Kanadan nuoret veivät trillerin ja President´s Poolin voiton

03.01.2016 22:40

Ringeten MM-kilpailuiden President´s Poolin toinen finaali pelattiin sunnuntaina Helsingin Jäähallissa Kanadan u21 ja Suomen u20 joukkueiden välillä. Ottelusta muodostui todellinen jännitysnäytelmä, missä ratkaisua haettiin aina jatkoajalta asti. Jatkoaikaa ehdittiin pelata 6.17, kun Suomelle sattui virhe puolustusalueella, mistä Kanada rankaisi armotta ja vei näin ottelun voiton maalein 10-9. Samalla Kanada varmisti President´s Poolin mestaruuden voitoin 2-0.  

 

- Nämä on näitä urheilun kurjia puolia. Häviäjän asema ei ole ikinä mukava, mutta ei mahda mitään. Kyllähän me tästä peli tehtiin. Meillä oli jatkoajalla hyvä paikka niitata peli hetkeä aiemmin, mutta pikkasen ohi ja sitten pieni karkea virhe ja sitten soikin omissa sen jälkeen, Suomen nuorten valmentaja Jouni Levander kommentoi mestaruuden ratkettua.

 

Suomen nuoret hävisivät President´s Poolin ensimmäisen finaalin lauantaina maalein 5-7. Ensimmäisen finaalin ratkaisuksi koitui kanadalaisten tehokas alku, sillä vierailijat karkasivat ottelussa 20 minuutissa 4-0 –johtoon.

 

Sunnuntaina Suomi ei antanut heikon alun toistua. Suomalaiset aloittivat ottelussa maalinteon ja johtivat avauserän jälkeen peliä 3-1. Avauserän suomalaisosumista vastasivat Nea Tervala, Niina Piiroinen ja Fanni Elo.

 

Toisen erän alussa Kanada kavensi ja erän lopulla nähtiin kaksintaistelu Suomen ja Kanadan Abby Richardsonin välillä. Richardson paukutti erän loppuun kolme osumaa, mihin suomalaiset vastasivat Maija Väryrysen ja Piiroisen osumilla. Näin pitkälle erätauolle siirryttiin tasatilanteessa 5-5. Kaikkiaan viiden osuman syntyyn kului aikaa kolme minuuttia.

 

Kolmannessa erässä Kanada siirtyi johtoon, mutta Suomi kuittasi jälleen pelin tasoihin Piiroisen illan kolmannella osumalla. Vain hetki tasoituksesta Suomi juhli jo johto-osumaa, kun Väyrynen viimeisteli läpiajosta näyttävän maalin. Erän viimeisellä minuutilla Suomen kapteeni Miranda Uusi-Kämppä vei Suomen pitkästä aikaa kahden maalin karkumatkalle.

 

Neljänteen erään Kanada tuli vahvasti. Ensin vierailijat kavensivat, sitten tasoittivat ja lopulta menivät johtoon ennen kuin erää oli ehditty pelata edes kuutta minuuttia.

 

Suomi haki tasoitusta armottomasti ja palkinto tuli, kun peliaikaa oli jäljellä alle kaksi minuuttia. Asialla oli jälleen illan tehokkain maalinsylkijä Piiroinen. Osuma jäi varsinaisen peliajan viimeiseksi ja näin ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta, missä Kanada lopulta onnistui ensimmäisenä.

 

- Nyt me oltiin valmiita pelaamaan. Saatiin hyvä alku ja sittenhän tästä tuli aikamoinen maalintekokilpailu. Eilinenkin peli oli hyvä. Tämä olisi ollut täysi kymppi, kun homma olisi kääntynyt meille. Kyllä me valmennus ja koko taustatiimi ollaan todella ylpeitä tästä joukkueesta, Levander tiivisti.

 

- Kaiken kaikkiaan tämä on mielenkiintoinen asetelma. Naisten puolella Suomi dominoi hommaa ja sitten junnuissakin, niin he olivat vuotta vanhemmilla pelaajilla täällä, onko sillä nyt sitten väliä, mutta joka tapauksessa pelattiin erittäin tasaisesti. Tämä on osoitus siitä, että meidän juniorivalmennus ja pelaajapolku on erinomaisella tasolla, Levander nostaa esiin eron Kanadaan, missä ringettepelaajia on noin 10 kertaa enemmän.  

 

President´s Poolin pronssi ratkaistaan huomenna USA:n ja Ruotsin kesken. 

 

Suomi u20 - Kanada u21 -ottelun tilastot löydät täältä: http://www.wrc2015.fi/fi/Ottelu.html?379267