Ringetteviikko alkoi Tie Huipulle -tapahtumasta

01.02.2017 20:59

Viime viikonloppuna Vantaan Trio Areenalla kokoontuivat Suomen kirkkaimmat ringettetähdet, kun lauantaina ja sunnuntaina pelattiin U17-aluejoukkueen kauden päättävä turnaus, lauantaina naisten maajoukkueen Sinivalkoinen-ottelu sekä sunnuntaina nuorten maajoukkueen Sinivalkoinen-ottelu.

Tie Huipulle -tapahtumassa moni pelaaja antoi parastaan kentällä - joko ansaitakseen paikkansa maajoukkueessa tai vahvistaakseen tavoitettaan maajoukkueuralle. Viikonloppuna nähtiin upeaa seurarajojen ylittävää yhteispelaamista monessa ikäluokassa, näyttäviä yksilösuorituksia, henkilökohtaisia ennätyksiä sekä itsensä ylittämisiä, kehittymistä ja oivalluksia. U17-aluejoukkueturnauksessa nähtiin myös kansainvälistä väriä, kun turnaukseen osallistui Ruotsin nuorten maajoukkue, Junior Team Sweden valmentajansa Eevi Kaasisen johdolla.

Sunnuntaina hallilla saattoi havaita ilon ja snäppäilyjen seasta myös haikeuden tunnelmaa, kun viimeisiä matseja ja yhteishetkiä viriteltiin käytävillä ja kopeissa. Sen lisäksi, että kyseessä oli viimeinen U17-joukkueen kokoontuminen, oli turnaus myös muutamalle U17-joukkueen valmentajalle viimeinen. Valmentajat Sini, Krista, Elisa ja Anu jatkavat muissa haasteissa ja antavat näin ollen tilaa uusille valmentajalahjakkuuksille. Mitä suurimmat kiitokset timanttikoutsien tähänastisesta panostuksesta! ”Ootte mahtavia <3”, kuten pelaajat heistä tuumaavat.

      

Kuvat: Timo Kupiainen

U17-aluejoukkueen osalta turnauksessa toden totta annettiin näyttöjä sekä nähtiin nopeaa ja älykästä pelaamista. Lopputulos turnauksessa:

  1. Team Anne Pohjola, itä -01
  2. Team Petra Ojaranta, länsi -00
  3. Team Kirsi Pukkila, länsi -01
  4. Team Salla Kyhälä, itä -00
  5. Junior Team Sweden

Tie huipulle -tapahtuma oli myös elävä todiste siitä mistä usein puhutaan, että U17-joukkueessa on hyvä ja tiivis yhteishenki sekä tekemisen meininki. On upeaa nähdä miten nuoret pelaajat löytävät uusia kavereita, löytävät uusia pelityylejä, oppivat toisiltaan, antavat toisilleen, epäonnistuvat, nousevat takaisin, tutustuvat uusiin seuroihin, ja miten yhteiskuvahetki pelipaidat päällä viimeisen ottelun jälkeen on jo muuttunut hauskaksi traditioksi.

Maajoukkueiden ikäluokat muuttuvat tulevalle kaudelle vastaamaan kansainvälisiä suuntaviivoja. Nuorten maajoukkueen ikäluokaksi vakiinnutetaan U21 ja U17 Aluejoukkueen ikäluokkaa vanhennetaan myöskin vuodella U18 ikäluokaksi. Perustoiminta näissä ryhmissä pysyy samanlaisena kuin aiemminkin päätarkoituksena tavoitteellisten pelaajien kokonaisvaltainen kehittäminen ja kansainvälisten haasteiden tarjoaminen mahdollisuuksien mukaan.

Uutena toimintona Tie Huipulle ohjelman alle tulee vuosittainen Timanttileiritys, joka on tarkoitettu ensi kaudella 2002 syntyneille. Leirityksen tarkoituksena on tutustuttaa nuorin uusi ikäluokka toimintaan ja helpottaa pelaajaseurantaa.

Tie Huipulle kausi 2016-2017 on tapahtumien osalta ohi. Scouttaus jatkuu läpi kiihkeän kevään ja ensi kausi tuokin meille taas MM-kisat jännitettäväksi.

“Keep on doing what you are doing”

-U17-aluejoukkuehyökkääjän palaute tapahtumasta valmentajille