi hän on yksi maailman parhaista ringeten pelaajista – ellei paras. Hän teki uskomattoman hienoja maaleja. Kapteeni Virta oli jälleen kerran se ringeten Mark Messier, joka loi uskoa joukkueeseen ja näytti omalla esimerkillään, mihin suuntaan pitää mennä. On hienoa työskennellä tällaisten urheilijoiden kanssa, Himberg totesi.

 

– Tietenkin jokainen yksilö tässä joukkueessa oli tärkeä. Olemme toitottaneet pitkään sitä, että roolit ovat erilaisia, mutta jokainen jäsen on tärkeä. Tänään se piti jälleen kerran kutinsa. Maria Perkkola osoitti, että hän on tämän hetken paras ringettemaalivahti maailmassa. Näihin tukipylväisiin meidän on tosi helppo nojata.

 

Pohjola sai hehkutusta myös ketjukaveriltaan Virralta. Joukkueen kapteeni esiintyi jo seitsemännen kerran MM-kisoissa.

 

– Kanada antoi tosi tiukan vastuksen kaksi erää, ja meidän pelissämme oli ehkä vähän hermostuneisuutta. Kun vedot alkoivat osua sinne, minne olimme merkit pistäneet ennen peliä, tulos oli tuo, Virta niputti.

 

– Täytyy sanoa, että ne Annen suoritukset olivat aivan jäätäviä. Jos tekee ratkaisevassa MM-finaalissa viisi maalia, pakko sitä on hehkuttaa. Koko joukkue pelasi aivan loistavasti. Kapteenina en voisi olla ylpeämpi joukkueesta.

 

Maailmanmestaruus on Suomen historian kahdeksas. Aiemmat ovat vuosilta 1994, 2000, 2004, 2007, 2010, 2013 ja 2016.

 

Nuorten maailmanmestaruus Kanadaan

 

Alle 21-vuotiaiden maailmanmestaruus meni Kanadalle. Suomen nuoret taipuivat toisessa finaaliottelussa maalein 6-9, ja Kanada vei ottelusarjan puhtaasti voitoin 2-0.

 

– Tyytyväinen täytyy olla pelaajien kehitykseen ja esitykseen turnauksen aikana. Nousujohteisesti menimme koko ajan, ja tämä viimeinen peli olisi voinut kääntyä kuinka tahansa. Mahdollisuudet oli voittaa, nuorten päävalmentaja Vesa Lönngren totesi.

 

– Kun vertaa siihen ensimmäiseen harjoituspeliin, paransimme huimasti. Ties mitä olisi tapahtunut, jos olisimme päässeet seuraavaan peliin. Täytyy olla tyytyväinen tyttöihin ja siihen, miten he tämän homman hoitivat.

 

Suomi aloitti vahvasti ja johti toista finaalia kahden erän jälkeen maalein 4-2. Kanada tuli kuitenkin rinnalle kolmannessa erässä ja ohi neljännessä. Taru Kylä-Kailan (2+2) ja Roosa Rantaniityn (2+1) huipputehot eivät riittäneet voittoon.

 

– Peli oli vuoristorataa. Saimme sen, mitä halusimme – hyvän alun. Peli oli hanskassa. Tauolla tapahtui jotain. Kanada tiukensi karvaustaan ja muutenkin luisteluaan, mikä toi meille vaikeuksia. Sitä kautta kaveri tuli rinnalle ja meni ohi. Siinä se sitten oikeastaan oli. Loppuun emme saaneet hyvää draivia; emme ehkä uskoneet itseemme. Kanadan kova vauhti tuli vähän yllätyksenä, Lönngren analysoi.

 

Otteluiden tulokset ja tilastot löytyvät täältä!