Taistelu ringeten maailmanmestaruudesta alkaa huomenna

31.12.2015 18:42

Ringeten MM-kilpailut alkoivat sunnuntaina President´s Poolin alkusarjan otteluilla. President´s Poolin alkusarja päättyy huomenna uudenvuodenpäivänä, jolloin alkaa myös taistelu ringeten suurimmasta ja kirkkaimmasta pokaalista eli Sam Jack´s Trophysta.

 

President´s Poolin kohtalon ratkaisevat keskenään Suomen nuoret ja Kanadan nuoret. Samojen maiden naisten maajoukkueet pelaavat puolestaan paras kolmesta systeemillä Sam Jack´s Trophysta eli lajin maailmanmestaruudesta. Ensimmäisen kerran Suomen ja Kanadan naiset ottavat yhteen perjantaina, seuraavan kerran sunnuntaina ja tarpeen vaatiessa maailmanmestaruuden kohtalo ratkaistaan maanantaina.

 

Suomi on dominoinut viime vuosina kansainvälistä ringetteä. Suomalaiset ovat valloittaneet viimeiset neljä maailmanmestaruutta. Edellisen kerran mestaruus on karannut suomalaisten hyppysistä 2002, jolloin Kanada juhli Edmontonissa maailmanmestaruutta.

 

Suomi ja Kanada kohtasivat keskiviikkona Tikkurilassa harjoitusottelun merkeissä, jolloin Suomi otti vakuuttavan 13-4 –voiton. Suomen päävalmentaja Timo Himberg ei halua kuitenkaan antaa liikaa painoarvoa keskiviikon ottelulle.

 

Omalta alueelta lähtöihin tarvitaan vielä tarkkuutta. Myös pelaamisen kovuus on yksi tärkeä teema, mihin meidän pitää keskittyä. Se on kuitenkin täällä aivan eri luokkaa kuin kotoisessa SM-sarjassa. Pitää myös muistaa, että tänään meillä oli vielä etulyöntiasema senkin vuoksi, että kanadalaiset kärsivät aikaerosta. Siellä on paljon taitavia yksilöitä ja kyllä meidän pitää vielä parantaa, Himberg muistuttaa.

 

- Olemme valmistautuneet pitkään tähän turnaukseen, joten olemme innoissamme, että turnaus alkaa ja pääsemme pelaamaan. Suomi on voittanut viime vuosina paljon ja he pelaavat kotiyleisön edessä, joten heillä varmasti riittää kannustusta. Suomella on myös erittäin vahva hyökkäyspeli, joka meidän pitää pysäyttää. Olemme kuitenkin tulleet tänne voittamaan, Kanadan päävalmentaja Barb Bautista puolestaan kommentoi.

 

Suomi ja Kanada iskevät yhteen perjantaina kello 19.00 Helsingin Jäähallissa.