Kanadan u21 kaatoi Suomen nuoret President´s Poolin ensimmäisessä finaalissa

02.01.2016 20:25

Suomen ja Kanadan nuoret aloittivat lauantaina taistelun ringeten MM-kilpailuiden President´s Poolin voitosta. Helsingin Jäähallin kakkosareenassa pelatussa ensimmäisessä finaalissa Kanada oli joukkueista vahvempi maalein 7-5.  

Suomen ja Kanadan nuoret kohtasivat ensimmäisen kerran jo perjantaina President´s Poolin alkusarjan päätösottelussa, missä kanadalaisten vahva alku siivitti pohjoisamerikkalaiset 5-8 –voittoon.

Lauantaina Suomi oli otteluun valmiimpi, mutta niin vain kanadalaiset karkasivat ennen 20. peliminuuttia jo 4-0 –johtoon. Kanada oli alusta asti maalipaikoissa erittäin tehokas, kun taas suomalaiset eivät tahtoneet saada rinkulaa millään Kanadan maaliverkkoon.

- Ringetessä neljän maalin ero ei ole yhtään mitään. Niitä on tehty minuutissakin neljä, joten alusta ei vielä lannistuttu, Suomen päävalmentaja Jouni Levander kommentoi.

Ajassa 23.17 Suomi onnistui vihdoin maalinteossa, kun Maija Väyrynen ohitti Laurie St-Pierren. Kanada kuittasi maalin vielä toisen erän loppupuoliskolla ja näin pitkälle erätauolle siirryttiin kanadalaisten 5-1 –johdossa.

Suomi sai kolmanteen erään loistavan alun, kun Maija Väyrynen viimeisteli illan toisen täysosumansa vain 13 sekunnin pelin jälkeen. Maali syntyi Suomen pelatessa kahden pelaajan ylivoimalla.  Kahden maalin päähän Suomen nuoret nousivat Niina Piiroisen osumalla.  

Päätöserässä Suomi painoi päälle armottomasti, mutta hyville laukaisupaikoille pääsy ja maalinteko tuottivat tuskaa. Ajassa 54.16 kotiyleisö räjähti, kun Suomen painostus toi vihdoin tulosta ja suomalaiset nousivat Hanna Ovaskan osumalla jo maalin päähän.

Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä vain 20 sekuntia Suomen maalista Kanada iski toisessa päässä. 6-4 –osumasta kului alle minuutti ja jälleen kanadalaiset saivat tuulettaa maalia. Suomi kavensi vielä puolitoista minuuttia ennen loppua, mutta tämän lähemmäksi joukkue ei hurjasta yrityksestä huolimatta enää päässyt.

- Päästiin peliin mukaan, mutta sitten epäonnistuttiin tärkeillä hetkillä. Kavennusmaalin jälkeinen vaihto, niin siinä pitää tehdä töitä ja pitää uhrautua. Kaveri kuitenkin kuittasi siitä välittömästi ja meillä ei vain ihan nyt riittänyt. Otettiin maalivahti pois ja yritettiin ottaa riskiä siinä lopussa sen verran kuin mahdollista, mutta Kanada sumputti todella tiukasti keskustaa ja siihen ei vain tahtonut päästä millään. Kaikki tehtiin, mutta se ei nyt riittänyt, Levander harmitteli.

President´s Pool –pokaaliin tarvitaan kaksi voittoa. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat heti huomenna. Mikäli Suomi tasoittaa sunnuntaina voitot, ratkaistaan President´s Poolin kohtalo maanantaina. Sunnuntaina ennen President´s Poolin toista finaalia pelataan myös Sam Jack´s Trophyn toinen finaali, missä Suomen naisilla on voitolla Kanadan naisista mahdollisuus varmistaa lajin maailmanmestaruus.

- Taistelu jatkuu huomenna. Lisää huolellisuutta, mistään muusta se ei nyt ole kiinni. Kanadan maalivahtia pitää saada vielä enemmän poikittaisliikkeeseen ja sitä kautta tehtyä. Haaste on myös tuo Kanadan sumppupuolustus, miten se rikotaan, mutta sinne on vain mentävä ja paukutettava sisään, Levander tiivisti.  

Suomi u20 – Kanada u21 ottelun tilastot löydät täältä: https://ringette.torneopal.fi/taso/ottelu.php?otteluid=379270