Suomen ja Kanadan nuoret tasaisessa taistelussa

01.01.2016 18:00

Ringeten MM-kilpailuiden President´s Poolin alkusarja päättyi uudenvuodenpäivänä huippuottelussa, missä kohtasivat kaikki pelinsä perjantaihin mennessä suvereenisti voittaneet Suomen ja Kanadan nuoret. Perjantaina kanadalaiset olivat parempia maalein 5-8.

Suomalaiset olivat edenneet kanadalaisten tapaan turnauksessa helposta voitosta toiseen, mutta perjantaina heti ottelun alku kertoi, että nyt joukkue joutuu ensimmäistä kertaa todelliseen testiin.

Kanada tuli otteluun vahvasti ja kymmenen minuutin pelin jälkeen joukkue oli karannut ottelussa 2-0 –johtoon. Suomi sai maalitilinsä auki ensimmäisen erän lopulla, kun kapteeni Miranda Uusi-Kämppä huudatti kotiyleisöä. Kanada kuitenkin kuittasi vielä osuman erän viimeisellä minuutilla ja näin ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Kanadan johtaessa 3-1.

Toisessa erässä Suomi kavensi jälleen, jonka jälkeen Kanada onnistui kahdesti ja näin kanadalaiset johtivat peliä parhaimmillaan toisessa erässä jo kolmella maalilla.

Suomi pääsi pelin edetessä koko ajan paremmin mukaan ja kolmannessa erässä joukkue nousi jo maalin päähän. Päätöserään lähdettiin Kanadan johtaessa 6-5.

Suomi hallitsi päätöserän alkua, mutta maalinteon aloitti Kanada Jenny Snowdonin osumalla. Lopullisen niitin suomalaisten arkkuun iski Kelsie Caine, kun ottelua oli pelaamatta enää alle kaksi ja puoli minuuttia.

- Marginaalit ovat pienet, kuten tiedettiin jo ennen ottelun alkua. Meillä oli pientä huolimattomuutta puolustuksessa muutamissa tilanteissa, mitkä sitten kostautuivat. Vastaavasti maalintekopaikoissa ei oltu riittävän tehokkaita, vaikka saatiin luotua paikkoja. Hirveitä pommeja painettiin ohi ja yli. Paljon huolellisempi pitää vielä olla. Pitää muistaa, että tämä oli kuitenkin periaatteessa vielä merkityksetön peli ja huomenna sitten käännetään numerot, Suomen päävalmentaja Jouni Levander kommentoi taistoa.

- Hyvät fiilikset jäi loppujen lopuksi pelistä, vaikka alussa vähän jännitti ja syötöt menivät huonosti. Eikä oltu ehkä ihan parhaalla jalalla liikkeellä aluksi, kun alla oli noita löysempiä pelejä. Kaksi viimeistä erää pelattiin kuitenkin omaa peliä ja se jätti luottavaiset fiilikset viikonlopun tärkeimpiin otteluihin, Suomen hyökkääjä Emmi Isaksson täydensi.

Suomen ja Kanadan nuoret kohtaavat uudestaan heti huomenna, jolloin starttaa President´s Poolin finaalit. Lauantain lisäksi joukkueet kohtaavat sunnuntaina ja tarpeen vaatiessa maanantaina. Pokaaliin vaaditaan kaksi voittoa.

Suomi u20-Kanada u21 –ottelun tilastot löydät täältä: http://www.wrc2015.fi/fi/Ottelu.html?379274

Kuvia ringeten MM-turnauksesta löydät täältä: https://www.flickr.com/photos/ringette2010/page1